- Három éve dolgozok a női labdarúgásban és vezetem a DVTK női labdarúgó csapatát, így természetesen folyamatosan figyelemmel követtem az akadémiánkon zajló munkát és az ott pallérozódó tehetségeket - kezdte Bém Gábor, a DVTK LSA női szakágának szakmai igazgatója. - Nem véletlen, hogy a legutóbbi bajnokság során számos fiatal mutatkozhatott be az élvonalban. Mint nem is olyan régen említettem, senkinek nem ajándékba adtuk a lehetőséget, hanem megdolgoztak érte és az utánpótlásban mutatott teljesítményükkel rászolgáltak a lehetőségre.

Bém Gábor irányítása alatt az előző idény során négy diósgyőri tehetség - Mezőssy Mira, Myhal Anastasiia, Szolomájer Leila és Szondi Zsófia - mutatkozott be az élvonalban, emellett pedig a napi szintű edzésmunkában is rendre bevonta a fiatalokat az elmúlt hónapokban.

- Amikor csak lehetőségem van megnézem az utánpótlás csapataink mérkőzéseit, így teljes rálátásom volt eddig is az akadémián folyó munkára - folytatta a frissen kinevezett szakmai igazgató. - Idáig is jó kapcsolat volt az első csapat és a kiemelt akadémiai korosztályok között, ami a játékosok fejlődését segítette, ez úgy gondolom a jövőben tovább erősödhet. Folyamatosan egyeztettünk a kollégákkal, és amikor lehetőség nyílt rá bevontuk a fiatalokat a felnőttek edzésmunkájába. Mást ne mondjak, a bajnokság végeztével sem állt le az első csapat, közös edzéseket tartunk az U19-es leány együttesünkkel. Próbáljuk erősíteni ezt a fajta munkát, igyekszünk a jövőben jobban fókuszálni a tehetségeinkre és elősegíteni az ő fejlődésüket azért, hogy minél több diósgyőri labdarúgót neveljünk ki.

- Az egyik legfontosabb feladatunk a tömegesítés, vagyis szeretnénk minden korosztály számára ideális keretlétszámot kialakítani - fejtette ki elképzeléseit Bém Gábor. - A szakmai programunkat is ennek megfelelően fogjuk átalakítani a jövőben, de nem akarunk mindent a feje tetejére állítani. Azokat a dolgokat, amik jól működtek megtartjuk, ugyanakkor vannak elképzeléseim, hogyan lehetne hatékonyabbá tenni például a korosztályok közötti átmenetet. Szeretnénk kiegyensúlyozottabbá tenni a kiemelt korosztályokban (U15, U17 és az U19-es csapatok - a szerk.) való szerepeltetést, hogy mindez a játékosok egyéni fejlődését a lehető legjobban szolgálja. A pre-akadémiára is szeretnénk egy újfajta szakmai programot lerakni, ami így elő lépcsője lenne a kiemelt akadémia korosztályoknak. A közeljövőben szeretnék leülni egyeztetni minden kollégával, személyesen és közösen is, hogy a következő bajnokságnak már ebben a struktúrában tudjunk nekivágni.