Összefoglaló 2021. április 11., vasárnap

DVTK - Paks 1-4 (0-2)

Az OTP Bank Liga 28. fordulójában már a mérkőzés elején létszám- és gólhátrányba került a DVTK a Paks ellen, ami rányomta a bélyegét a találkozóra, ráadásul a vendégek nem sokkal később megduplázták az előnyüket is. A félidő végén a DVTK többször veszélyeztette az ellenfél kapuját, de a gólszerzés nem sikerült. A szünet után a vendégeket a saját kapufájuk is kisegítette, majd továbbra is a DVTK támadott, de a gólt a Paks szerezte. A hajrában Molnár Gábor lövésével zárkózott a Diósgyőr, de egy percen belül a vendégek állították be a végeredményt.

DVTK - Paks 1-4 (0-2)


OTP Bank Liga 28. forduló

Diósgyőri VTK - Paksi FC 1-4 (0-2)

Miskolc, DVTK Stadion, zárt kapuk mögött. Játékvezető: Pintér Csaba (Buzás Balázs, Szert Balázs; Németh Ádám, Csonka Bence).
DVTK: Malenica - Polgár, Milović, Živulić, Soldo, Marin - Márkvárt, Max, Grozav  - Grgić, Dražić. Vezetőedző: Zoran Zekić.
PFC: Hegedüs L. - Lorentz, Tamás O., Lenzsér, Szabó J. - Bognár I., Balogh B., Bertus - Sajbán Má., Haraszti Zs., Hahn J. Edző: ifj. Bognár György.

Csere: Tamás O. helyett Osváth a 46., Haraszti helyett Nagy R. az 58., Hahn J. helyett Ádám és Sajbán Má. helyett Papp K. a 70., Márkvárt helyett Molnár G., Marin helyett Roshi és Max helyett Iszlai mind a 76., Balogh B. helyett Szakály D. a 82., Dražić helyett Vaněček és Grgić helyett Shestakov a 84. percben.
Sárga lap: Marko Matijević a 10., Milović a 61., Marin a 63., Dražić a 70., Grgić a 70., Soldo a 84.,  percben.
Piros lap: Živulić a 9. percben.
Gólszerző: Hahn J. (0-1, 11-esből) a 10., Hahn J. (0-2) a 16., Sajbán Má. (0-3) a 68., Molnár G. (1-3) a 86., Szakály D. (1-4) a 87. percben. 

 

Kulcspillanatok

9. perc: Bognár lövését Malenica védte, majd a kicsorgó labdát is összeszedte. Mégis büntető a Paks javára, mert a játékvezető véleménye szerint középen Živulić szabálytalankodott, ráadásul Pintér Csaba ki is állította a diósgyőri játékost

10. perc: a 11-es pontra letett labdát Hahn János a kapu bal felső sarkába bombázta, 0-1

16. perc: Bognár pörgette a leshatárról induló Hahn János elé a labdát, aki 15 méterről a bal alsó sarokba lőtt, 0-2

68. perc: Nagy R. lövése megpattant Milovićon, Malenica így is nagy bravúrral kitolta oldalra, de éppen Sajbán Máté lábára, akiről a hálóba pattant a labda, 0-3

86. perc: Iszlai passzát Molnár Gábor átvette, és higgadtan a kapus lába között a hálóba lőtt, 1-3

87. perc: Szakály Dénes 16 méterről tekert a kapu bal oldalába, 1-4

Edzői értékelések

Zoran Zekić: - Ma megpróbáltunk mindent, készültünk A-tervvel, B-tervvel, de a 10. percben kapott piros lap és a büntető után nagyon nehézzé vált számunkra a mérkőzés. Az első gól után zártabban kellett volna védekeznünk, mert a 2-0 megölte a mérkőzést, viszont 30-40 perc után két-három jó helyzetünk is volt, sajnos egyet sem értékesítettünk.
A szünetben arról beszéltünk, hogy csak az utolsó 15 percben nyílunk ki, és akkor mindent egy lapra feltéve támadunk. Addig pedig fegyelmezetten, türelmesen kell játszani, és várni a lehetőségre, hogy gól szerezzünk, és akkor ismét nyílttá válik a mérkőzés. Sajnos korábban megkaptuk a harmadik gólt, ami keresztülhúzta a számításainkat. Mostanában nem úgy sikerülnek a mérkőzések, ahogy elterveztük, néha mi hibáztunk, néha a körülmények nem kedvezőek számunkra.
Sajnálom a vereséget, és nagyon csalódott vagyok a csapat helyzete miatt. Beszélhetünk róla, hogy nem volt piros lap, nem volt büntető, de ez már nem számít.
Először vagyok hasonló helyzetben az edzői pályafutásom során, és azzal is tisztában vagyok, ha nincs eredmény, akkor az edző az elsődlegesen felelős személy.
Még öt mérkőzés maradt hátra a bajnokságból, meg kell ragadni azt a minimális esélyt, ami maradt. Ehhez bátor játék kell, és jobban kell csapatként funkcionálni.

ifj. Bognár György: - Teljesen megérdemelt győzelmet arattunk a játék képe alapján, a gólkülönbség sem meglepetés, igaz megkönnyítette a dolgunkat, hogy a 10. perctől emberelőnyben játszottunk. Mégsem állítom, hogy döntő lett volna a kiállítás, mert nem egy csapat nyert már emberhátrányban. Véleményem szerint a harmadik gólnál dőlt el a mérkőzés, amit jobb lett volna hamarabb meglőni.
A játékosok átérezték, hogy egy győzelemmel mennyit tudnak előre lépni, és ennek érdekében megtettek mindent. Tudtuk, hogy a DVTK variálni fog, az utóbbi idők 3-5-2-je után, illetve számítottunk arra is, hogy néhány játékosnak a posztja is változhat. Úgy érzem, felkészültünk a DVTK ellen, és ez meglátszott.