Összefoglaló 2021. május 12., szerda

NB III: Füzesgyarmat - DVTK tartalék 2-1 (1-1)

Szoros mérkőzésen maradt pont nélkül, a szinte csak akadémistákkal felálló DVTK tartalék a Füzesgyarmat vendégeként. A Keleti csoport 35. fordulójában a piros-fehérek Schildkraut tizenegyes találatával szereztek vezetést, amit nem sokkal az első negyed óra után a hazaiak kiegyenlítettek. Az 1-1-es állást a harjáig tartották a csapatok, de a Füzesgyarmat egy pontos fejessel végül otthon tartotta mindhárom pontot.

NB III: Füzesgyarmat - DVTK tartalék 2-1 (1-1)


NB III. Keleti csoport, 35. forduló

Füzesgyarmati SK - DVTK tartalék    2-1 (1-1)

Füzesgyarmat, zárt kapuk mögött. Játékvezetők: Práth Dávid (Bőhm Ármin, Nyekita Brúnó László).

Füzesgyarmati SK: C. Fildan - Kis Sz., Achim Á., C. Cigan, C. Ramos, Tóth O., G. Popescu, Lippai T., Pataki Z., Csörgő R., S. Hussein. Vezetőedző: Boros Gyula. 

DVTK tartalék: Bánhegyi B. - Farkas M., Ivánka P., Mrva P., A. Kalandadze - Kispál T., Csatári G., Gönczi S. - Schildkraut K., Zsemlye B., Csávás B. Vezetőedző: Zsivoczky Gyula. 

Csere: Csávás B. helyett G. Omarashvili a 46., Gönczi S. helyett Jónyer K. a 46., S. Hussein helyett Márkus Martin a 63., Csörgő R. helyett Molnár Sz. a 87., Márkus M. helyett Bereczki B. a 90+3. percben. 

Gólszerző: Schildkraut K. (0-1) a 6., Csörgő R. (1-1) a 18., G. Popescu (2-1) a 83. percben. 

Kulcspillanatok

6. perc: Schildkraut harcolt ki egy büntetőt, amit a sértett magabiztosan értékesített, 0-1. 

17. perc: Csörgö Raul kapott labdát a tizenhatoson belül, amit a DVTK tartalék kapujába továbbított, 1-1. 

82. perc: Jobboldali beadást követően, Popescu  fejelte a kapuba a labdát, 2-1

Vezetőedzői értékelés

Boros Tibor: - Ezer sebből vérző csapatom gyakorlatilag a túlélésért játszott. Ennek fényében minőségi és egyben eredményes produkciót tudtunk nyújtani.

Zsivoczky Gyula: -  Jól kezdtük a mérkőzést, egy jogos büntetőt kaptunk, amit Schildkraut Krisztián higgadtan értékesített. Ezután értetlenül átadtuk a kezdeményezést a hazai csapatnak, ettől függetlenül megvoltak a lehetőségeink, hogy növeljük az előnyünket. Egy védekezési hibát követően azonban egyenlített ellenfelünk. A második játékrészben durva párharcoktól sem volt mentes a játék, amit a játékvezető engedett. Mindkét csapat megszerezhette volna a győztes gólt, ami a 82. percben egy beadást követően az ellenfél rutinos centerének ez sikerült. A vereség ellenére építeni lehet a játékunkra, hangsúlyozom, hogy egyetlen visszajátszó nélkül, szinte csak akadémistákkal játszottuk le a mérkőzést. Hétvégén javítani szeretnénk és ezzel a fiatal csapattal győzelmet elérni Gyöngyös csapata ellen.