Összefoglaló 2020. augusztus 16., vasárnap

DVTK - Mezőkövesd 2-1 (2-1)

Az OTP Bank Liga nyitófordulójában jól kezdte a Mezőkövesd elleni találkozót a DVTK, sorra alakította ki a helyzeteket a csapat. Iszlai Bence büntetőjével és Stefan Dražić hosszú indítás utáni találatával kétgólos előnyt gyűjtött a Diósgyőr, amiből a vendégek még az első félidőben faragtak. A második játékrészben Antal Botond és Szappanos Péter is több bravúrt bemutatott, így újabb gól már nem esett.

DVTK - Mezőkövesd 2-1 (2-1)


OTP Bank Liga 1. forduló

Diósgyőri VTK - Mezőkövesd Zsóry 2-1 (2-1)

Miskolc, DVTK Stadion, 5099 néző. Játékvezető: Berke Balázs (Albert István, Medovarszki János; Bogár Gergő, Németh Ádám).
DVTK: Antal - Shestakov, Polgár, Hegedűs J., Memolla - Márkvárt, Iszlai - Hasani, Molnár G., Grozav - Dražić. Vezetőedző: Feczkó Tamás.
Mezőkövesd: Szappanos - Eperjesi, Nesterov, Guzmics, Lakvekhliani - Berecz Zs., Karnitski -  Beširović, Cseri, Nagy D. - Serderov, Vezetőedző: Kuttor Attila.

Csere: Molnár G. helyett Rui Pedro a 63., Dražić helyett Ivanovski a 73., Nagy D. helyett Jurina a 83. percben.
Sárga lap: Márkvárt a 44., Lakvekhliani a 80., Berecz Zs. a 90+3. percben.
Piros lap: Ivanovski a 90+3. percben.
Gólszerző: Iszlai (1-0, 11-esből) a 8., Dražić (2-0) a 18., Berecz Zs. (2-1) a 27. percben.


Kulcspillanatok

8. perc:  Iszlai indította a leshatáron kilépő Dražićot, aki 16-os bal oldali vonala mellett megtolta a labdát, a kijövő Szappanos kapus azonban a 16-oson belül buktatta, büntető a DVTK javára! Iszlai Bence állt a labda mögé , és a balra vetődő kapus mellett a kapu jobb oldalába lőtt, 1-0

18. perc: Hegedűs jól vette észre a saját térfélről induló Stefan Dražićot, aki parádésan vette át a labdát, egyet tolt rajta, amivel Szappanost is becsapta, majd 15 méterről az üres kapuba gurított, 2-0

27. perc: Bal oldali beadás után a lepattanó labdát Berecz Zsombor szedte össze, egyet tolt rajta oldalra, majd a kapuba lőtt, 2-1

90+3. perc: Mirko Ivanovski indult meg a jobb szélen, lerántották, de felkelt, ennek ellenére a játékvezető lefújta, és előbb sárga, majd piros lapot adott reklamálásárt

Edzői értékelések

Feczkó Tamás: - Teljes mértékben megérdemeltük a győzelmet, mert az első fél órában jól játszottunk, utána pedig szívünket-lelkünket kitettük a pályára. A DVTK-t mindig az kell, hogy jellemezze, akarati tényezőkben mindig felülmúlja az ellenfelet, különösen ebben a stadionban, ilyen fantasztikus szurkolótábor előtt. Gratulálok a kövesdieknek is, mert nekik is nagyon jó csapatuk van!
Nagyon jól kezdtük a mérkőzést, azt történt, amit szerettünk volna. A két gólunk mellett három óriási ziccert is kialakítottunk, amivel lezárhattuk volna a mérkőzést. Mivel nem rúgtuk meg, a a vendégek szépítésével elillant a mérkőzés elején látott önbizalmunk. Ez érthető is, mert az előző bajnokság hajrája miatt mindenképpen győzni akartunk ma.
Egy jól játszó Kövesdet győztünk le, akik sok helyzetet alakítottak ki, mert mélyen védekeztünk. A szünetben rendeztük a sorokat, egyrészt a védelmi vonalakat újra meghúzva feljebb toltuk a védekezést, mert nagyon mélyen védekeztünk, másrészt ismét tisztáztuk, kinek melyik passzsávot kell zárni, azonban ellenfelünk majdnem mindenre tudott válaszolni.
Ennek következtében a második félidőben több labdát szereztünk az ellenfél térfelén, és ekkor is lezárhattuk volna a mérkőzést egy harmadik góllal.
Az új játékosok hozzátették a magukét, de nem szeretnék senkit kiemelni, mert igazi csapat voltunk ma.

Kuttor Attila: -  Az első negyedóra meghatározta a mérkőzés képét, két indítást követően kaptunk két gólt. Ezután azonban komoly erőket mozgósítottunk, és úgy érzem, nem érdemeltünk vereséget. Megvoltak a lehetőségeink az egyenlítésre, sajnos nem sikerült értékesíteni őket.