A szófiai világkupa sikerét követően az utolsó előtti olimpiai kvalifikációs pontszerző versenyen áll rajthoz Törökországban Guzi Blanka. A legjobb 36 indulót felvonultató világkupa döntőben diósgyőri sportolónk a B. csoport elődöntőjében kezdte meg a küzdelmet rangsoroló vívással, ahol 13 győzelmet szerzett. Másnap egyedülálló módon lovaglással folytatódott a program, amit Kállai Ákos tanítványa hibátlanul teljesítve nyert meg. Ezt követően úszásban öttusázónk csoportja negyedik, míg laser runban a második legjobb idejét érte el, amivel 18 fős elődöntője összetettbeli második helyén jutott a szombati fináléba.

A döntőben Guzi Blanka egy hibapontos lovaglással kezdett, amivel mindössze 7 pontot veszített, majd következett a bónuszvívás, ahol ezúttal nem sikerült extra egységeket gyűjtenie. Úszásban diósgyőri sportolónk 2:16.97-tel a hatodik legjobb időt teljesítette, amivel az összetett 17. helyén állt a laser run előtt. Az utolsó számban azonban következett az újabb fantasztikus felzárkózás. Sorra előzve a mezőnyt a négy lövészettel megszakított 5x600 méteres futásban Blanka előbb az első tíz közé futott, majd egészen a hetedik helyig jött előre, mindössze 9 másodpercre lemaradva a dobogóról.

A sportág egyik legrangosabb versenyén az előkelő 7. helyezéssel Guzi Blanka újabb fontos lépést tett a párizsi olimpia felé, amire már csak a június 9. és 16. között sorra kerülő csengcsoui világbajnokságon lehet kvalifikációs pontokat szerezni.

Nagyon jó érzéssel tölt el ez a hetedik hely ebben a nívós mezőnyben - kezdte értékelését Guzi Blanka.  Maradt egy pár pont ebben a versenyben, ami akár a dobogót is jelenthette volna, de egyáltalán nem ebből a szemszögből közelítem meg ezt az eredményt. A vívásom nagyon jól indult, sokat dolgoztam a páston és fejben is mentálisan, ami végül a vívás utolsó harmadában mutatkozott meg, nagyon elfáradtam és gyűltek a vereségek. Jól éreztem magam, sajnáltam, hogy csak ennyire volt elég, ami a számokat illeti. Hozzáteszem, ennek az eredménynek sokszor örültem volna már az elmúlt évben. Magabiztosan sikerült döntőbe jutnom, ami azért is értékes a pontokon felül, mert volt esélyem képet kapni erről a rendhagyó forgatókönyvről, amiben az olimpiát is rendezni fogják. Az elődöntős hibátlan lovaglásommal ellentétben, a döntőben nem javított sokat a helyzetemet a lovaglás, hiszen nagyon jól abszolválta a mezőny ezt a számot, így az én egyetlen verőhibám is már szinte hátrányosnak bizonyult. Örültünk ismét az úszásomnak, látszik, hogy előre sikerült lépnem egy picit benne, viszont ezzel sem jöttem helyezésben előre. Így a 17. helyről kellett neki vágnom az utolsó számnak, a laser runnak. Magamat is meglepve sikerült egészen a 7. helyig menetelnem, mellyel igencsak értékes pontokat gyűjtöttem a ranglistára.

Öttusa Világkupa Döntő - Ankara, Törökország

Női egyéni

1. Gintare Venckauskaite (litván) 1422 pont
2. Marija Gnedcsik (fehérorosz) 1405 pont
3. Ilke Özyüksel (török) 1400 pont

7. Guzi Blanka 1391 pont