Összefoglaló 2024. május 18., szombat

Fehérvár - DVTK 0-0

A DVTK .döntetlennel zárt a bajnokságot Székesfehérvárott, az OTP Bank Liga 33. fordulójában. Az első félidőt támadóbban kezdte a hazai csapat, szerzett is egy szabálytalan gólt, ami után viszont átvette a Diósgyőr a kezdeményezést, ennek ellenére gól nem esett. A szünet után a hazaiak egyre nagyobb nyomást helyeztek a diósgyőri kapura, ám a Testgyakorlók minden erejüket vezetve hősiesen védekeztek.

Fehérvár - DVTK 0-0


OTP Bank Liga 33. forduló

Fehérvár FC - Diósgyőri VTK 0-0

Székesfehérvár, Sóstói Stadion, 6133 néző. Játékvezető: KARAKÓ Ferenc (BORNEMISSZA Norbert, SZALAI Dániel).
FFC: TÓTH Balázs - Nikola SERAFIMOV, SPANDLER Csaba, GERGÉNYI Bence - BESE Barnabás, CSONGVAI Áron, SIGÉR Dávid, SCHÖN Szabolcs - Tobias CHRISTENSEN, Mamoudou KARAMOKO, KATONA Mátyás. Vezetőedző: Bartosz GRZELAK.
DVTK: Artem ODYNTSOV - Marco LUND, SZATMÁRI Csaba, BOKROS Szilárd - GERA Dániel, BÉNYEI Ágoston, Vladislav KLIMOVICH, Bitok STEPHEN - JUREK Gábor, SZABÓ Levente, PERNAMBUCO. Vezetőedző: Vladimir RADENKOVIĆ.

Csere: SZATMÁRI Csaba helyett Bozhidar CHORBADZHIYSKI a 46., SIGÉR Dávid helyett Nejc GRADIŠAR és BESE Barnabás helyett Nicolás STEFANELLI az 57., JUREK Gábor helyett helyett Francisco FEUILLASSIER és SZABÓ Levente helyett Bright EDOMWONYI a 66., BOKROS Szilárd helyett Ondřej BAČO a 73., KATONA Mátyás helyett PETŐ Milán a 76., PERNAMBUCO helyett Argyris KAMPETSIS a 80., SPANDLER Csaba helyett TÓTH Tamás a 89. percben.
Sárga lap: Vladislav KLIMOVICH a 12., Marco LUND a 45+3., GERA Dániel a 49., SZABÓ Levente az 53., GERGÉNYI Bence az 57., JUREK Gábor a 62., Bozhidar CHORBADZHIYSKI a 70., SPANDLER Csaba a 77. percben.

Kulcspillanatok

26. perc:  Sigér nyeste magasan középre a labdát, Mamoudou Karamoko pedig Szabó Levente mögül lendületből érkezve - és a diósgyőrit némileg lökve - a hosszú sarokba fejelt. Azonban Karakó Ferenc érvénytelenítette a hazaiak találatát, mert a beadás pillanatában Sigér lába belógott, lesen volt.

90. perc: Christensen három diósgyőri védő között is át tudta tenni a hosszú oldalra, ahol  Nikola Serafimov közelről, becsúzva továbbított a diósgyőri kapuba, ám a VAR vizsgálatot követően Karakó Ferenc ezt a gólt is visszavonta les miatt. 

Edzői értékelések

Bartosz Grzelak

Vladimir Radenković