Mikor vált biztossá, hogy maradsz Diósgyőrben?

Nem nagyon gondolkoztam azon, hogy váltani akarok, a szezon végén már szinte biztos volt, hogy maradok. Nagyon motiváló a közeg Diósgyőrben, ezt semmiképp nem szerettem volna itt hagyni. Maradt bennünk még potenciál, és ezt szeretnénk kihozni magunkból. Idén is nagyszerű eredményeket értünk el, de ennél is több van bennünk. A tavalyi csapat gerincére építve előnyből fogunk indulni, és elérni esetleg olyan eredményeket, amelyek hasonló örömmel töltik majd el a miskolci lakosokat, mint a bajnoki cím megnyerése.


Változtál, mióta itt játszol?

Mindig változik az ember, bizonyos területeken fejlődik, míg más területeken esetleg kevésbé. Nekem nagyon sokat adott a diósgyőri közeg, megtapasztalhattam, milyen a legmagasabb szinten, a legjobbak ellen, ilyen szurkolótábor előtt játszani, illetve azt, hogy milyen motiváló környezetben élni a mindennapjaimat.  Sokat tanultam magáról a sportról is, illetve a csapattársaimtól mind emberileg, mind taktikailag. Az edzői stáb munkája is rengeteget adott a fejlődésemhez, biztos vagyok benne, hogy jövőre is legalább ennyit, vagy még többet fognak tenni azért, hogy még eredményesebbek legyünk. Ebben a csapat is és én is partnerek vagyunk, mindenki szeretne fejlődni, tanulni, és még jobbnak lenni.


Milyen céljaid vannak a következő szezonra egyénileg és csapat szinten?

Egyénileg szeretnék legalább egy olyan szezont futni, mint az előző, emellett szeretnék stabilabb lenni. Az előző szezont sérülés nélkül tudtam lehozni, ami számomra egy nagy dolog, hasonlóan szeretném a következőt is bírni. Most már tudom, hogy mire számíthatok, így picit könnyebb lesz. Csapat szinten szeretnénk felülmúlni az idei eredményeket. Ez egy picit nehéz lesz, hiszen bajnokok lettünk, és bajnokságot nyerni nem egyszerű dolog. A magyar kupa miatt maradt bennünk egy kis tüske. Nem titok, hogy mindent meg szeretnénk nyerni. Új rendszer lesz az Euroligában, a végelszámolásnál 4 helyett 6 csapat is érdekelt lehet, ami egy jó lehetőség számunkra, és szeretnénk kihasználni. Ez még azonban messze van, és addig nagyon sok munka vár ránk. 
 

Nemrégiben nyilatkoztad, hogy a nyári szünetben is kiemelt figyelmet fordítasz az egyéni fejlődésre. Ezzel töltöd a mostani időszakot is?

Igen, bár nem lehet összehasonlítani ezt a fajta edzésmunkát azzal, amit szezon közben végzünk. Ilyenkor tudok foglalkozni olyan dolgokkal és területekkel, amikre szezon közben nem marad idő. Nagyon élvezem ezt a fajta felkészülést, és minden évben nagyon várom. Persze a pihenésre és a kikapcsolódásra is fordítok időt. Fejben kicsit talán kiengedek ilyenkor, de a fizikai fejlődésre nagy hangsúlyt fektetek, így szezon közben ezt az állapotot már csak fenntartani kell.