Összefoglaló 2013. október 5., szombat

DVTK - Mezőkövesd 5-0 (1-0)

Az OTP Bank Liga 10. fordulójában a Mezőkövesd gárdája látogatott Diósgyőrbe. A DVTK magabiztos játékkal Futács Márkó és Bacsa Patrik duplájával, valamint Augusto Batioja góljával győzött a megyei rangadón.

DVTK - Mezőkövesd 5-0 (1-0)

OTP Bank Liga 10. forduló

Diósgyőri VTK - Mezőkövesd-Zsóry 5-0 (1-0)

Miskolc, Diósgyőri Stadion 5705 néző. Játékvezető: Bognár Tamás  (Kispál Róbert, Berettyán Péter; Solymosi Péter, Urbán Eszter).
Diósgyőri VTK: Radoš - Eperjesi, Vadász, Kádár, Gohér - Abdouraman, Kostić, Nikházi, Barczi -  Futács, Gosztonyi. Vezetőedző: Szivics Tomiszláv.
Mezőkövesd-Zsóry: Horváth T. - Búrány, Fótyik, Szalai V., Éles - Hegedűs D., Farkas B. - Kiss M., Menougong, Pilibaitis, - Harsányi. Vezetőedző: Véber György.

2013-2014 10. forduló DVTK - Mezőkövesd
Barczi beadása után középen Futács Horváth kapust megelőzve fejelt a hálóba (Fotó: Szabó Gábor)


Csere: Abdouraman helyett Bacsa és Kostić helyett Elek a 46., Pilibaitis helyett Ficsór 54., Menougong helyett Balajti a 63., Gosztonyi helyett Batioja a 72., Hegedűs D. helyett Bagi a 87. percben.
Sárga lap: Pilibaitis a 20. Hegedűs D. a 74., Balajti a 82. percben.
Kiállítva: Horváth T. az 51. percben.
Gólszerző: Futács (1-0) a 34., Futács (2-0, 11-esből) az 54., Bacsa (3-0) a 66., Batioja (4-0) a 80., Bacsa (5-0) a 84. percben.

Kulcspillanatok

34. perc: Eperjesi játszotta meg a jobb oldalon felfutó Barczit, akinek beadását Futács Márkó bólintotta a kapuba az ötösről, 1-0

51. perc: Barczi ugratta ki remek ütemben Bacsát, akit Horváth elütött a 16-oson belül, tizenegyes, a kapust kiállította a játékvezető

54. perc: a büntetőt Futács Márkó gurította a bal alsó sarokba, Ficsór a jobb sarokra mozdult, 2-0

66. perc: Nikházi indította a középen kiugró Bacsa Patrikot, aki az alapvonalig jutott, majd visszafordult és több védő kíséretében közelről a hálóba passzolt, 3-0

81. perc: Futács ugratta ki a bal oldalon Nikházit, aki hosszú oldalon érkező Batiojához passzolt, a csatár pedig öt méterről a hálóba belsőzött, 4-0

84. perc: Elek indította Futácsot a bal oldalon, aki középre tette a labdát, és az érkező Bacsa Patrik könnyedén a hálóba passzolt, 5-0


Edzői nyilatkozatok

Szivics Tomiszláv: - Nem kell sokat mondani, hiszen az eredmény önmagáért beszél. Nem kezdtük jól a mérkőzést, azt hittük, hogy az eredmény magától jönni fog. A 25. perc után átalakítottam a csapatot, majd a szünetben két védekező középpályást cseréltem le, kreativitást és gyorsaságot kapott a csapat, ez volt az elképzelés és bejött. Gratulálok a fiúknak, de holnap új nap lesz, két Ligakupa-mérkőzés után Paksra megyünk. Bacsa Patrik szárnyal, kiharcolta a helyét a kezdőcsapatban. Utolértük magunkat erőben, például Gohér a 92. percben is sprintelt hetven métert, ilyet eddig nem láttam. Egyben vagyunk, nagyjából ott tartunk, ahol lennünk kéne. A válogatott játékosoknak sok sikert kívánok.

Véber György: - Csúnya lett a vége a mi részünkről, a 25. percig hellyel-közel megvalósítottuk az elképzeléseinket a gól kivételével. Hiányérzetem azért van, mert a lehetőségeinkből meg kellett volna szerezni a vezetést, akkor talán másképp alakul a mérkőzés. Futács megmozdulása megváltoztatta a játék képét. A második félidő nem feltétlenül a szakmáról szól, nagyon sokan tettek azért, hogy így alakult a mérkőzés, ettől függetlenül az emberhátrányos szituációt is meg kellene oldanunk. A továbbiakban sokszoros erővel kell küzdenünk.