Összefoglaló 2022. november 3., csütörtök

Cseke Benjámin: Javulni kell!

Cseke Benjámin beadása után vétett öngólt Füredi Szabolcs. A találkozó után néhány nappal mégis rendkívül önkritikusan nyilatkozott a diósgyőri középpályás.

Cseke Benjámin: Javulni kell!


Először játszott döntetlent a DVTK ebben a bajnokságban

- A játék képe alapján azt mondom, hogy nyertünk egy pontot, mert a szezon egyik leggyengébb teljesítményét nyújtottuk - idézte fel Cseke Benjámin. - Mindenképpen javulni kell a Szeged ellen, mert nem lesz elég az, amit a Kozármisleny elleni mérkőzésen mutattunk. Így is megvoltak a gólszerzési lehetőségek, de a passzmennyiség kevésnek bizonyult, a párharcokat nem kellő arányban nyertük meg, távol álltunk az ellenféltől, a letámadást sem együtt csináltuk, minden tekintetben javulni kell a következő mérkőzésre. 

A 64. percben álltál be, milyen útravalóval küldött pályára a szakmai stáb?

- Kuznyecov Szergej azt kérte, hogy játsszuk ki a labdát a szélre, és legyünk veszélyesek a kapura - osztotta meg a középpályás. - A gól előtt is egy beadásból érkezett a labda, ha nem is a szélről, hanem egy még veszélyesebb helyről, az alapvonal közeléből. Ismét öngólból szereztünk vezetést, ami semmit nem von le az érdemeinkből, persze jó lenne, ha a támadók is betalálnának, mert nekünk kell dominálni minden mérkőzésen. Tulajdonképpen a saját pozíciómból indultam be, és adtam középre a labdát, de benne van a játékunkban, hogy a jobb oldali szélsővel és a jobb oldali védővel végrehajtunk egy hármas forgást, és ideiglenesen én kerülök a pálya szélére. 

Védekező típusú játékosnak ismerte meg Cseke Benjámint a közvélemény, Diósgyőrben viszont a védekezés mellett rendre támadó feladatot is kap.

- Az utóbbi években valóban védekező felfogásban kellett játszani a csapataimban, ám megvan bennem a kellő kreativitás, amit szeretek kihasználni, és a Mester lehetőséget is ad erre - reagált.. 

Cseke Benjámin ötször kezdett, a legutóbbi két találkozón csereként állt be.

- Természetesen minden játékos kezdeni szeretne az összes mérkőzésen, de csereként is hozni kell az edző által elvárt lendületet és kreativitást. Szeretnék bekerülni a kezdőcsapatba, azonban sokkal fontosabb, hogy érkezésem óta minden mérkőzésen pályára léptem - osztotta meg. 

A múlt után következzék a jövő, vasárnap a Szeged ellen lép pályára a DVTK.

- Egy sokkal jobb Diósgyőrt várok, amelyik védekezésben és előre játékban is agresszívebb. Csak ebben az esetben tudunk nyerni. Persze tudjuk, hogy a Szeged jó csapat, ők ejtettek ki a Magyar Kupából, és az előző bajnokság végén is csúnya hazai vereségbe szaladtunk bele ellenük. Nagyon nagy erőfeszítéseket teszünk a győzelem érdekében. Sűrű hét áll előttünk, ám előbb a Szegeddel foglalkozunk, utána a Csákvárral, és ha megvan ez a két mérkőzés, csak utána a Nyíregyházával. 

A tabella élbolya nem változott az előző héthez képest. A DVTK továbbra is a második, feljutó helyen áll, két ponttal a listavezető mögött. 

- Nagyon örülök, hogy ott vagyunk az első kettőben! Természetesen szeretnénk átvenni a vezetést, és azt megtartani a bajnokság végéig, de korai még erről beszélni.