Összefoglaló 2021. április 3., szombat

ZTE - DVTK 2-0 (1-0)

Az OTP Bank Liga 27. fordulójában a DVTK Zalaegerszegen játszott, és az első félidőben egy jól eltalált lövés után született szabadrúgásgóllal hátrányba került. A második félidőben a DVTK nyomott, a hazaiak kontráztak, majd a hajrában Favorov egy hatalmas kapásgóllal bebiztosította a hazai sikert.

ZTE - DVTK 2-0 (1-0)


OTP Bank Liga 27. forduló

Zalaegerszegi TE FC - Diósgyőri VTK 2-0 (1-0)

Zalaegerszeg, ZTE Aréna, zárt kapuk mögött. Játékvezető: Vad II István (Szalai Balázs, Szécsényi István; Solymosi Péter, Szilasi Szabolcs).
ZTE: Demjén - Lesjak, Kálnoki Kis, Bobál D., Bedi - Sanković, Favorov - Szánthó R., Tajti M., Könyves - Futács. Vezetőedző: Waltner Róbert.
DVTK: Malenica - Polgár, Milović, Soldo - Grgić, Max, Márkvárt, Marin - Grozav, Dražić, Suljić. Vezetőedző: Zoran Zekić.

Csere: Max helyett Molnár G., Suljić helyett Vaněček és Soldo helyett Ivanovski a 62., Bedi helyett Gergényi és Szánthó R. helyett Babati B. a 65., Lesjak helyett Németh E. és Tajti M. helyett Koszta M. a 71., Dražić helyett Roshi a 80. percben.
Sárga lap: Könyves a 4., Zoran Zekić a 70., Milović a 85., Grozav a 89. percben.
Gólszerző: Szánthó R. (1-0) a 16., Favorov (2-0) a 87. percben.


Kulcspillanatok

16. perc: Hazai szabadrúgás az alapvonaltól 19 méterre, jobbról. Szánthó Regő ballal a sorfal fölött a rövid felső sarokba tekert, 1-0

87. perc: Hazai szöglet balról, Babati beadását a hosszún Artem Favorov 16 méterről, kapásból a hálóba bombázta, 2-0

Edzői értékelések

Waltner Róbert: - Számomra három dolog miatt volt fontos a mai mérkőzés. Elsőként a csapat miatt, mert a kiesés elkerülése szempontjából nagyon fontos a ma szerzett három pont. Fegyelmezett játékkal kapott gól nélkül lehoztuk a mérkőzést, végig tartottuk az előre eltervezett taktikát, és két nagyon szép gólt rúgtunk. Másodszor, szerettem volna győztes meccsen bemutatkozni a ZTE kispadján, harmadszor pedig a kislányom ma ünnepli 10. születésnapját, neki ajánlom ezt a győzelmet.

Zoran Zekić: - Az első félidőben kiegyenlített erők küzdelmét láttuk, ugyan nekünk voltak nagyobb helyzeteink, de nem értékesítettünk egyet sem, így a ZTE mehetett a vezetés birtokában a szünetre. A második félidőt igyekeztük megnyomni, még többet támadni. Mi birtokoltuk a labdát, de az ellenfél kapujáig ritkán jutottunk el, míg a hazaiak kontrára játszottak. Amit ma mutatunk, az kevésnek bizonyult, ezek után nem marad más, csak gratulálni a hazaiaknak. Hetek óta hiába alakítunk ki sok helyzetet, ha rendre gólképtelenek maradunk, még a százszázalékos ziccereket sem értékesítjük, nagyobb  önbizalom kell a kapu előterében.