Fiatal kora ellenére már jelentős Eb tapasztalattal, U15-ös arany- és U17-es bronzéremmel a háta mögött utazott a szerbiai Újvidékre Balázs Éda a DVTK-KIMBA birkózója az U17-es korosztály idei kontinensviadalára. Fiatal tehetségünk a 61 kilogrammosok mezőnyében szállt harcba az újabb éremért súlycsoportja nyitónapján, csütörtökön.

Éda az első fordulóban a lengyel Zuzanna Horbik ellen nagyon nagy küzdelem után 7-7-re, később szerzett ponttal tudott győzni, amivel a legjobb nyolc közé lépett. Ezt követően a negyeddöntőben a grúz Nini Tsitsvidze következett, akit ezúttal már magabiztosan, 10-0-ra győzött le technikai tussal. Diósgyőri birkózónk így immáron a legjobb négy között volt, ahol a francia Duchet Annez ellen lépett szőnyegre. Piros-fehér sportolónk kétszer is közel járt a tusgyőzelemhez, de riválisa mindkétszer ki tudott fordulni, azonban így is simán, 8-1-es pontozással győzött és jutott a másnapi fináléba.

Pénteken a német Leonie Steigert ellen szállt harcba a döntőben Balázs Éda, ahol ellenfele végül 6-0-ra bizonyult jobbnak, ám diósgyőri tehetségünk nyakába így is szépen csillogó ezüstérem került, amivel immáron mindhárom színű Eb éremből került a kollekciójába.

A cikkben szereplő kép a 2023-as Európa-bajnokságon készült.