Összefoglaló 2019. december 3., kedd

MK: MTK - DVTK 1-0 (0-0, 0-0, 1-0)

A rendes játékidőben nem esett gól, a hosszabbításban viszont a hazaiak egyszer eredményesek voltak, így az MTK jutott az Magyar Kupa legjobb 16 csapata közé.

MK: MTK - DVTK 1-0 (0-0, 0-0, 1-0)


Magyar Kupa 8. forduló

MTK Budapest FC - Diósgyőri VTK 1-0 (0-0, 0-0, 1-0)

Budapest, Új Hidegkuti Stadion, 1882 néző. Játékvezető: Barna Gábor (Becséri Gergely, Kovács II Gábor).
MTK: Varga B. - Fülöp N., Varju, Nagy Zs., Deutsch B. - Kata - Katona M., Palincsár, Mezei, Szatmári I.  - Lencse. Vezetőedző: Michael Boris.
DVTK: Antal - Orosz D., Polgár, Tamás M., Vági - Márkvárt, Iszlai - Korbély, Szabó B., Prosser - Ivanovski. Vezetőedző: Feczkó Tamás.

Csere: Márkvárt helyett Hasani a 16., Szatmári helyet Schön a 62., Korbély helyett Bacsa a 63., Palincsár helyett Kanta J. a 78., Prosser helyett Zsolnai a 81., Mezei helyett Cseke a 102., Vági helyett Orosz M. a 106., Lencse helyett Simon A. a 112. percben.
Sárga lap: Nagy Zs. a 33., Varju a 44., Iszlai a 77., Orosz D. a 85., Zsolnai a 87., Orosz M. a 116. percben.
Gólszerző: Schön (1-0) a 99. percben.


Kulcspillanatok

99. perc: Schön Szabolcs tört be a 16-oson belülre, becsapta a védőket, ezzel lövőhelyzetet alakított ki, és 14 méterről nem hibázott, 1-0

Edzői értékelések

Michael Boris: -  Örülök, hogy a nyári felkészülési mérkőzés után ismét győzni tudtunk a DVTK ellen, még ha más is az edző és kicsit átalakult a keret, de mi sem vagyunk ugyanaz a csapat. Változtattunk az MTK-stíluson, nem csak labdával, hanem labda nélkül is aktív játékot játszunk. A mérkőzés elején egyenlő erők küzdöttek, de a 60. perc után igyekeztünk letámadni az ellenfelet, ami rejtett magában némi kockázatot, de végül eredményre vezetett.
Feczkó Tamás: - Tompán, enerváltan játszottunk a Fehérvár elleni találkozó után 67 órával. Mivel kevesen vagyunk, nem tudtunk még több pihent játékost küldeni a pályára. Akik szombaton végig játszottak, azok nem tudtak felpörögni, míg azok, akik a bajnokságban kevesebb lehetőséget kaptak, ma csalódást okoztak. A legnagyobb szomorúságot az okozta, hogy nagyon sok diósgyőri szurkoló látogatott ki a mérkőzésre, és csalódást okoztunk nekik.