Kiválóan sikerült Balázs Zea felkészülése az U15-ös Európa-bajnokságra, ami előtt mind a versenyeken, mind az edzéseken jól teljesített elsőéves diósgyőri sportolónk.

- Jól sikerült Zea felkészülése - kezdte Juhász Sándor birkózónk edzője. - Több külföldi versenyen is indult előtte, ahol mind nyerni tudott, míg Magyarországon is veretlen maradt idén súlycsoportjában. Nagyon magabiztosan birkózik annak ellenére, hogy még csak elsőéves a korosztályában. Továbbá fejben is nagyon erős a szőnyegen, ami szintén előremutató. Az Eb előtt két hetet edzőtáboroztak a válogatottal a KIMBA-n és Tatán váltva. Itthon pedig rendszeresen napi kettőt edzettünk.

Zeának nem csak a világverseny részvétel jelenthet óriási motivációt, hanem nővére is, aki már két kontinens tornáról is éremmel tért haza az elmúlt években, amihez szeretne ő is hozzátenni.

- Ügyesen és szorgalmasan készült, kiváló formában van, ami mellett motivált is. A testvére, Éda ebben a korosztályban két éve Európa-bajnok tudott lenni, míg tavaly az eggyel idősebbeknél is dobogóra állhatott, akinek a nyomdokaiba szeretne lépni. Van előtte egy példakép. Viszont elsőévesként nehéz jó eredményt elérni ebben a korcsoportban, főleg a lányoknál, akik kicsit hamarabb érnek. Ha szembe jön egy erős ellenfél, akkor kihívást jelenthet. Ám bízunk abban, hogy van ő is olyan érett, hogy bárkivel fel tudja venni a versenyt - zárta a DVTK edzője.

Balázs Zea kedden érkezett meg Görögországba, Lutrakiba a magyar válogatottal, ahol csütörtökön mérlegel és lép szőnyegre az 57 kg-os súlycsoport selejtezőjében, míg a leány versenyek vigaszágait és éremosztóit másnap rendezik.

A kép jobb oldalán Balázs Zea, középen edzője, Juhász Sándor.