Összefoglaló 2021. október 3., vasárnap

Szeged - DVTK 2-1 (2-0)

A Merkantil Bank Liga 11. fordulójában a DVTK az elmúlt két idegenbeli mérkőzéshez hasonlóan Szegeden is kétgólos hátrányba került. A szünet után Szatmári Csaba szépített, ám ezúttal elmaradt még az egyenlítés is.

Szeged - DVTK 2-1 (2-0)


Merkantil Bank Liga 11. forduló

Szeged-Csanád Grosics Akadémia - Diósgyőri VTK 2-1 (2-0)

Szeged, Szent Gellért Fórum, 2897 néző. Játékvezető: Szőts Gergely (Medovarszki János, Csatári Tibor)
Szeged: Molnár F. - Ódor, Temesvári, Pejović, Kővári R. - Simon Á., Kovács M. - Gréczi, Horváth K., Kóródi - Jammeh. Vezetőedző: Dragan Vukmir.
DVTK: Póser - Polgár, Szatmári, Szűcs K., Bárdos - Szeles, Oláh B. - Kocsis D., Molnár G., Zsolnai - Könyves. Vezetőedző: Kondás Elemér.

Csere: Szeles helyett Hornyák, Bárdos helyett Bokros és Kocsis D. helyett Jurek mind a 46., Kóródi helyett Gajdos az 57., Gréczi helyett Dobos Á. a 67., Hornyák helyett Horváth Z. a 77., Horváth K. helyett Lesrtyán és Jammeh helyett Daru a 79., Zsolnai helyett Bertus a 87. percben.
Sárga lap: Ódor a 6., Bárdos a 23. percben.
Gólszerző: Kővári R. (1-0) a 23., Horváth K. (2-0) a 25., Szatmári (2-1) az 56. percben.


Kulcspillanatok

23. perc: Középről balra ment a labda, ami úgy lett jó Kővári Róbertnek, hogy Kocsis beelért, egyet tolt rajt, és ziccerbe is került, majd balról, 6 méterről a hálóba lőtt, 1-0

25. perc: A kaputól 28-30 méterre Horváth Krisztofer lövésre szánta el magát, és a kapu bal felső sarkába lőtt, 2-0

56. perc: Bokros passzolt balról középre, a 16-os előterébe, ahol a szöglet után fennmaradó Szatmári Csaba a kapu jobb oldalába belsőzött a védők között, 2-1

Edzői értékelések

Dragan Vukmir: -  Nagyon örülök, a nagy küzdelemért szeretnék gratulálni a saját játékosaimnak, becsületesen dolgoztak. Az első félidő egyértelműen a miénk volt, 2-0-nál ki kell használni a nagy ziccert, és akkor a második félidő könnyű lett volna.
Tudjuk, hogy a DVTK három hónapja még az NB I.-ben játszott, és milyen szép múltja van a klubnak. A DVTK-ban több jó képességű játékos lépett pályára, akik egy mozdulattal el tudják dönteni a mérkőzést, ha jó napot fognak ki. Egy helyezkedési hiba után kaptunk gólt,  ezt követően az ellenfelünknek és nekünk is akadtak lehetőségeink. A vége felé majdnem megbüntetett minket az ellenfél, de hála Istennek nem így történt. Sok sikert kívánok az ellenfélnek!

Kondás Elemér: - Az ellenfelünk a semmiből rúgott két gólt, pedig mi kezdtük jobban a találkozót. Azt követően azonban engedtünk a hazaiaknak egy gólt, a második pedig egy jól eltalált lövés után született. Nekünk viszont két méterről sem sikerült betalálni, úgy látszik, ilyen időszakot élünk. Amikor pedig eltaláltuk az ellenfél kapuját, akkor a kapusuk védett hatalmasat. Ha ennyi kevés, akkor sokkal többet kell hozzátenni az eredmény érdekében. Mostanában a szerencse nincs velünk, de ne feledjük, a szerencséért tenni is kell.
Sajnálom, hogy megtorpantunk, de nyomás alatt derül ki, a játékosokról, milyen karakterek. Ezeken a találkozókon jóval többet kell nyújtani minőségben, mint amit egyes játékosoktól láttunk.
El kell gondolkodni azon, hogy ez elég-e ez a teljesítmény a csapat eredményességéhez. Ha fele annyi tűz lenne néhány játékosban, mint bennem, akkor valószínűleg előrébb tartanánk, mint most. Ezt lehet azzal magyarázni, hogy nyomás alatt nem tudnak teljesíteni, de mindenki tudta, amikor Diósgyőrbe igazolt, hogy mire vállalkozik.
Természetesen az én részemet vállalom, de a játékosoknak is vállalni kell a sajátjukat.