Összefoglaló 2020. szeptember 4., péntek

DVTK - Vasas 4-2 (2-1)

A válogatott mérkőzések miatt szünetelnek az OTP Bank Liga és a Merkantil Bank Liga küzdelmei. Ezt kihasználva a DVTK és a Vasas felkészülési mérkőzést játszott egymás ellen. Az egész mérkőzésen számtalan helyzetet alakított ki a DVTK, amiből négyet értékesített is. Mirko Ivanovski duplázott, betalált Georghe Grozav és a próbajátékos Shamir Mullings, Molnár Gábor pedig két (és fél) gólpasszal vette ki a részét az eredményből.

DVTK - Vasas 4-2 (2-1)

Felkészülési mérkőzés

Diósgyőri VTK - Vasas FC 4-2 (2-1)

Miskolc, DVTK Stadion, zárt kapk mögött. Játékvezető: Garai Péter (Antal Péter, Bornemissza Norbert).
DVTK: Antal (Bukrán, 46.) - Farkas M., Polgár, Hegedűs J. (Karan, 63.), Vági - Rui Pedro, Max (Iszlai, 63.) - Ivanovski, Molnár G., Grozav (Makrai, 63.) - Dražić (Mullings, 63.). Vezetőedző: Feczkó Tamás.
Vasas 1. félidő: Jova - Szivacski, Szilágyi Z., Litauszki, Silye -  Viczián, Kovács M. -  Vernes, Szatmári, Balajti - Feczesin. Mb. vezetőedző: Tóth András.
Vasas 2. félidő: Radoš - Kilyén, Csató M., Szilágyi Z., Kalmár O. -  Viczián, Kovács M. (Köböl, 69.) -  Radó, Szatmári (Murka, 78.), Pekár - Feczesin (Birtalan, 63.). Mb. vezetőedző: Tóth András.

Gólszerző: Ivanovski (1-0, 11-esből) a 11., Grozav (2-0) a 31., Balajti (2-1) a 34., Mullins (3-1) a 72., Birtalan (3-2) a 78., Ivanovski (4-2) a 81. percben.


Kulcspillanatok

11. perc: Hegedűs laposan Molnárnak passzolt, aki a kezdőkörből egyből Dražićot indította. A szerb támadó futás közben nagyot küzdött Litauszkival, majd amikor visszahúzta a labdát, a védő akasztotta. Büntető a DVTK javára! Mirko Ivanovski állt a labda mögé, és a jobbra vetődő Jova mellett laposan a kapu bal oldalába lőtt, 1-0

31. perc: Gyors diósgyőri ellentámadás végén Molnár emelte kissé balról középre a labdát, Gheorghe Grozav belecsúsztatott, és az Jova fölött a hálóba hullott, 2-0 

34. perc: Polgár szerelte Balajti Ádámot a 16-son belül, de nagy meglepetésre szólt a játékvezető sípja. A sértett állt a labda mögé, és a balra vetődő Antal mellett laposan a kapu jobb oldalába lőtt, 2-1

72. perc:  Molnár bal oldali lapos centerzését a kapu elé berobbanó Shamir Mullings a hálóba továbbította, 3-1

78. perc: Bal oldali beadás után Birtalan Botond közelről fejelt a hálóba, 3-2

81. perc: Molnár bal oldali beadásába Makrai ért bele, így lett jó a labda  Mirko Ivanovskinak, aki elhúzta a tehetetlen Radoš mellett, és a rövid oldali kapufa mellett a hálóba gurított, 4-2


 

Edzői értékelések

Feczkó Tamás: - Nagyon örülök, hogy mégis tudtunk a szünetben felkészülési mérkőzést játszani, köszönöm a Vasasnak, hogy ilyen gyorsan reagáltak, és eljöttek! A négy lőtt gólnak is örülök, és az első negyedórában még legalább ennyi gólt szerezhettünk volna. A támadójátékunk tehát rendben volt, a védekezésünkon azonban bőven akad javítanivaló. A találkozó egyik célja az volt, hogy akik mostanában nem játszották végig a mérkőzéseket, ma 90 percet töltsenek a pályán. Ezen kívül a sérülés miatt kialakult hiányposztok betöltésének módját próbáltuk ki. Jó visszajelzéseket kaptam, a keret minden tagjára lehet számítani. Meccshelyzetben is megnéztük Shamir Mullings játékát, az esetleges szerződtetéséről később születik döntés.