Összefoglaló 2022. november 24., csütörtök

Branislav Danilović: A titok maga a csapat

Branislav Danilović először adott magyar nyelven interjút, ahol beszélt a Nyíregyháza elleni hangulatról, a következő bajnokiról, és arról a tényről, hogy a legutóbbi öt mérkőzésen mindössze egyetlen gólt kapott.

Branislav Danilović: A titok maga a csapat


- Biztosak vagyunk abban, ha újrakezdenéd a pályafutásod, akkor ismét kapus lennél, de így, a tél közeledtével nem bántad meg, hogy kapus lettél?
- Én sem szeretem a hideget, de teljesen normális, hogy november végén ilyen az időjárás. Az a lényeg, hogy ezen kívül minden rendben van. 

- Az elmúlt hétvégén szünetelt a Merkantil Bank Liga, mennyivel másképp készültél így a következő bajnokira?
- A bajnoki szünet miatt több idő jutott a pihenésre, azt követően pedig a győri mérkőzésre készültünk. Az ETO jó csapat, ezért dupla annyit kell kiadni magunkból, mint a Nyíregyháza ellen.

- Pedig a Nyíregyháza ellen nem játszott rosszul! A vendégek az első félidőben nem is lőttek, a másodikban pedig több kísérletből mindössze egyszer találták el a kaput. Ebben rejlett számodra a mérkőzés nehézsége?
- Az első félidőben kicsit jobban játszottunk, mint a szünet után, de összességében az egész találkozón jók voltunk. A második játékrészben valóban többször próbálkoztak a vendégek, lőttek egy kapufát is, de az a lényeg, hogy nem kaptunk gólt. Nagyon büszke vagyok a Nyíregyháza elleni győzelem miatt! Brutál jó hangulat uralkodott a stadionban, remélem, hogy a következő hazai mérkőzésre még többen jönnek ki!

- Mostanában szinte lehetetlen gólt lőni neked, öt meccsen egyszer vették be a kapud. Mi a titka ennek?
- A titok maga a csapat. Amikor nyerünk, akkor mindig a csapat nyer, nem a csatárok, a belső védők vagy a középpályások. Az egész csapat dolgozik, és jól dolgozik ennek érdekében. Az utóbbi öt meccsen egy gólt kaptunk, remélem, még lesz idén három meccs, amit hátul nullára tudunk lehozni. 

- Elég jól beszélsz magyarul, mégis elkezdtél nyelvleckéket venni, miért?
- Ez az első interjú. amit magyarul adok, elnézést a hibákért (a videón ellenőrizhető, hogy Branislav Danilović magyartudása még nem tökéletes, de sokan örülnének, ha ilyen szinten beszélnének egy kifejezetten nehéz idegen nyelvet - a szerk.). Heti két-három órát tanulok tanárral, és remélem, idővel egyre jobb lesz a tudásom. 

- A mérkőzés után rendre feltűnik a gyepen az ifjabb Danilović, aki nagyon érzi az ünneplést.
- Boško fiam nagyon szereti a DVTK-t, a YouTube-on is szinte csak diósgyőri videókat néz. Van kapuskesztyűje a saját méretében, remélem egyszer ő is védi majd a DVTK kapuját, de most még csak szurkoló.