Összefoglaló 2021. április 26., hétfő

Alen Grgić: Győzni kell mindenáron!

Télen érkezett Diósgyőrbe Alen Grgić, aki a pálya jobb oldalán a védelemben és a támadósorban is bevethető. Kisvárdán már ötödször segítette gólhoz csapattársát, erről, és a DVTK szerepléséről beszélgettünk vele.

Alen Grgić: Győzni kell mindenáron!


- Sorozatban harmadik győzelmét aratta Kisvárdán a DVTK, ami összességében a negyedik idegenbeli siker. Milyen volt a találkozó?
- Két győzelemmel a hátunk mögött utaztunk Kisvárdára, ugyanakkor tudtuk, hogy a ZTE győzött Felcsúton, ezért rendkívül motiváltan kezdtük a találkozót. Átvitt értelemben és szó szerint is kemény mérkőzést játszottunk, a hazai csapat jó és agresszív focit játszik, nekünk is fel kellett venni a kesztyűt. Rengeteg párharc jellemezte a meccset, amiből mi jöttünk ki győztesen.

- Mi jelentette a különbséget a két csapat között?
- Két hasonló erősségű csapat találkozott, és mint ilyenkor általában, úgy most is apróságok döntöttek. El kell ismerni, hogy szerencsénk is volt, de fontos tényezőt jelentett az, hogy mi szereztük meg a vezetést, a legfontosabb "apróságot" pedig Gicu (Gheorghe Grozav - a szerk.) helyzetkihasználása jelentette. Amíg ő a védelem mögé tudott kerülni, és becsapta Dombót, addig az ellenfelünk nem tudott mit kezdeni a védekezésünkkel, végső esetben pedig Marko (a Grgićhez hasonlóan újgradisai Marko Malenica - a szerk.) védett. Azonban ez már a múlt, ugyan zsebben a három pont, de még több kell a bennmaradáshoz.


 

- Hamarosan beszélünk a jövőről is, de egyelőre maradjunk a kisvárdai találkozónál, ahol te adtad a gólpasszt.
- Ahogy, közvetlenül a gól előtt is több párharcot nyertünk meg, így tudtuk az ötösön belülre juttatni a labdát, ahol érkezett Gicu. Ő egyébként nem csak a góllövésben jó, hanem kiváló motivátor, éppen a meccs előtti héten emlegette az öltözőben, hogy régen adtam már gólpasszt neki. Mondtam, hogy figyeljen, mert mindent megteszek az ügy érdekében. A lefújás után pedig csak annyit mondtam neki, hogy látod, megígértem.

- Nem lep meg, amit mondasz, mert a statisztikából (5 gólpassz, ebből 3 Gheorghe Grozavnak) egyértelműen látszik, működik köztetek a játékkapcsolat. Így van?
- A számokkal nehéz vitatkozni, de ha a következő mérkőzésen más értékesíti a passzomat, vagy még csak a közelben sem járok a győztes gólnak, akkor is boldog leszek. A jelenlegi helyzetünkben már csak egy dolog számít: győzni kell mindenáron!

- Diósgyőrben védőként és támadóként is szerepeltél a jobb oldalon. Melyik áll hozzád közelebb?
- Igazából mindegy, mindkét poszton jól érzem magam. Nagy különbség nincs is köztük, manapság a szárnyvédő és a szélső feladatai között egyaránt szerepel a védekezés és a támadás is. A különbség talán annyi, hogy támadó közelebb játszik a kapuhoz, így több lehetősége van a gólszerzésre, a társak kiszolgálására, ám a mögé felzárkózó védőre is figyelni kell. Ezzel szemben a szélső védő védő belátja az egész pályát, egyszerűbb a dolga.

- Tehát két mérkőzés maradt a bajnokságból. Mi vársz a hajrától?
- Két jó csapat vár ránk, de nekünk mindig a következő találkozóra kell koncentrálni, különösen úgy, hogy csak három ponttal tarthatjuk életben az esélyeinket. A győzelmek után mindig jobb a hangulat, de nem tévesztjük szem elől, hogy még nem értük el a célunkat. Ez a mentalitás jó alapot ad, és a három győzelem nem csak a hangulatnak tett jót, hanem nagyobb önbizalommal játszunk, ezért optimistán várom a csütörtöki találkozót.