Összefoglaló 2016. augusztus 13., szombat

Haladás - DVTK 3-1 (3-0)

Az OTP Bank Liga 5. fordulójában az első félidőben háromgólos előnyre tett szert a jól kontrázó Haladás, amit a második félidőben Lipták Zoltán fejesével kozmetikázott a DVTK.

Haladás - DVTK 3-1 (3-0)

OTP Bank Liga 5. forduló

Swietelsky Haladás - Diósgyőri VTK 3-1 (3-0)

Sopron, 1768 néző. Játékvezető: Berke Balázs (Ring György, Kepe Arnold; Kassai Viktor, Molnár Attila).
Haladás: Király - Polgár, St. Wils, Hegedűs, Bosnjak - Rácz, Kovács L. - Németh Má., Iszlai, Halmosi - Williams. Vezetőedző: Mészöly Géza.
DVTK: Antal - Lázár, Lipták, Karan, Tamás - Dausvili - Nikházi, Nono, Elek, Kitl - Bognár I. Vezetőedző: Horváth Ferenc.


Csere: Nono helyett Vela és Király helyett Rózsa a 46., Dausvili helyett Griffiths a 66., Halmosi helyett Gaál a 76., Rácz helyett Tóth M. a 85., Kitl helyett Szabó II B. a 86. percben.
Sárga lap: Nono a 34., Lázár a 35., Nikházi az 54.,  Rácz az 55., Kitl a 62., Iszlai a 90+4. percben.
Gólszerző: Williams (1-0) a 3., Németh Má. (2-0) a 20., Rácz (3-0) a 42., Lipták (3-1) a 74. percben.

Kulcspillanatok

3. perc: Jobboldali beadás után középen sarokkal próbálkozott egy hazai játékos, de nem volt pontos, azonban a mellé tartó labdát Williams közelről a hálóba pofozta

20. perc: Gyors hazai támadás futott a bal oldalon, majd a jobbon Németh Márió kapott üresen labdát, amit az eldőlő Antal és egy becsúszva menteni igyekvő védő fölött a kapu jobb oldalába emelt, 2-0.

42. perc: Diósgyőri szöglet után újabb hazai kontra, amit Rácz fejezett be, 3-0.

74. perc: Vela harcolt ki újabb szögletet, Bognár beadását Lipták fejelte a kapuba öt méterről, 3-1.

Edzői nyilatkozatok

Mészöly Géza: - Nagyszerű első félidőt produkált a csapat, gyönyörű gólokat szereztünk. Érzésem szerint a második felidőt is jól kezdtük, két helyzetből is kapusbravúrnak köszönhetően nem lett meg a negyedik gól. Utána pedig taktikusan játszottunk, nagyon akarta a csapat ezt a sikert. Nagy boldogság, hogy második kétgólos sikerünket arattuk, büszke vagyok a csapatra. Örülök, hogy a közönságünk számban is növekszik, és a hangjuk is erős volt, érezni lehetett, hogy ez hazai pálya volt ma.

Horváth Ferenc: - Az első félidőt átaludtuk, nem volt ütköztés, nem volt párharc, a játék összes elemében nagyon gyengék voltunk. A második félidőben a vakok látni kezdtek, a bénák járni kezdtek, egycsapásra megváltozott minden.
Eddig is tudtam, hogy a csapatom szélsőséges, de hogy egy mérkőzésen is ilyen szélsőséges teljesítményre képes, az engem is meglepett. A második játékrész már úgy nézett ki, ahogy annak ki kell néznie, abból lehet építkezni.
Annak pedig meg kell keresni az okait, hogy miért kezdjük így a meccseket.

Szólj hozzá a DVTK hivatalos facebook oldalán!