Összefoglaló 2021. augusztus 29., vasárnap

DVTK - PMFC 3-0 (2-0)

Magabiztos győzelmet aratott a DVTK a PMFC ellen. A Merkantil Bank Liga 6. fordulójában a DVTK kétgólos előnyre tett szert az első félidőben, miután Bárdos Bence bombagólja után alkalmazta a gólra gólt taktikát, és két perccel később Hornyák Marcell is betalált egy szépen kijátszott támadás végén. A fordulás után Oláh Bálint önzetlen passzát követően Horváth Zoltán biztosította be a győzelmet. A hajrában a DVTK sorra alakította ki a helyzeteket, de a gólkülönbség nem változott.

DVTK - PMFC 3-0 (2-0)


Merkantil Bank Liga 6. forduló

Diósgyőri VTK - Pécsi MFC 3-0 (2-0)

Miskolc, DVTK Stadion, 2483 néző. Játékvezető: Szilágyi Sándor (Becséri Gergely, Aradi József).
DVTK: Póser - Polgár, Szatmári Cs., Szűcs K. - Eperjesi, Oláh B., Zsemlye, Molnár G., Bárdos - Hornyák, Horváth Z. Vezetőedző: Kondás Elemér.
PMFC: Helesfay - Sági, Rácz, Preklet, Katona L. - Kónya, Króner, Futó, Marques-Airosa - Kövesdi, Adamcsek. Vezetőedző: Vas László.

Csere: Adamcsek helyett Bíró D., Sági helyett Grabant, Marques-Airosa helyett Hegedűs M. mind a 46., Hornyák helyett Makrai és Molnár G. helyett Németh Má. a 63., Futó helyett Hursán a 67., Kónya helyett Tihanyi a 72., Horváth Z. helyett Zsolnai és Eperjesi helyett Karan a 82., Oláh B. helyett Kocsis D. a 88. percben.
Sárga lap: Horváth Z. a 36., Eperjesi a 75. percben.
Gólszerző: Bárdos (1-0) a 26., Hornyák (2-0) a 28., Horváth Z. (3-0) az 57. percben.


Kulcspillanatok

26. perc: Eperjesi hatalmas bal oldali bedobását Horváth továbbcsúsztatta, Molnár elől még mentettek a védők, de éppen Bárdos Bence el, aki 15 méterről olyan bombát eresztett meg, hogy Helesfaynak esélye sem volt védeni, 1-0

28. perc: Polgár hosszú indítását követően Molnár jobbról, az oldalvonal közeléből a hosszú oldali kapufa felé futó Horváth elé lőtte a labdát, aki bal lábbal középre kanalazta. A túl oldalon Hornyák Marcell jól érkezett a labdára, és két lépésről az üres kapuba fejelt, 2-0

57. perc: Molnár lőtte be a védők mögé a labdát a bal oldalon befutó Oláh elé, aki önzetlen módon keresztbe tette, ahol Horváth Zoltán kapuba lőtt a visszafutó védő mellett, 3-0

Edzői értékelések

Kondás Elemér: - Ma igazi csapat voltunk, és nagyon fontos győzelmet arattunk! Nagyon jó, hogy három gólt szereztünk, egyedül azt sajnálom, hogy nem sikerült többet lőni, mert megvoltak a lehetőségeink. Jó ritmusban játszott a csapat, természetesen vannak még hibák, amit javítani kell. Ahogy sorra jönnek vissza a csapatba sérülésük után a játékosok, úgy nőnek meg a variációs lehetőségeink.

Nagyon örültem, hogy az első félidőben két perc alatt két gólt szereztünk, megrúghattuk volna a harmadikat is a félidő végén, de ekkor még kimaradt. Ezt követően az ellenfelünk nyilvánvalóan nagy energiát mozgósított az eredmény kozmetikázása érdekében, ám bevittük a harmadik gólt, ami eldöntötte a mérkőzés sorsát.

Ezt követően kontrákból még több gólt is szerezhettünk volna. Jót tett volna a gólkülönbségünknek, mert hat meccsen lőtt nyolc gól még mindig kevés, de ha így haladunk, és sorra behúzzuk a hazai mérkőzéseket, akkor folyamatosan egyre jobb lesz a csapat. 

A gól megtanítja futballozni a csapatot, amikor mi lőjük az elsőt, az megnyugtatja a csapatot. Ma is így történt, de azt kértük, hogy az első gól után se álljunk meg, hanem próbáljunk gólra gólt szerezni. Folyamatosan nyomás alatt tartottuk az ellenfelet, és ennek meglett az eredménye. Sokat futottunk, de kell is sokat futni, és emellett bele kell tenni a minőséget.

Ma jóval bátrabban játszottunk, mint a korábbiakban. Többször játszottuk fel a labdát, többször indultunk el a kapu felé, mint vissza. Itthon játszottunk szépszámú közönség előtt, akik végig a csapat mögött álltak, adták az erőt, amit köszönünk szépen!

Amikor a DVTK vezetőedzője lettem, és eldőlt, hogy színmagyar csapattal vágunk neki a bajnokságnak, már akkor szerettem volna, hogy minél több saját nevelésű játékos szerepeljen a keretben. Edzői pályafutásom során korábban is preferáltam a a városhoz, a klubhoz kötődő játékosokat. Ezúttal hat saját nevelésű játékos lépett pályára kezdőként, de rajtuk kívül más borsodi születésű labdarúgó is játszott.

Vas László: - Mélységesen csalódott vagyok a mai mérkőzés miatt. Nem erre számítottam, és elsősorban nem is az eredményre gondolok. A mutatott játékban, a hozzáállásban nagy hiányosságaink voltak, nem jellemző a csapatomra, hogy ennyire hitehagyottan, gyáván futballozzon, ám ma ez történt. Emiatt alakult így a végeredmény.