Összefoglaló 2021. május 2., vasárnap

NB III: Tállya - DVTK tartalék 0-2 (0-0)

Tovább menetel a DVTK tartalék csapata az NB III-as bajnokságban. A keleti csoport 33. fordulójában a piros-fehérek a kiesés ellen menekülő Tállya KSE otthonából hozták el a három bajnoki pontot. Az első negyvenöt perc gólnélküli döntetlennel zárult, majd a 60. percen a fiatal Jurek Gábor révén szerzett vezetést a DVTK tartalék. A 0-2-es végeredményt bő tíz perccel a lefújás előtt Csávás Bence alakította ki.

NB III: Tállya - DVTK tartalék 0-2 (0-0)


NB III. Keleti csoport, 33. forduló

Tállya KSE - DVTK tartalék     0-2 (0-0)

Tállya, zárt kapuk mögött. Játékvezetők: Tóth Tamás (Kövér Tamás, Varga György).

Tállya KSE: Tarr T. - Tóth Sz., Nyitrai D., Minczér T., Kulcsár H., Ohár R., Szegedi B., Fenyőfalvi Cs., Bihari Gy., F. Serecin, Bocsi P. Vezetőedző: Lasztóczi Péter. 

DVTK tartalék: Bukrán E. - Oláh B., Ivánka P., Mrva P., Nagy Á. - Kispál T., Zsiga M., Gönczi S. - Jurek G., Zsemlye B., Makrai G. Vezetőedző: Zsivoczky Gyula. 

Csere: Gönczi S. helyett Csávás B. a 46., Jurek G. helyett G. Omarashvili a 66., Zsiga M. helyett Jónyer K. a 66., Fenyőfalvi Cs. helyett Tóth L. a 66., Ohár R. helyett Ondó J. a 71., Minczér T. helyett Jano R. a 76., Kispál T. helyett Lehóczki B. a 77., Nagy Á. helyett A. Kalandadze a 82. percben. 

Gólszerző: Jurek G. (0-1) a 60., Csávás B. (0-2) a 79. percben. 

Kulcspillanatok

60. perc: Jurek tört be a büntetőterületen belülre, majd egy csel után a kapuba lőtte a labdát, 0-1
79. perc: Egy labdaszerzést követő kontratámadás végén Csávás került helyzetbe, majd higgadt megoldást választott, és a tállyai kapuba helyezett, 0-2.

Vezetőedzői értékelés

Lasztóczi Péter: - Gratulálok az ellenfélnek, amit az edzéseken megpróbáltunk gyakorolni, abból kaptuk a gólokat. Az utolsó húsz percben nyomás alá helyeztük a DVTK-t, de még egy méterről sem tudunk kapuba találni. Sajnos ilyen passzban vagyunk, ám biztos vagyok benne, hogy megfordul ez a tendencia. Hónapok óta egész egyszerűen nem tudok rájönni, hogy miért, de nem csak az ellenfelek nyomását kell elviselnünk. 

Zsivoczky Gyula: - Hatalmas gratuláció a csapatnak, mert az egész mérkőzésen a mi akaratunk érvényesült. A játék minden elemében felülmúltuk a hazaiakat. Sokkal előbb eldönthettük volna a mérkőzést, de az adódó helyzeteknél a hazaiak kapusa remekül védett. Ettől függetlenül magabiztos győzelmet arattunk az életéért küzdő Tállya ellen. Gratulálunk Jurek Gabi első felnőtt bajnoki góljához, a csapatnak pedig a szenvedélyes, kreatív és eredményes játékhoz. Megyünk tovább a megkezdett úton, minél több fiatal akadémistát akarunk eljuttatni a professzionális futballba. Sok sikert kívánunk a Tállya csapatának.