Vokla Roland Székesfehérváron kezdte karrierjét, végigjárta a korosztályos együtteseket és rendszeresen tagja volt az utánpótlás válogatottaknak. A székesfehérvári klub felnőtt csapatában a 2015/2016-os idény során mutatkozott be, majd a következő évad előtt a MAC Budapest csapatához igazolt. Itt bajnoki címet szerzett az Erste Ligában és szlovák bajnokságban is szerepelt, ahol többször jégre lépett a DVTK Jegesmedvék ellen is. 2019-ben a DEAC csapatához írt alá, ahol négy szezont töltött és kétszer megnyerte a Magyar Kupát. Utolsó debreceni szezonja végén hazatért a Hydro Fehérvár AV19 csapatához és 9 ICEHL meccs után szerződést hosszabbított velük. A legutóbbi évad során 24-szer szerepelt az osztrák központú bajnokságban, valamint 13 mérkőzésen a FEHA19 Erste Ligás csapatában. A magyar válogatott hátvéd a közelmúltban elfogadta a DVTK Jegesmedvék ajánlatát, így a 2024/2025-ös szezonban a piros-fehérek keretét erősítheti.

- Milyen tényezők miatt döntöttél úgy, hogy elfogadod a DVTK Jegesmedvék ajánlatát?
- Miután kiderült, hogy nem maradok Székesfehérváron a DVTK az elsők között érdeklődött, hogy mik a terveim a következő szezonra. Kicsit elhúzódott a megegyezés, mert még megadtam magamnak az esélyt egy esetleges külföldi lehetőségnek, végül ez nem jött össze. Idei csapattársaim, akik játszottak korábban Miskolcon sok jó dolgot meséltek mind a városról, mind a körülményekről. Illetve az is nagyon elősegítette a döntésemet, hogy Miskolcon a szurkolók kimagaslóak az Erste Ligában a magyar csapatok közül.

- Milyen célokkal vágsz neki a 2024/2025-ös szezonnak?
- A csapattal minél jobb helyen szeretnék végezni az alapszakaszban és örülnék, ha legalább egy elődöntőt játszanánk a bajnokságban. Egyénileg szolid, konzisztens védekező munkával szeretném segíteni a csapatot és amikor esély adódik a támadásokban is kivenni a részem. Szeretném a Magyar Kupa Final Four szériámat meghosszabbítani és így az ötödik év lenne, amikor megküzdhetek a Magyar Kupáért. Bízom benne, hogy amennyiben a játékom megfelelő lesz, részt tudok venni a válogatott tornákon is szezon közben.

- Ellenfélként milyen emlékeid vannak a DVTK-ról és a Miskolci Jégcsarnokról?
- Igazán parázs meccseket DVTK ellen még a MAC színeiben játszottam 2016-2019 között, akkor azok nagy rangadók voltak mind a Magyar Kupában, mind a bajnokságban. A Miskolci Jégcsarnokban igazán nehéz volt játszani a szurkolók buzdítása, illetve néha a csipkelődésük miatt is. :)

-Hogyan telik a nyarad?
- A nyári felkészülést már elég hamar elkezdtem, mert sajnos a szezon második felében a sérülésem után már nem igazán kaptam lehetőséget az ICEHL csapatban, így a válogatott esélyek is elúsztak, a FEHA19 pedig nem jutott be a rájátszásba. Múlt héten Erdélyben voltunk egy hetet kirándulgatni a barátokkal és hétvégén esküvőztünk. Még egy hetes balatoni nyaralást tervezünk a családommal. Ezek mellett pedig megy az Inline bajnokság.

- Mit üzennél a DVTK Jegesmedvék szurkolóinak?
- Nagyon várom már, hogy hazai játékosként is megtapasztaljam a DVTK szurkolók buzdítását és hogy szép sikereket érjünk el együtt.

Névjegy

Név: Vokla Roland
Születési hely: Hódmezővásárhely
Születési idő: 1996. február 20.
Súly: 86 kg
Magasság: 184 cm
Poszt: hátvéd

Pályafutása

2024/2025 DVTK Jegesmedvék (Erste Liga)
2023/2024 Hydro Fehérvár AV19 (ICEHL)
2022/2023 DEAC (Erste Liga), Hydro Fehérvár AV19 (ICEHL)
2019-2022 DEAC (Erste Liga)
2016-2019 MAC Budapest (Erste Liga, Tipsport Liga)
2011-2016 Fehérvár AV19 (U18, U20, Erste Liga)

Jelenleg szerződéssel rendelkező játékosok a 2024/2025-ös szezonra

Miskolczi Márk
Vojtkó Mátyás
Lövei Dávid
Szirányi Bence
Szalay Boldizsár
Alexander Shkrabov
Šimon Szathmáry
Tomáš Vošvrda
Praták Dávid
Csíki Hunor
David Bartoš
Vladislav Kuleshov
Farkas Márton
Rétfalvi Kristóf
Vokla Roland

fotók: MJSZ, Hydro FehérvárAV19