Összefoglaló 2011. október 15., szombat

DVTK - PMFC 4-0 (2-0)

A Diósgyőr teltház előtt magabiztosan nyerte az újoncok csatáját. Tisza Tibor két gólt szerzett, Budovinszky és Gallardo is betalált. Ezzel a győzelemmel a Diósgyőr feljött a 3. helyre a tabellán.

DVTK - PMFC 4-0 (2-0)

OTP Bank Liga, 12. forduló

Diósgyőri VTK - Pécsi MFC 4-0 (2-0)

Diósgyőri Stadion, 10 000 néző. Játékvezető: Veizer Roland (Kelemen Attila, Tóth István)
DVTK : Radoš  - Vadász, Gal, Budovinszky, Gohér - Gallardo,  Abdouraman, Arze, Luque - Tisza, Pál Sz. 
Vezetőedző: Benczés Miklós
PMFC: Dibusz - Simonfalvi, Lantos, Petrók, Marović - Horváth Zs., Šćepanović, Pintér, Regedei - Bajzát, Nagy O. Vezetőedző: Mészáros Ferenc

Csere: Pál Sz. helyett Seydi a 46., Horváth Zs. helyett Andorka a 46., Šćepanović helyett Demjén a z 58., Arze helyett Lippai  a 70., Nagy O. helyett Frőhlich a 77., Gohér helyett Raković a  79. percben.
Sárga lap: Šćepanović a 23., Petrók a 29., Budovinszky a 42., Abdouraman a 69., Bajzát a 88., Raković a 89. percben.
Gól: Budovinszky (1-0) a 26., Tisza (2-0) a 36., Gallardo (3-0) az 51., Tisza (4-0) a 73. percben.

Benczés Miklós (Diósgyőri VTK): - Nehezen indult számunkra ez a mérkőzés, az első gól azonban megnyugtatta a csapatot. A közönség biztatása is érződött, a pécsiek tapasztalhatták, milyen az, amikor a vezetésünk birtokában támogat bennünket közönségünk. Ma, úgy érzem jól fociztunk, előnyünk birtokában is több helyzetet kialakítottunk. Örülök annak, hogy Tisza Tibor gólokat szerzett, és annak is, hogy Budovinszky Krisztián már negyedik találatánál tart, de mindezt nem szeretném túlmisztifikálni, mert számomra a csapat összteljesítménye a lényeg.

Mészáros Ferenc (Pécsi MFC): - Gratulálok a Diósgyőrnek, megérdemelten nyertek. Szerettük volna elrontani ezt a fiesztát, de nem sikerült. Úgy érzem azonban, hogy az első gólig partiban voltunk a hazai csapattal, amely csak meddő mezőnyfölényt tudott kiharcolni. Aztán azonban kaptunk egy elkerülhető gólt, majd pedig a második előtt megpattant a labda az egyik védőnkön, és ez a két találat megfogta a csapatunkat. Sajnálom, hogy nem tudtunk gólt rúgni, bár mindvégig az volt a célunk, hogy csökkentsük a hátrányunkat.

(forrás: boon.hu)

2011-2012 12. forduló: DVTK - PMFC
Tisza Tibort nem tudták tartani a pécsi védők (fotó: bp)