Az UEFA és az MLSZ közös projekt keretében folytatta az előző esztendőben sikeres és eredményes kezdeményezését, melynek fő feladat a női U15-ös labdarúgó válogatott kialakítása. Ennek első lépése volt az U14-es regionális válogatott keretek összeállítása, a játékosok felkutatása és felmérése. Az észak-magyarországi régióból több mint négyszáz játékos lett regisztrálva, edzői ajánlások alapján végül 86 fő U14-es játékos került behívásra az első válogatóra. A DVTK Labdarúgó Sportakadémiát Ádám Hanna és Stumpf Boglárka képviselte a záró tornán, akik folyamatos résztvevői voltak az egyre szűkülő U14-es régió válogatott kiválasztó programjának. A lányok nagyon jó teljesítményt nyújtottak a torna során, és mindezt a szövetségi edzők is figyelemmel kísérhették.  

A kisebbeknél az első alkalommal megrendezett tornán az U10-es korosztályban Móricz Boglárka, Parzignát Jázmin, Bárány Emma és Tóth Lili, míg az U12-ben Havril Hanna és Mészáros Nóra képviselte klubunkat. Az U10-es keleti régió válogatott legjobb játékosának Móricz Boglárkát választották, aki különdíjat vehetett át Szarvas Alexandrától, a női „A” válogatott szövetségi kapitányától és Csiszár Henriettától, a 120-szoros válogatott játékostól, aki jelenleg az FC Internazionale futballistája. Klubunkat ráadásul az a megtiszteltetés érte, hogy az U10-es Keleti régió válogatottat Tar Gergellyel (Jászfényszaru VSE) közösen U9-es csapatunk vezetőedzője, Papp Dávid irányította.

- Nagy megtiszteltetés volt számomra ez a felkérés - kezdte Papp Dávid. - Nagyszerű kezdeményezésnek tartom, hogy már ilyen fiatal korosztályokban is létrejöhetett ez a torna, így ezek a lányok is már fontosnak érezhetik magukat, figyelve a saját fejlődésükre. Egy csodás napot töltöttünk Telkiben, a válogatott székhelyén, ahol egész nap változatos programokkal találkozhattunk. A keleti régió csapataként mérkőztünk meg a nyugati, déli és közép régiókkal. A három mérkőzésből kettőt győzelemmel, egyszer pedig vereséggel zártunk, még ha ebben a korosztályban az eredmény nem is az elsődleges. Nagyon nívós mérkőzéseket játszottunk, szép teljesítményekkel. Úgy gondolom, ez nagyszerű eredmény, ugyanis itt kaphattunk egy teljes képet arról, hogy az adott klub játékosai milyen szinten állnak az országoshoz képest.


Női szakágunk vezetője, Sütő Krisztián és U13-as csapatunk vezetőedzője, Kolok Volodymyr a helyszínen tekintette meg az eseményt. 

- A lányok egy nagyon családias hangulatú, magas színvonalú rendezvényen vehettek részt, ahol kiváló teljesítménnyel mutathatták meg tehetségüket a nyári melegben - fogalmazott Sütő Krisztián. - Egyik régiót sem gondolnám, hogy lefelé, illetve felfelé szemmel láthatóan kilógott volna. Ez fényes jövőt ígér a női labdarúgásnak, mivel már most nagyon jó játékosok szerepeltek a tornán. Minden játékosunknak gratulálok, büszkék vagyunk rájuk, hogy eljutottak ide!