Összefoglaló 2021. november 7., vasárnap

Szentlőrinc - DVTK 1-2 (0-1)

A Merkantil Bank Liga 15. fordulójában Kaposvárott játszott a DVTK a Szentlőrinc ellen. Az első félidőben a DVTK egyre jobban beszorította ellenfelét, aminek gólban mérhető eredménye a 39. percben lett meg, Horváth Zoltán közelről lőtt egy gólvonalról kijövő labdát a hálóba. A szünet után a Szentlőrinc egyenlített, de Molnár Gábor góljával a DVTK gyorsan visszavette az előnyt.

Szentlőrinc - DVTK 1-2 (0-1)


Merkantil Bank Liga 15. forduló

Szentlőrinc SE - Diósgyőri VTK 1-2 (0-1)

Kaposvár, Rákóczi Stadion, 150 néző. Játékvezető: Derdák Marcell (Király Zsolt, Kiss Balázs).
Szentlőrinc: Prokop - Erdélyi, Hesz, Tamás L., Németh Márk - Harsányi, Havas, Újvárosi, Jancsó, Biben - Bányai. Vezetőedző: Marián Sľúka.
DVTK: Póser - Szeles, Hegedűs J., Szatmári - Eperjesi, Bertus, Zsemlye, Molnár G., Bokros - Horváth Z., Könyves. Vezetőedző: Kondás Elemér.

Csere: Harsányi helyett Sinanovic a 25., Bányai helyett Grumić és Erdélyi helyett Keresztes a 70., Horváth Z. helyett Kocsis D. és Bertus helyett Németh Márió a 72., Zsemlye helyett Bárdos a 83., Jancsó helyett Kovács M.  a 85., Molnár G. helyett Oláh B. a 86. percben.
Sárga lap: Németh Márk a 32., Horváth Z. a 42., Eperjesi az 55., Könyves az 56., Újvárosi a 88., Marián Sľúka a 90+3., Hesz O. a 90+6.percben.
Gólszerző: Horváth Z. (0-1) a 39., Jancsó (1-1) a 61., Molnár G. (1-2) a 76. percben.


Kulcspillanatok

39. perc: Bokros bal oldali beadását középen Könyves megcsúsztatta, a labda Újvárosi testéről a kapu felületére pattant. Prokop a gólvonal elől/mögül vetődve kézzel kikanalazta, de hogy ne legyen vita, az érkező Horváth Zoltán közelről a hálóba lőtte a labdát, 0-1

61. perc: Egy beadást követően Sinanovic levette a 16-son belül a labdát, Jancsó András elé játshzott, aki közelről a kapuba lőtt, 1-1

76. perc: Molnár tette középről balra Kocsisnak a labdát, aki egy villámgyors mozdulattal az alapvonal felé húzta a labdát, centerezését pedig Molnár Gábor az ötösről, a levegőből a kapuba belsőzte, 1-2

Edzői értékelések

Marián Sľúka: - Elsősorban szeretnék gratulálni a DVTK-nak a győzelemhez! Az első perctől szervezetten akartunk játszani, és működött is. Felhívtuk a játékosok figyelmét, és gyakoroltuk is, hogy a szélről beadott labdákra kell jobban figyelni, Ajkán is három pontrúgásból kaptunk gólt. 
Az első félidő a minénk volt, mi domináltunk, három ígéretes helyzetet is kialakítottunk. A játékrész végén kijött a diósgyőri keret minősége, nekik vannak olyan játékosaik, akik fél helyzetből is tudnak gólt lőni. 
A szünetben semmi mást nem kértünk a labdarúgóktól, mint hogy a második félidőben folytassák ugyanazt a szervezett védekezést, és akkor biztos, hogy érkezni fognak a helyzetek és az egyenlítés. Az egyenlítő gólt egy szép, tudatos akcióból szereztük. Ezt követően szerkezetváltással próbáltuk meglepni a DVTK-t, ám egy újabb védekezési hibát kihasználva ismét vezetést szerzett a DVTK, mert nem jól reagáltunk a beadásra a 16-oson belül.
Összességében a mutatott játék alapján egy pontot megérdemeltünk volna, csak ilyen jó csapat ellen nem szabad ilyen egyéni védekezési hibákat elkövetni, mert a jó ellenfél megbünteti. Megyünk tovább, ezzel a szervezett játékkal szeretnénk folytatni a szünet után is a bajnokságot. 

Kondás Elemér: - Fontos három pontot szereztünk. Amit a pálya talaja megengedett, azt megpróbáltuk kihozni a mérkőzésből. Tudtuk, hogy a Szentlőrinc masszív csapat, sikerült gólt szereznünk, de nem adták fel, és kiegyenlítettek. Szerencsére bevittük a győztes találatot. A mérkőzés vége egyértelműen a birkózásról és a párharcokról szólt. Örülök, hogy be tudtuk húzni a három pontot, még akkor is, ha több problémával küzdöttünk a találkozó előtt. Még nem foglalkoztam a többi eredménnyel, számunkra a saját mérkőzésünk, a saját győzelmünk a legfontosabb, mert ezzel megvan sorozatban a negyedik sikerünk is. Azt persze tudom, ha úgy alakulnak az eredmények, akkor nagy valószínűséggel előre tudunk lépni a tabellán. De nem ez a fontos, hanem az, hogy három ponttal többünk van, mint a mérkőzés előtt. Hogy kikapott a Vasas? Az NB II.-ben bármi előfordulhat!