27 játékossal 8 csoportban vette kezdetét az idei 10. régiós MDL forduló Debrecenben az Arany Bikák SE szervezésében 7 diósgyőri játékossal a mezőnyben. A csoportküzdelmekből Kriston Szabolcs, Kürti Áron és Tóth Boglárka sajnos nem került fel a 16 fős főtáblára, így ők a 17. helyen zárták a versenyt.

Az egyenes kieséses szakaszban Palotás István az első körig jutott és lett kilencedik, míg Pollák István Zétény egy győzelmet szerezve az ötödik helyen végzett. Lévay Máté hibátlan mérleggel nyerte meg csoportját és a legjobb 16 között is legveszteség nélkül lépett tovább 4:0 arányban. A négy közé kerülésért egy végletekig kiélezett, döntő leges csatában jutott tovább, ahol ugyan nem bírt csapattársával, de így is bronzérmet szerzett. Nagy Viktor egy sikerrel csoportmásodikként jutott főtáblára, ahol előbb egy 7 leges, majd 6 leges csatában jutott az elődöntőbe. Itt ismét 4:2-re nyert Lévay ellen, így következhetett a finálé Bai Zsolt ellen, akit 4:3-ra le tudott győzni diósgyőri dartsosunk és aranyérmet szerzett.

A régiós ranglistán Lévay Máté 4 ponttal visszacsúszott a második helyre Bai Zsolt mögé, míg Nagy Viktor győzelmével feljött a negyedik helyre. Szintén országos döntős helyen áll még Pollák István Zétény a hetedik pozícióban.

A következő, 11. MDL fordulót június 16-án Hajdúszoboszlón rendezik majd.