Összefoglaló 2021. szeptember 15., szerda

DVTK - Nyíregyháza 4-2 (2-1)

Gólzáporos mérkőzésen szebbnél szebb gólokkal győzött a DVTK! Hét év után találkozott ismét a DVTK és a Nyíregyháza a Merkantil Bank Liga 8. fordulójában. A mérkőzés úgy kezdődött, ahogy ötezer helyszínen szurkoló diósgyőri várta, egy öngóllal már a 2. percben előnybe került a DVTK. A vendégek negyedóra múlva egyenlíteni tudtak, ám Hornyák Marcell egy nagyszerű mozdulattal még a szünet előtt ismét megszerezte a vezetést a DVTK-nak. A második félidőben is ki tudtak egyszer egyenlíteni a vendégek, de utána beindult a diósgyőri henger, Könyves Norbert és Molnár Gábor - talán még Hornyák góljánál is látványosabb - találatával sikerült itthon tartani a három pontot.

DVTK - Nyíregyháza 4-2 (2-1)


Merkantil Bank Liga 8. forduló

Diósgyőri VTK - Nyíregyháza Spartacus FC 4-2 (2-1)

Miskolc, DVTK Stadion, 5222 néző. Játékvezető: Bogár Gergő (Albert István, Medovarszki János).
DVTK: Póser - Hegedűs J., Karan, Szatmári Cs. - Polgár, Zsemlye, Molnár G., Németh Má., Bokros Sz. - Könyves, Hornyák. Vezetőedző: Kondás Elemér.
Nyíregyháza: Fejér - Kilyén, Szokol, Jánvári, Nemes - Márkus A. -  Csörgő, Paku, Zamostny, Gresó - Novák Cs. Vezetőedző: Szergej Pacaj

Csere: Németh Má. helyett Oláh B. és Bokros Sz. helyett Bárdos a 46., Csörgő helyett Vass P., Gresó helyett Pócsik és Márkus A. helyett Szabó B. mind az 59., Karan helyett Szűcs K. és Hornyák helyett Horváth Z. a 65., Novák Cs. helyett Banyoi a 78., Hegedűs J. helyett Eperjesi a 81. percben.
Sárga lap: Paku a 13., Nemes a 25., Németh Má. a 28., Csörgő az 55., Hegedűs J. (kispadon) a 82. percben.
Gólszerző: Jánvári (1-0, öngól) a 2., Zamostny (1-1) a 16., Hornyák (2-1) a 42., Szabó B. (2-2) a 72., Könyves (3-2) a 76., Molnár G. (4-2) a 81. percben.

 

Kulcspillanatok

2. perc: Bokros nagyon szépen megverte Kilyént a bal oldalon, a 16-oson belül az alapvonal felé húzva adott középre, ahol Hornyák elől a menteni igyekvő Jánvári Gáborról a saját kapujába került a labda, 1-0

16. perc: Jobb oldali beadás után az üresen hagyott Zamostny Balázs fejelt 9 méterről a kapu jobb oldalába,1-1

42. perc: Diósgyőri szöglet jobbról, Németh beadása még lejött az ötösön belül tömörülő tömegről, de Hornyák Marcell jobbról hátradőlve a kapu bal felső sarkába kanalazta a labdát, 2-1

72. perc: A vendégek bejátszották a 16-oson belülre a labdát, amit úgy tűnik, sikerül felszabadítani, de érkezett Szabó Bálint, és közelről a kapuba lőtt, 2-2

76. perc: Molnár kapott jó indítást a jobb oldalon, a 16-oson belül bal külsővel adott kiváló ütempasszt az érkező Könyves Norbertnek, aki 7 méterről a kapu bal oldalába lőtt, 3-2

81. perc: Bárdos bal oldali beadását Molnár Gábor a kapunak háttal átvette az alapvonaltól 14 méterre, majd a felpattanó labdát látványos ollózó mozdulattal a bal felső sarokba emelte, 4-2

Edzői értékelések

Kondás Elemér: - Kondás Elemér: Több szempontból is rendkívül fontos találkozót játszottunk. Egyrészt a presztízs miatt, tudjuk, mit jelent a DVTK - Nyíregyháza párosítás a szurkolóknak, a csapatnak, a klubnak és a városnak. Azért is mindenképpen szerettük volna megnyerni a találkozót, hogy ne maradjunk le a többiektől. Sajnos két riválisunk is 1-0-ra behúzta a saját meccsét, de tartjuk a lépést velük.
A legutóbbi bajnokihoz képest minden sorban frissítettünk a csapaton, de meccs közben is bele kellett nyúlni. Lehetett volna még egy változtatás, de Dejan Karan összerúgott ellenfelével, megsérült a lábujja, és nem akartunk kockáztatni emiatt.
Egy szép támadás végén elég hamar megszereztük a vezetést, de után elkezdtünk kapkodni, mert nagy feszültség volt a játékosokban. Figyelmetlenek voltunk, ki is egyenlített az ellenfél. A második gólunkat a lehető legjobb pillanatban lőttük, ráadásul Hornyák Marcell parádés megoldással szerezte meg a vezetést. Vártuk a harmadikat, de egy figyelmetlenség miatt a Nyíregyháza ismét kiegyenlített.
Ha a második gól jó ütemben jött, akkor a harmadik a legjobban. Ez is szép gól volt, mert Molnár Gábor szépen játszotta meg a pálya jobb oldalát, pontosan tálalt Könyves Norbert elé, aki kihasználta a helyzetet. Egyből tudtunk válaszolni, és ezzel a magunk javára fordítottuk a mérkőzést. A negyedik, Gabi ollózós gólja pedig eldöntötte a találkozó sorsát.

Szergej Pacaj: - Sajnos ugyanúgy kezdtünk, miként többször, már a 3. percben hátrányba kerültünk, pedig arra készültünk, hogy odafigyelünk, és az első 15 percben semmiképp nem kapunk gólt.
Átbeszéltük a szünetben az első félidő tanulságait, a második játékrész már jobban nézett ki, a cserék is jól szálltak be. Sikerült újra egyenlíteni, ám utána pár perccel ismét olyan gólt kaptunk, amit nem szabad ilyen szinten. 2-2 után mentünk előre, nyerni akartunk, lehet, inkább jobban le kellett volna zárni a területeket. Néhány meccsen tudtunk fordítani a hajrában, most nem.
Azt kell mondanom, megérdemelten nyert a DVTK. Elvesztettük az első csatát a 8. fordulóban, de a háborút még nem.