Az utolsó győri kísérlet utat talált a gyűrűbe. A hárompontos vonalon túlról. Ez viszont már szinte senkit nem érdekelt. Lelik Réka még átvezette a labdát az ellenfél térfelére, megjátszani viszont már nem akarta. Csupán azt várta, hogy leperegjen a hátralévő néhány másodperc. Megtörtént, megszólalt a duda. Ebben a pillanatban BAJNOK LETT A DVTK HUN-Therm! A női kosárlabdázás történetében először. A klubtörténelmi estén több mint háromezren voltak jelen a DVTK Arénában, az előzetes érdeklődés viszont ezt is jóval meghaladta. Énekelt a lelátó, a pályán folyt a pezsgő. Kányási Veronika csapatkapitány az éremátadás után először a bajnoknak járó serleget emelte magasba, majd létrára állva gondos mozdulatokkal szabadította meg gyűrűtől a hálót. Jöhetett a szokásos autogram osztás, a szurkolókkal készített számos fotó, és az órákon át tartó ünnepség. Mert a mondás úgy tartja: minden bajnoki cím annyit ér, amennyire a csapat és a közönség megünnepli azt. A DVTK alaposan megünnepelte.

 

- Extázis volt a csarnokban, ilyen közegben nem születhetett más eredmény - mondta fülig érő szájjal Kányási Veronika, csapatkapitány. - A dobóformánk ezúttal nem volt az igazi, de a védekezésünk megint átsegített a nehezebb periódusokon. Végig vezettünk, a fókuszra azonban egészen a lefújásig szükség volt. Mi is csináltunk már nagy fordításokat, azt pedig nem engedhettük meg, hogy itthon a Győr meglepjen bennünket. Fantasztikus érzés bajnoknak lenni, ez a szezon biztos, hogy örökké emlékezetes marad. Az Euroligás szereplésünket kimaxoltuk, egy lépés hiányzott a Final Fourhoz.

 

A Magyar Kupában egy meccsen ugyan alulmaradtunk a Sopron ellen, a bajnokság viszont az egész éves munkát igazolja vissza. Jó érzéssel nézünk rá az aranyéremre. A lefújás után elkezdődött a fieszta, a lelátóról óriási szeretet áradt a lányok és a stáb tagjai felé. A szurkolók hosszú évtizedeket vártak erre az estére, de most végre bajnok lett a DVTK.

- Ilyen szeretetben még nem volt részem, fantasztikus élmény ez az este - tette hozzá Tenyér Zsófia, miközben sálra, mezre, pólóra és gyerekek kezére is rengeteg aláírást osztott ki. - Egész évben nagyon keményen dolgoztunk, közel hatvan mérkőzést játszottunk a szezonban, ezt értékelték az emberek, de ők is megérdemelték végre, hogy bajnokcsapatot ünnepelhessenek. A harmadik meccsen főleg az elején érződött rajtunk az idegesség. Nagy volt rajtunk a nyomás, mindenki azt várta, hogy megnyerjük ezt a meccset. Ez ki is hatott a játékra, de szerencsére helyén volt a szívünk, és nyertünk. Az érzéseimet nehéz leírni, végtelenül boldog vagyok, tele van szívem örömmel és szeretettel.

 

 

Az ünneplésből mindenki kivette a részét, a bajnoknak járó serleget a szurkolók is szerették volna megérinteni, megsimogatni. Amikor pedig a csarnok valamelyest elcsendesedett, a DVTK Aréna előtt folytatódott a fieszta. Még tűzijáték is fogadta a bajnokcsapatot.

- Nehéz szavakba önteni az érzéseimet - jelentette ki Lelik Réka. - Egész Diósgyőr kitette a szívét, közösen értük el ezt a fantasztikus eredményt. Köszönöm, a csapattal együtt köszönjük az egész éves támogatást, aminek hatalmas szerepe volt abban, hogy élen végeztünk a magyar bajnokságban. El sem hiszik, mennyire fontos, hogy egy ilyen támogató közösség van mögöttünk, ami egész Európában egyedülálló. Büszke vagyok a lányokra. Nagyon jó szezonuk volt, de összességében azért voltak lehetőségek, amiket elszalasztottunk. Éppen ezért rendkívül fontos volt, hogy a bajnoki címet megszerezzük. Sikerült, szerintem nem érdemtelenül, és rendkívül büszke vagyok rá.

 

 

Kaila Charles a csapat egyik legeredményesebb játékosaként az alapszakaszban 12,94, a rájátszásban 14,6 pontot átlagolt. A palánk alatt is ő volt a leghatékonyabb, az alapszakaszban átlagban 6,24 (a rájátszás hét mérkőzésén 6) védő, valamint 2,41 (3) támadó lepattanót szedett.

- Ez egy nagyon hosszú szezon volt, végig keményen dolgoztunk, ami a döntőben meghozta az eredményét. Csodás érzés, hogy a végén megkaptuk érte az elismerést, az aranyérmet - osztotta meg örömét Kaila Charles. - Nagyszerűen sikerült az első magyarországi, európai évem, kiváló teljesítményt nyújtottunk az Euroligában, és bajnok címet nyertünk. Ezek után talán senkit nem lep meg, ha azt mondom, hogy nagyszerűen érzem magam Diósgyőrben, részemről nem elképzelhetetlen a közös folytatás sem - tette hozzá.

 

Völgyi Péter jó napot! Bajnok lett a csapatod! - skandálták több ezren. A szurkolók soha nem fogják elfelejteni a vezetőedzőnek ezt a siker sorozatot. A DVTK ugyanis a mögöttünk hagyott szezonban három fronton is helyt állt. Az Euroligában csupán egy lépésre volt a Final Four, a Magyar Kupában döntőt játszottak, végül ezüstérmesek lettek a piros-fehérek, a bajnokságot pedig nagyszerű teljesítménnyel megnyerték. Az alapszakaszban csupán egyetlen vereséget szenvedtek el, a rájátszásban pedig mindhárom párharcot veretlenül hozták le a lányok. Ezek alapján nem kérdés, hogy jó helyre került az aranyérem. Ezen az estén a szakvezető is halad a lányokkal. Pacsizott a szurkolókkal és rengeteg aláírást kiosztott a bajnokcsapat mestere.

- Korábban is volt már erre példa, de nyilván ez most egész más - árulta el érdeklődésünkre Völgyi Péter. - Hatalmas munka van ebben a bajnoki címben, mégis úgy érzem, a legbüszkébbek arra a közegre lehetünk, amely az elmúlt évek során kialakult a DVTK Arénában. Nagyon örülök, hogy ezúttal még kicsinek is bizonyult a csarnok, mert legalább ötszáz jegyet még el tudtunk volna adni. Ez is mutatja, hogy mekkora az érdeklődés a csapat iránt. Ez egy óriási érték, amire nagyon kell vigyáznunk a jövőben, és amennyiben lehetséges tovább kell vinni, fejleszteni. Nem a döntő harmadik meccsén dobtunk a legjobb százalékban, mindkét csapaton érezhető volt a fáradtság. Védekezésben stabilabbak voltunk, támadásban pedig kétszer-háromszor produkáltunk olyan extázisos időszakot, amire a végjátékban lehetett építeni. Az ünneplést egyáltalán nem terveztük meg előre, hiszen az volt a legfontosabb, hogy megnyerjük a döntő harmadik felvonását és lezárjuk a párharcot. Ez sikerült, utána pedig a pályán kívüli eseményekre is nagy hangsúlyt fektettünk, hiszen a lányok és a szurkolók is megérdemelték ezen a történelmi estén.