OTP Bank Liga 15. forduló

Diósgyőri VTK - MTK Budapest 1-1 (0-1)

Miskolc, Diósgyőri Stadion, 1911 néző. Játékvezető: Vad II István (Farkas Balázs, Szalai Dániel; Kassai Viktor, Oláh Gábor).
DVTK: Radoš - Okuka, Lipták, Tamás, Husić - Egerszegi - Bacsa, Kitl, Koman - Bognár I., - Novothny. Vezetőedző: Bekő Balázs.
MTK: Hegedüs - Bese, Grgić, Poór, Vadnai - Varga Sz., Thiam, Vass Á., Střeštík - Torghelle, Ramos. Vezetőedző: László Csaba.

2015/2016 15. forduló: DVTK - MTK 2
Bacsa Patrik szerezte a DVTK egyenlítő gólját (Fotó: Mocsári László)


Csere
: Egerszegi helyett Barczi a 42., Husić helyett Griffiths az 59., Vass Á. helyett Baki a 62., Bognár I. helyett Nikházi a 68., Varga Sz. helyett Hujber a 73., Střeštík helyett Hajdú a 82. percben.
Sárga lap: Poór a 22., Ramos a 42., Novothny a 65.,  Střeštík a 73., Kitl a 89. percben.
Gólszerző: Torghelle (0-1) a 38., Bacsa (1-1) a 69. percben.

Kulcspillanatok

38. perc: Vezet az MTK. Egy hosszú indítást követően Torghelle tört be a diósgyőri 16-oson belülre és a kimozduló Radoš fölött a hálóba emelt, 0-1.

69. perc: Egyenlített a DVTK! Barczi baloldali beadást középen Griffiths megcsúsztatta, Bacsa pedig a hosszún a kapu jobb alsó sarkába lőtt, 1-1.

 

 

#DVTK #goal #BacsaPatrik @bacsapepe

DVTK (@dvtkinstagram) által közzétett videó, 2015. Dec 2., 13:38 PST


A mérkőzés eseményei percről percre

Edzői nyilatkozatok

Bekő Balázs: - Az első félidőben idegesen játszottunk, türelmetlenek voltunk, kapkodtunk. Nagyon akartunk, de a nagy akarásnak nyögés lett a vége. A második félidőben teljesen más arcát mutatta a csapat, azt, amelyik megalkuvás nélkül küzd, harcol, szívvel játszik, jól futballozik és rengeteg helyzetet dolgoz ki. Időben egyenlítettünk és utána is megvoltak a helyzeteink. Rengetegszer kerültünk az MTK mögé, és az is fontos, hogy eközben minimális kontralehetőséget engetünk ellenfelünknek. Benyomtuk őket a kapujuk elé, úgy éreztem, csak idő kérdése, mikor rúgunk gólt. Mindent megtettünk a győzelemért, de az a pici hiányzott, ami javunkra billentette volna a mérleg nyelvét.
László Csaba: - Ugyanott folytattuk, ahol a Videoton ellen abbahagytuk: az első félidőben megnyerhettük volna a mérkőzést, sajnos a helyzetek kimaradtak. Én mindig azt mondom, a kihagyott helyzetek megbosszulják magukat. A második félidőt a DVTK agresszívebben kezdte, azonban tíz perc után kiegyenlítődött a játék képe, ismét voltak lehetőségeink. Vadnai nagyot hibázott, ezen a szinten nem lehet hezitálni a kapu előtt, de ugyanez igaz a támadókra is. Átérzem Bekő Balázs helyzetét, aki feladta a védelmet és ember ember ellen ment a harc. Nyomott a Diósgyőr, meg akarták nyerni a mérkőzést. Ha a második félidő utolsó 10-15 percét nézzük, akkor el kell fogadnunk a döntetlent. A pálya talaja miatt nem volt folyamatos játék, azonban nagy pozityívum, hogy mindkét csapat győzelemre játszott.

Szólj hozzá a DVTK hivatalos facebook oldalán!