Összefoglaló 2022. február 20., vasárnap

NB III: DVTK tartalék - Kisvárda II 2-4 (1-2)

Korán hátrányba került a DVTK tartalék a Kisvárda Master Good II. elleni hazai bajnoki mérkőzésen, nem sokkal később azonban Hornyák Marcell szépségdíjas góljával sikerült az egyenlítés. Ezután viszont a vendégcsapat kihasználta a diósgyőri hibákat, így megérdemelten nyerte meg a találkozót. A hajrában Sós Máté révén még sikerült kozmetikázni az eredményen.

NB III: DVTK tartalék - Kisvárda II 2-4 (1-2)


NB III., Keleti csoport, 22. forduló

DVTK tartalék - Kisvárda Master Good II 2-4 (1-2)

DVTK edzőközpont, 200 néző. Játékvezetők: Kovács Tamás, Vilmányi Simon, Gergely Márton. 
DVTK tartalék: Bánhegyi B. - Orosz D., Csáki D., Mrva P. - Csatári G., Tóth B., Illés B., Kispál T., Benkő P. - Korbély K., Hornyák M. Vezetőedző: Zsivoczky Gyula. 
Kisvárda Master Good II: M. Hotra - Rubus, M. Perevuznik, Sikorszki B., Szőr L., Nagy M., N. Honchar, Czene Z., Biró R., Y. Helesh, Gosztonyi A. Vezetőedző: Kocsis János. 
Csere: Y. Helesh helyett Himics L. a 11., Csatári G. helyett Oláh B. a 27., Csáki D. helyett Nagy Á. a 46., Benkő P. helyett Girdán L. a 46., Bíró R. helyett I. Kiriukhin a 68., Kispál T. helyett Sós M. a 78., N. Honchar helyett S. Gritsu a 79., Gosztonyi A. helyett Bokor M. a 79. percben. 
Sárga lap: Korbély K. a 63., M. Perevuznik a 76., Girdán L. a 90. percben. 
Gólszerző: Bíró R. (0-1) a 13., Hornyák M. (1-1) a 19., Himics L. (1-2) a 32., Gosztonyi A. (1-3) az 54., N. Honchar (1-4) a 71., Sós M. (2-4) a 80. percben. 

Kulcspillanatok

12. perc: Vendég bedobás után a kifejelt labdát Bíró Roland kapásból lőtte a jobb alsó sarokba úgy, hogy Bánhegyi csak hozzáérni tudott, 0-1.
18. perc: A visszakészített labdát a tizenhatos sarkáról Hornyák Marcell szépségdíjas mozdulattal tekerte a bal felső sarokba, 1-1. 
31. perc: Egy pontos kiugratás után Himics higgadtan gurított Bánhegyi mellett a kapuba, 1-2. 
53. perc: Gosztonyi csapott le egy eladott labdára, amit bevezetett a tizenhatoson belülre, majd a keresztszléc alá lőtt, 1-3. 
70. perc: Honchar kapott pontos indítást, amit eltolt Bánhegyi mellett, majd éles szögből a kapuba helyett, 1-4. 
80. perc: Hornyák futott el a bal oldalon, pontosan adott középre, Sós Máté pedig két lépésről az üres kapuba helyett, 2-4. 

Vezetőedzői értékelés

Zsivoczky Gyula: - Az első játékrészben nem működött, amit csináltunk, ezért a fordulás után rendszert váltottunk. Mezőnyben megfelelően teljesítettünk, partiban voltunk, de sajnos ismét olyan egyéni hibákat vétettünk, amit az ellenfél könyörtelenül kihasznált. A Kisvárda ezért megérdemelten nyerte a meg a mérkőzést, amihez természetesen gratulálunk. Nagyon nehéz tavasz vár ránk. 

Kocsis János: - Jól kezdtük a mérkőzést, hiszen már az első néhány percben több gólt lőhettünk volna. Megszereztük a vezetést, amit az ellenfél még kiegyenlített, de úgy érzem, hogy ezután is a mi akaratunk szerint alakult a találkozó. A szünetre már ismét előnnyel mehettünk, a fordulást követően pedig magabiztossá tettük a győzelmünket. Megérdemelten szereztük meg a három pontot.