Összefoglaló 2024. május 11., szombat

DVTK - FTC 2-0 (0-0)

A DVTK győzött az FTC ellen az OTP Bank Liga 32. fordulójában. A Diósgyőr bátran kezdte a mérkőzést, és bár a vendégek többet birtokolták a labdát, Artem Odyntsovnak csak egy látványos védést kellett bemutatnia, illetve egyszer a kapufát találták el, míg a másik oldalon is a kapus védte Alexander Vallejo közeli lövését. A szünet után is a zöld-fehérek támadtak többet, ám időnként a Diósgyőr is veszélyeztetett, majd az egyik gyors ellentámadás végén Gera Dániel fejjel szerzett vezetést, amit Szabó Levente szintén fejjel duplázott meg. Így a DVTK győzelemmel búcsúzott a hazai pályától.

DVTK - FTC 2-0 (0-0)


OTP Bank Liga 32. forduló

Diósgyőri VTK - Ferencvárosi TC 2-0 (0-0)

Miskolc, DVTK Stadion, 6634 néző. Játékvezető: ANDÓ-SZABÓ Sándor (GARAI Péter, BELICZA Bence Péter).
DVTK: Artem ODYNTSOV - GERA Dániel, Marco LUND, SZATMÁRI Csaba, Bitok STEPHEN - Vladislav KLIMOVICH, Alexander VALLEJO, HOLDAMPF Gergő - JUREK Gábor, SZABÓ Levente, PERNAMBUCO. Vezetőedző: Vladimir RADENKOVIĆ. 
FTC: VARGA Ádám - Cebrail MAKRECKIS, Ismaïl AANEBA, Samy MMAEE, PÁSZKA Lóránd - STJEPAN LONČAR, TÓTH Alex, Mohamed Ali BEN ROMDHANE - Edgar SEVIKYAN, Kenan KODRO, LISZTES Krisztián. Vezetőedző: Dejan STANKOVIĆ.

Csere: HOLDAMPF Gergő helyett BÉNYEI Ágoston a 19., Mohamed Ali BEN ROMDHANE helyett KATONA Bálint a 46., Edgar SEVIKYAN helyett Kristoffer ZACHARIASSEN, LISZTES Krisztián helyett MARQUINHOS, és PÁSZKA Lóránd helyett Eldar ĆIVIĆ mind a 62., JUREK Gábor helyett BOKROS Szilárd a 67., GERA Dániel helyett FERENCSIK Bálint a 82.,TÓTH Alex helyett Tosin KEHINDE a 82., percben.
Sárga lap: GERA Dániel a 17., TÓTH Alex a 48., Marco LUND az 58. percben.
Gólszerző: GERA Dániel (1-0) a 76., SZABÓ Levente (2-0) a 88. percben.


Kulcspillanatok

76. perc: Pernambuco balról ívelt a hosszú oldalra, ahol Szabó Levente levette a labdát, majd a ferencvárosi védőkről ide-oda pattogott. A magasan visszahulló labdát Gera Dániel öt méterről fejelte a kapu hosszú oldalába, 1-0

88. perc: Bényei adott estében középre a tizenhatos oldalvobnaláról, Szabó Levente pedig mindenkit megelőzve öt méterről a bal alsó sarokba fejelt, 2-0

Edzői értékelések

Vladimir Radenković

Dejan Stanković