- Az utolsó bajnoki mérkőzés után négy hét pihenőt kapott a csapat, hogyan telt számodra a nyár?
- A tavasz végén megszületett a kislányom, ami minden szempontból megváltoztatta az életem, pedig még teljesen fel sem dolgoztam, hogy mi történt. Egy hónapot töltöttem otthon a családommal, és megértettem, hogy mekkora felelősség apának lenni. Éjszakánként viszont nem sokat aludtam, de ez így lesz még egy ideig. Már most hiányoznak, mert csak akkor követnek Miskolcra, amikor visszatértünk az ausztriai edzőtáborból. Addig csak videóhíváson keresztül látom őket, de ilyen a profi sportolók élete, ehhez kell alkalmazkodni.
Ezzel együtt is jól telt a nyár, tíz napot pihentem - ami a baba bioritmusa miatt nem szó szerinti pihenést jelent, hanem csak nem edzettem -, utána pedig elkezdtem az egyéni felkészülést az új idényre, napi két-három órát dolgoztam annak érdekében, hogy tökéletes állapotban térjek vissza Diósgyőrbe.

- Aki követi a DVTK Instagram csatornáját, az azt is láthatta, hogy a te voltál az egyik televíziós szakértő a Magyarország - Svájc Európa-bajnoki mérkőzésen. Honnan jött a felkérés?
- Tavalyelőtt még szerepeltem a válogatottban, azaz jól ismer otthon a közönség, és korábban is hívtak a stúdióba. Akkor kiderült, hogy nem zavar a kamera, tudok beszélni, és őszintén elmondom a véleményem, nem csak a közhelyeket ismételgetem. Ezen kívül a bolgár tévé szerkesztői szeretnek olyan vendégeket hívni, akiknek van valamilyen közük az adott ország labdarúgásához, így tavaly a lengyel válogatott szereplése kapcsán tűntem fel a képernyőn, idén pedig a magyar futballról beszéltem. Első kézből tudtam információkat megosztani az OTP Bank Ligáról, az ott játszó válogatott labdarúgókról - akikről nem is olyan régen a pályán szereztem közvetlen benyomásokat az egymás elleni meccseken - vagy éppen a magyar szurkolók fanatizmusáról. Ebből nem csak egy “ők a kezdő tizenegy, ezt várom a mérkőzéstől, viszontlátásra” típusú beszélgetés kerekedett, hanem olyan részletekkel tudtam gazdagítani a közvetítést, ami Bulgáriában korábban nem volt közismert. Szerették volna, ha a többi magyar meccs közvetítésében is részt veszek, de egyrészt addigra már elkezdődött a felkészülés Diósgyőrben, másrészt egyelőre a focira szeretnék koncentrálni, egyszerre egy alkalom bőven elég a tévéből.

- El tudod képzelni magad mondjuk tíz év múlva televíziós szakértőként?
- Soha ne mondd, hogy soha, de egyelőre nem tervezem. Szeretek a fociról beszélni, de ez egyelőre csak szórakozás, csak akkor és annyi meghívást fogadok el, amennyit élvezek. Futballedzői BSC diplomát szereztem, amivel másodedző lehetnék a bolgár másodosztályban - mintha UEFA B-licencem lenne -, de sokkal fontosabb, hogy egy UEFA tanfolyamhoz viszonyítva sokkal mélyebben foglalkoztunk a társtudományokkal. Labdarúgóként rengeteg hasznát veszem a anatómia, az élettan, a sportpszichológia és hasonló területen szerzett ismereteknek. Ezt követően sem hagytam abba a tanulást, hamarosan kézbe vehetem a sportmenedzsment MSC diplomát, feltéve, hogy a versenynaptárat sikerült összeegyeztetni a záróvizsgával. Ezt követően egy klubnál, esetleg a labdarúgó szövetségnél is el tudok helyezkedni, de akár egy termelő cég irányításában is tudom hasznosítani a tanultakat. Vagy a kapcsolatrendszeremet és a nyelvtudásomat felhasználva akár játékosügynök is lehetek. Ez mind a jövő zenéje, szeretnék sokáig focizni, addig pedig felkészülni a pályafutásom utáni időszakra.

- Még mielőtt még jobban elkalandoznánk, térjünk vissza a jelenbe és Diósgyőrbe, ahol a múlt héten elkezdődött a felkészülés. Szereted az év ezen időszakát?
- Persze, mindenki szereti! (mosolygott - a szerk.). Amennyire senki nem szereti, annyira fontos a felkészülési időszak, mert most alapozzuk meg a jó szereplést. Úgy vélem, az első öt-hat forduló különösen fontos, mert aki beragad a rajtnál, az akár 10-15 pontos hátrányt is összeszedhet, ami végzetes lehet a végső helyezést illetően. Az előző idényben magasra tettük a lécet, így idén még ambiciózusabbnak kell lennünk, nem elégedhetünk meg a magabiztos bennmaradással. Ha viszont jól kezdünk, és már az elején sok pontot tudunk szerezni az erős ellenfelek ellen, akkor az lendületet adhat. Ezért kell az elmúlt napokhoz hasonlóan sok energiát fektetni az edzésekbe. Azonban a neheze még csak most jön, szerintem alaposan meg fog gyötörni a stáb az elkövetkező napokban, ami csak a hasznunkra válik. Tehát az erőállapotunkkal nem lesz gond, és a csapategység is kitűnő, együtt van az öltöző. Készen állunk a folytatásra, hogy a következő bajnokság még jobb legyen, mint az előző.

Nyári felkészülési program 2024/2025

2024. június 17., hétfő
A felkészülés kezdete
Egészségügyi felmérések és fizikai tesztek

2024. június 18., kedd
Egészségügyi felmérések és fizikai tesztek

2024. június 19., szerda
Konditermi edzés

2024. június 20., csütörtök
Az első pályaedzés

2024. június 26., szerda
18:00 DVTK - Eger SE felkészülési mérkőzés (DVTK Edzőközpont, zárt kapuk mögött, a kerítésen kívülről megtekinthető)

2024. június 29., szombat
18:00 DVTK - Putnok FC felkészülési mérkőzés (DVTK Edzőközpont, zárt kapuk mögött, a kerítésen kívülről megtekinthető)

2024. július 1-13.
Edzőtábor Felső-Ausztriában

2024. július 5., péntek
Felkészülési mérkőzés

2024. július 8., hétfő
Felkészülési mérkőzés

2024. július 9., kedd
Felkészülési mérkőzés

2024. július 12., péntek
Felkészülési mérkőzés

2024. július 20., szombat
DVTK - MFK Zemplín Michalovce felkészülési mérkőzés (DVTK Stadion, közönség előtt)

OTP Bank Liga

2024. július 27-i hétvége
Az OTP Bank Liga 2024/2025 évi kiírásának kezdete

A felkészülési mérkőzések helyszínről és pontos időpontjáról, valamint a szurkolókat érintő minden információról folyamatosan adunk tájékoztatást.

Játékosmozgás Diósgyőrben (2024 nyara)

Érkezett
Herbák Máté
A további folyamatben lévő tárgyalások eredményéről lezárultuk után azonnal beszámolunk.

Szerződést hosszabbított
Bánhegyi Bogdán
Bényei Ágoston 
Gera Dániel
Holdampf Gergő

Lejár a szerződése
Csirmaz István
Pernambuco
Szabó Levente

Kölcsönben folytatja
Bokros Szilárd (FC Košice)