A döntő harmadik mérkőzését a hosszú ideje sérült Toman Petra mellett a Darcee Garbin volt kénytelen kihagyni, utóbbi a légiósokra vonatkozó kvóta miatt. Felemelő hangulatban csodálatos koreográfiával kezdődött találkozó, melynek első perce nem hozott kosarat, a következő minutában aztán Goree megszerezte az első pontot a büntetővonalról, a DVTK első találatát Aho Nina vitte be a hárompontos vonalon túlról, majd a következő akció végén egy gólpasszt is kiosztott Grigalauskytėnek, aki nem is hibázta el a ziccert. Dubei duplájával kapaszkodott a Győr (5-3). A negyed feléhez érve maradt a szűk hazai vezetés, Nina 2+1-esére, Goree és Dubei reagált. Amikor a 7. percben Anigwe révén átvette a vezetést az ellenfelünk, Völgyi Péter vezetőedző kikérte az első idejét (8-9). A vendégek brit centerének góljával folytatódott a mérkőzés, ekkor azonban megráztuk magunkat, előbb Lelik vette be a gyűrűt, majd Jovanović szórt egy triplát, jött is a kisalföldiek időkérése (13-12). A negyed hajrájában Tadić is bebrusztolta az első kettesét, a nem túl jó játékot hozó, kissé zaklatott játékrész Anigwe két büntetőjével ért véget (15-14).

Egy nagyszerű és bátor Tenyér-megmozdulással kezdődött a második felvonás, majd Kányási Veronika szerzett könnyű kosarat. Bach büntetőivel éledezett a zöld mezes csapat, de Monika is tette a dolgát a palánk alatt (21-16). Goree két duplája között Lelik vágott be egy hármast, aztán Charles is feliratkozott a pontszerzők közé (28-20). A 15. percben roppant meg a Győr, történt ugyanis, hogy Milica duplája után, az alapvonalról eladták a labdát, ezt a figyelmetlenséget pedig Nina torolta meg egy hárompontossal. Hiába kért időt a kisalföldi stáb, a következő duplát is csupaszív irányítónk szerezte. A Győr Dombai és Bach hárompontosaival jelezte, hogy nem adja fel a küzdelmet (35-26). Két Lelik-büntetőre ezúttal Dubei reagált triplával, Anigwe két büntetővel. Jól jött Grigalauskytė könnyű kosara, a félidő erdményét Dubei egy pontja lakította ki (39-32).

Grigalauskytė négy pontjával indult a második félidő, egy Anigwe-hármasra pedig Jovanović klasszikus tempója volt a válasz. Nem nyugodhattunk meg Bach 2+1-es után, továbbra is rendkívül hektikus volt a játék, de ez nem csoda, hisz óriási volt a tét (45-38). A közönség is érezte, kel a biztatás, zengett a „Hajrá, Diósgyőr!”. Ezt Charles hálálta meg egy ziccerrel, másodpercek múlva Ruff-Nagy azonnal válaszolt. Néhány dobás kimaradt, Dombai hármasa viszont behullott, egyre szorosabb lett a találkozó (47-43). Aho N. két büntetője nagyon kellett, de így is roppant feszült hangulatban ért véget a negyed, ráadásul Dubei is megvillant még (49-45).

Jól kezdtük a záró etapot, Lelik és Grigalauskytė is megvillant, utóbbi kétszer egymás után, közben a Győr Goree dupláival operált (55-49). A játékrész derekához közeledve egy szép akciót Kaila Charles fejezett be, a vendégek próbálkozásai rendre kísérletek maradtak ekkor. A 36. percben KC hármasa után robbant az Aréna, önfeledten énekeltek az ultrák (60-49). A folytatásban Dubei következett két büntetővel, majd nem sokkal később Cziczás László egy timeouttal. Ekkor már kevesebb, mint három perc volt hátra a találkozóból, amikor Nina úgy vágta be a hármast, mintha az a világ legtermészetesebb dolga lenne. Goree megint villant, de ezt már senki sem bánta túlzottan. A mérkőzés végeredményét Dubei hármasa alakította ki Lelik büntetői után, magyar bajnok a DVTK HUN-Therm (66-56). 

Tippmix Női Kosárlabda NB I. A-csoport, döntő, 3. mérkőzés

DVTK HUN-Therm - SERCO UNI Győr 66-56 (15-14, 24-18, 10-13, 17-11)

Miskolc, DVTK Aréna, 3400 néző. Játékvezetők: Kapitány Gellért, Goda László, Minár László.
DVTK: Aho N. 17/9, Charles 11/3, Lelik 11/3, Jovanović 7/3, Grigalauskytė 14. Csere: Tadić 2, Kányási 2, Tenyér 2. Vezetőedző: Völgyi Péter.
Győr: Ruff-Nagy 2, Bach 8/3, Dubei 15/6, Gyöngyösi, Goree 13. Csere: Dombai 6/6, Anigwe 12/3, Küllős, Hegedűs. Vezetőedző: Cziczás László.


A mérkőzés részletes statisztikája ide kattintva böngészhető.


Mérkőzés utáni értékelések

Bach Boglárka: Gratulálok a Diósgyőrnek, az egész szezont tekintve megérdemelt a bajnoki címük. Nehéz ilyenkor értékelni a meccset, annak örülök, hogy nem volt nagy arányú a vereség, ez is volt a célunk, hogy a Diósgyőr kicsit jobban küzdjön. Hosszú szezon volt, örülünk, hogy ebben az atmoszférában itt lehettünk. 

Cziczás László: Az egész éves munka alapján megérdemelt helyre került az aranyérem, de az ezüstérem is. Egy-két játékoson megláttam a fejlődést. A harmadik meccsen egy nagy arányú vereség után, egy pokoli hangulatban álltunk helyt. Lehetett volna szorosabb is a meccs, de így is mindenki megérdemli a dícséretet. 

Kányási Veronika: Nehéz szavakat találni. A mai meccsen nem találtuk a dobóformánkat, de a védekezésünk kihúzott minket a bajból, helyén volt a szívünk. Évről évre lépegettünk előre, ez az eredmény ennek a csúcspontja. Büszke vagyok mindenkire, akik ennek a részese volt. A szurkolóknak is hálásak vagyunk, olyan közönség alakult itt ki, ami egyedülálló egész Európában. Hálás vagyok, hogy ennek a részese lehetek, és nagyon köszönöm, hogy egy ilyen csapatnak lehetek a kapitánya.

Völgyi Péter: Köszönöm a szurkolóinknak a szurkolást, amit az egész szezonban kaptunk. A szurkolóink szeretete ritka kincs. Csapatként és egyénileg is óriásit fejlődtünk. Az Euroligában extrát nyújtottunk, a magyar bajnokságban egy tét nélküli vereségünk volt. A Magyar Kupát nem sikerült megnyernünk, de erre a sikerre rettenetesen büszkék vagyunk. Mindenkinek köszönöm, aki segítette a munkánkat a klubnál.