A diósgyőri labdarúgók a székesfehérvári döntetlen másnapján kezdték meg évi rendes szabadságukat, ami június 17-ig tartott.

- Nagyon jót tett az egész csapatnak, hogy tudtunk pihenni egy kicsit - kezdte Jurek Gábor a nyári szünet felelevenítését. - Tudtunk egy kis időt a családdal, a barátokkal tölteni, esetleg nyaralni. Remélem, újult erővel érkezünk vissza, és elkezdjük a kemény munkát.

- A vakációt követő első napon egy kicsit mindenki izgatott, jó érzés visszatérni Diósgyőrbe. Az első napok elsősorban tesztekkel telnek, ahol meglátjuk, milyen fizikai állapotban várjuk az edzések kezdetét - tette hozzá Marco Lund.

- Sűrű volt a nyár, de mindenre jutott idő, amire szerettem volna - vette át a szót Bényei Ágoston. - Sikerült mentálisan és fizikálisan kipihenni magam, az elmúlt két hétben pedig elkezdtem az egyéni munkát, igyekeztem jó állapotban visszatérni az edzések kezdetére. A szerződés hosszabbítás miatt motivált és boldog vagyok, ami nagyon sokáig ki fog tartani. Minden adott Miskolcon, hogy a következő idényben jó teljesítményt nyújtsak.

A diósgyőri játékosokat több csoportra osztották, az első társaságnak hétfőn volt jelenése a DVTK Medical & Fájdalom Ambulancia épületében.

- Reggel nyolckor kezdtünk, sok vizsgálatot végeztek rajtunk, majd a tesztek következtek (részletesen itt olvasható). Szerintem jól sikerültek, majd meglátjuk, hogy holnap milyen állapotban leszek - mosolygott Jurek Gábor.

Az egyik leginkább embert próbáló feladat a spirometria, azaz terhelés során mért keringési és légzőrendszeri vizsgálat, aminek végeztével még az edzett sportemberek is légszomjjal küzdenek.

- A “spiró” egy futópadon végzett teszt, amit a nyári és a téli felkészülés kezdetén is rendre teljesítünk - osztotta meg Bényei Ágoston. - Két percenként két km/h-val nő a sebesség - azaz gyaloglással kezdünk, és tempós futással ér véget a feladat -, és addig kell futni, amíg bírsz. A mérések eredményeként hasznos adatokat kapunk (maximális pulzus, maximális tüdőkapacitás), illetve nagyon fontos információt jelent, hogy ki milyen gyorsan regenerálódik egy ilyen komoly megterhelés után. Ezek mind segítenek behatárolni, hogy melyik játékos mennyire terhelhető, és mi az elvárható tőle.

Jurek Gábor 39-es mezben mutatkozott be a DVTK első csapatában, az előző két évben 11-es számmal játszott, idén viszont 10-esre vált.

- Gera Dani már tavaly is kérte a 11-es mezt, amit most szívesen odaadok neki, ha szüksége van rá, hiszen ő az idősebb, tapasztaltabb játékos (és amikor tehette, ezt a számot viselte - a szerk.). De én sem lehetek szomorú, mert eggyel kisebb számmal játszom - erősítette meg Jurek Gábor. - A 10-es szám ró némi terhet rám, de meg fogom oldani a feladatot.

Először szerdán találkozik teljes létszámában a keret, amikor konditermi edzésen vesznek részt a labdarúgók, akikre csütörtöktől napi két edzés, jövő héten pedig már két felkészülési mérkőzés is vár.

- Már hiányoztak a társak, ezért jó érzés volt újra találkozni velük - árulta el Bényei Ágoston. - Mivel év közben minden nap együtt vagyunk, sok ez a négy hét nélkülük, persze gondolom, mindenki túlélte, és kipihente magát a családjával. Mindenkivel még nem sikerült összefutni, mert az első két napon csoportokban dolgozunk, ezért már nagyon várom a szerdát.

A DVTK a 7. helyen zárta az OTP Bank Ligát 45 ponttal, ami a legtöbb a 12 csapatos élvonalban.

- Jó idényt zártunk, hosszú idő után a legjobbat a DVTK történetében - értékelt Marco Lund -. Azonban természetesen szeretnénk előrelépni, közelebb kerülni az európai kupaszereplést jelentő helyekhez, és végig küzdeni az egyik kupaindulást érő helyért. És bízom benne, hogy sikerül is teljesíteni ezt a következő idényben - árulta el várakozásait a dán védő.

Nyári felkészülési program 2024/2025

2024. június 17., hétfő
A felkészülés kezdete
Egészségügyi felmérések és fizikai tesztek

2024. június 18., kedd
Egészségügyi felmérések és fizikai tesztek

2024. június 25., kedd
18:00 DVTK - Eger SE felkészülési mérkőzés (DVTK Edzőközpont, zárt kapuk mögött, a kerítésen kívülről megtekinthető)

2024. június 29., szombat
18:00 DVTK - Putnok FC felkészülési mérkőzés (DVTK Edzőközpont, zárt kapuk mögött, a kerítésen kívülről megtekinthető)

2024. július 1-13.
Edzőtábor Felső-Ausztriában

2024. július 5., péntek
Felkészülési mérkőzés

2024. július 8., hétfő
Felkészülési mérkőzés

2024. július 9., kedd
Felkészülési mérkőzés

2024. július 12., péntek
Felkészülési mérkőzés

2024. július 20., szombat
DVTK - MFK Zemplín Michalovce felkészülési mérkőzés (DVTK Stadion, közönség előtt)

OTP Bank Liga

2024. július 27-i hétvége
Az OTP Bank Liga 2024/2025 évi kiírásának kezdete

A felkészülési mérkőzések helyszínről és pontos időpontjáról, valamint a szurkolókat érintő minden információról folyamatosan adunk tájékoztatást.

Játékosmozgás Diósgyőrben (2024 nyara)

Érkezett
A folyamatben lévő tárgyalások eredményéről lezárultuk után azonnal beszámolunk

Szerződést hosszabbított
Bánhegyi Bogdán
Bényei Ágoston 
Gera Dániel
Holdampf Gergő

Lejár a szerződése
Csirmaz István
Pernambuco
Szabó Levente

Kölcsönben folytatja
Bokros Szilárd (FC Košice)