Kedden a selejtezővel két 36 fős csoportban 72 indulóval vette kezdetét az utolsó olimpiai kvalifikációs öttusa verseny, a világbajnokság, ahonnan mindkét esetben az első 18 hely ért továbbjutást. A vb előtt bizakodó Guzi Blanka az A. csoportba került és kezdett 12-23-as vívással, amit a nyolcadik legjobb 2:13.73-as úszással folytatott. A lövészetekkel megszakított 5×600 méteres kombinált számban ismét remekelt diósgyőri versenyzőnk, aki a legjobb idővel a csoportja hetedik helyére jött előre és lépett az elődöntőbe.

Szerdán a női mezőny számára a kulcsfontosságú körvívás következett, ahol Kállai Ákos tanítványa 35 mérkőzéséből 17-et tudott megnyerni, ami jó alaphangot adott az elődöntőre. Másnap úszással folytatódott az A. csoport küzdelme, ahol Blanka 2:14.16-al a hetedik legjobb időt úszta, amit a kombinált szám követett. Diósgyőri sportolónk ismét jól teljesített a futást és lövészetet magába foglaló tusában és a negyedik legjobb idővel csoportja 3. helyen végzett, ami továbbjutást ért a szombati fináléba, megnyugtató 25 másodperces előnnyel.

A szombati női öttusa világbajnoki döntőt magyar idő szerint hajnal 4 órakor rendezik, amit az M4 Sport online felületén közvetítenek hazánkban.

A világbajnoki egyéni dobogósok olimpiai kvótát szerezhetnek. Ha azonban olyan öttusázó végez érmes pozícióban, aki már korábban kiharcolta az ötkarikás részvétel lehetőségét, a kvóta nem tolódik lejjebb, a ki nem osztható helyeket a közvetlenül a világbajnokság utáni, jövő hétfői olimpiai kvalifikációs ranglistáról töltik majd fel, amin a verseny előtt Guzi Blanka a legjobb magyarként 7. helyen állt.