Összefoglaló 2022. október 7., péntek

Kifizetődött a letámadás

Lukács Dániel utolsó percben szerzett góljával nyert a DVTK a Dorog ellen.

Kifizetődött a letámadás


- Áruld el, 94 perc játék után honnan vetted a lelki és fizikai erőt, hogy egy utolsó sprinttel letámadd az ellenfél kapusát?
- Olyan játékosnak tartom magam, aki az utolsó percig megy. És végre kifizetődött! Amikor a támadó letámadja a kapust, akkor nem feltétlenül azért megy, hogy labdát szerezzen, hanem azért, hogy megzavarja, az egyik oldalra terelje, vagy a labda kirúgására kényszerítse. A sors most visszaadta a korábbi sok erőfeszítést, és sikerült betalálni. 

- Szentlőrincen és a Dorog ellen is ziccerig jutottál...
- A szerdai meccsen korábban két helyzetet is berúghattam volna, szóval hamarabb eldönthettem volna a mérkőzést, ha fogalmazhatok így. De az a lényeg, hogy újra betaláltam! Újra jönnek a ziccerek, ki tudom, ki tudjuk alakítani a helyzeteket, most már csak be kellene rugdosni őket. Gólra játsszák a focit, nyilván minél többet szeretnék lőni.

- Egy ilyen utolsó pillanatban megszerzett győzelem többet ér, mint 3 pont?
- Minden győzelemből lehet erőt meríteni, főleg egy olyan csapat ellen, amelyik ilyen intenzitással védekezett, és alig tudtuk feltörni. Ez a győzelem erőt ad nekünk a békéscsabai mérkőzésre is. 

- Szélsőként kezdted a találkozót, csak később húzódtál középre. Okozott ez nehézséget?
- Néhány kivételtől eltekintve végig szélsőt játszottam, mielőtt Kecskemétre igazoltam volna. Nem okoz nehézséget a két poszt közötti váltás, csak az elején kell kicsit átállítani az agyat, hogy a szélén másként kell támadni és többet kell védekezni is. 

- Vasárnap már Békéscsabán kell győzni. Milyen találkozót vársz?
- Nagyon nehéz mérkőzésre számítunk, ahol szeretnénk a saját játékunkat játszani. Az a legfontosabb, hogy értékesítsük a helyzeteinket, és hátul nullára hozzuk le a meccset.

- Fáradhatatlan játékos vagy, de nyolc napon belül már a harmadik mérkőzés következik. 
- Szeretek játszani, szeretek focizni, nagyon várom a meccset. Meg szeretném mutatni, hogy ha több helyzetem van, akkor több gólt is tudok lőni, nem csak ajándékból tudok eredményes lenni.