Tóth Anna spanyolországi és ciprusi szövetségi edzőtáborokkal kezdte a felkészülést a felnőtt Európa-bajnokságot és olimpiát is magába foglaló szabadtéri szezonra, amit az elmúlt hetekben itthon folytatott.

- Az edzőtáborokban inkább a kemény munkát próbáltuk elvégezni, míg itthon már inkább csak a pörgős és gyorsra koncentrálunk. Ilyenkor sokkal több időt fektetünk a technikára, mind a rajtolásra, mind a gátvételre. Ennek az időszaknak az a fő lényege, hogy a kemény munkából fel tudjuk pörgetni az edzéseket és minél gyorsabb legyek - kezdte Tóth Anna.

Tigyi József tanítványa május 19-én kezdi meg a nemzetközi versenyszezont Görögországban, Hanía városában Kréta szigetén. A Bronze Tour sorozatba tartozó állomáson értékes világranglistás pontokat lehet majd szerezni, amit ezt követően május 26-án a budapesti Bronze Touron is gyarapíthat sprinterünk.

- Nagyon várom már a görög szezonnyitót. Úgy gondolom, hogy minden munkát el tudtunk végezni, amire szükségem lehetett ebben az időszakban. Nagyon szeretnék jó helyen végezni egy jó idővel. A körülmények és a felkészülés is adott ehhez. A világranglistás pontok szempontjából is nagyon fontosak ezek a versenyek, megpróbálok testben és lélekben is ennek fényében a legfelkészültebben rajthoz állni. A rajtot szeretném úgy megcsinálni, ahogy az edzéseken már gyakoroltam, illetve szeretném, hogy a végén az a pörgés és gyorsaság, ami nekem mindig is az erősségem volt az kijönne. Ha ezek összejönnek nagy probléma nem érhet - zárta világbajnoki induló atlétánk.

Tóth Anna a két egynapos nemzetközi verseny mellett biztosan ott lesz idén nyáron a római Európa-bajnokságon is, ahova már szintet futott. Az olaszországi kontinensviadalt június 6-12. között rendezik, ahol atlétánk újabb lépést tehet a párizsi olimpia felé, ahová jelenleg kijutó helyen áll világranglistáról.