Összefoglaló 2020. szeptember 26., szombat

ZTE - DVTK 3-1 (2-1)

Az OTP Bank Liga 5. fordulójában korán vezetést szereztek a zalaegerszegiek, amit egy megkérdőjelezhető büntetőből megdupláztak. A szünet előtt Hegedűs János fejesével szépített a DVTK. A fordulás után a DVTK támadott, de nem bírt az egyre jobban betömörülő ellenféllel, akik ráadásul értékesítették az egyik kontratámadásuk végén megítélt újabb büntetőt.

ZTE - DVTK 3-1 (2-1)


OTP Bank Liga 5. forduló

Zalaegerszegi TE FC  - Diósgyőri VTK 3-1 (2-1)

Zalaegerszeg, ZTE Aréna, 2826 néző. Játékvezető: Antal Péter (Tóth II Vencel, Horváth Zoltán; Farkas Ádám, Káprály Mihály).
ZTE: Demjén - Tanasin, Lesjak, Bobál D., Gergényi - Favorov, Sanković, Bedi - Könyves, Babati B., Vass P., Vezetőedző: Boér Gábor.
DVTK: Antal - Shestakov, Szűcs K., Hegedűs J., Memolla - Rui Pedro, Iszlai - Hasani, Molnár G., Ivanovski - Dražić. Vezetőedző: Feczkó Tamás.

Csere: Favorov helyett Koszta M. a 60., Rui Pedro helyett Márkvárt a 69., Vass P. helyett Szánthó R. a 75., Ivanovski helyett Makrai és Hasani helyett Korbély a 83., Könyves helyett Zimonyi a 88. percben.
Sárga lap: Szűcs K. és Molnár G. a 30., Sanković a 32., Iszlai a 70., Szánthó R. a 87., Gergényi a 89. percben.
Gólszerző: Könyves (1-0) a 8., Könyves (2-0, 11-esből) a 31., Hegedűs J. (3-0) a 45., Koszta M. (3-1, 11-esből) a 77 percben.


Kulcspillanatok

8. perc: Egy bal oldali beadás átszállt a védők és Antal fölött, a hosszún Könyves Norbert érkezett, és közelről a hálóba lőtt, 1-0

31. perc: Könyves szabálytalanságát nem, Szűcsét viszont észrevette Antal Péter, büntető a hazaiak javára. Könyves Norbert állt a labda mögé, és a kapu jobb alsó sarkába gurított, 2-0

45. perc: Molnár levágódó lövése után diósgyőri szöglet jobbról. Molnár beadására középen Hegedűs János emelkedett a legjobban, és 9 méterről a kapu jobb alsó sarkába bólintott, 2-1

77. perc: Antal vetődött ki egy hosszú indításra, a támadó elesett, újabb büntető. Koszta Márk a jobb oldali kapufa mellé lőtt, 3-1

Edzői értékelések

Boér Gábor: - Megérdemelt a sikerünk, próbáltunk az akaratunk, és az eddig is látott játékunkat ráerőltetni a DVTK-ra. Magasan védekeztünk, és igyekeztünk már az elején megfojtani az ellenfél akcióit. Készültünk a hosszú labdákra, ezt is sikerült levédekezni, nagyon minimális lehetősége volt a vendégeknek a gólszerzésre, mi viszont hamarabb is lezárhattuk volna a meccset. Azt viszont sajnálom, hogy ismét pontrúgást követően kaptunk gólt, erre sokat készültünk, mégis beleléptünk ugyanabba a folyóba. Csak a lefújáskor nyugodtam meg, mert ha a hajrában a DVTK pontrúgásból vagy egy ívelést követő lecsorgó labdából szépít, akkor meleg lehetett volna a vége, bár hozzáteszem, kontrolláltuk a mérkőzést, nagy nyomás nem volt rajtunk.    
Feczkó Tamás: - Az első beadásból gólt kaptunk, ami meghatározta a mérkőzés képét. A kétgólos hátrányra jól reagáltunk, még az első félidőben ki lehetett volna egyenlíteni. A második félidőben kapkodtunk, siettettük a támadásokat, és nem volt nálunk a labda. Nem találtuk a megbeszélt passzsávokat, nagyon sok technikai hibát vétettünk az ellenfél térfelén, nem tudtuk a szélén megbontani a védelmüket. A második labdák háromnegyedét a hazaiak szerezték meg, emiatt nagyon sokat kellett visszafelé védekezni. Ekkor már az ellenfél térfelén játszottunk, igaz nem abban a zónában, ahol szerettünk volna, de bosszantó, hogy igazán nagy helyzetet nem tudtunk kialakítani.