Összefoglaló 2022. november 30., szerda

Gera Dániel: Jó szellemű, egységes a csapat

Előkészítés, gól, gólpassz. Gera Dániel alaposan kivette a részét az ETO elleni sikerből. A támadó is úgy véli, hogy a DVTK minden szempontból összeállt és a mögöttünk hagyott hónapokban produkált sikeres széria a tudatos munka eredménye. A magabiztos, többgólos győzelmek egymás után érkeztek, hiszen a piros-fehérek 3-0-ra győztek Mosonmagyaróváron, Szegeden, Csákváron, legutóbb pedig az ETO Parkban is.

Gera Dániel: Jó szellemű, egységes a csapat


- Nagyon jó érzés, hogy idegenben egymás után több magabiztos győzelmet arattunk - fogalmazott érdeklődésünkre Gera Dániel. - Visszagondolva valamennyi összecsapásra, szerintem a játékunk leginkább az ETO ellen állt össze, legutóbb volt a legérettebb, a legjobb. Minden úgy sikerült, ahogyan elterveztük. A három lőtt gól természetesen nagy öröm, de a teljesítményünk is a helyén volt, élvezet volt pályán lenni a 90 perc alatt.

- Az ETO-nak alig volt lehetősége. A DVTK góljai pedig olyan ritmusban érkeztek, ami a meccs alakulása szempontjából a legjobb volt. Amikor a hazaiak talán megérezték volna a lehetőséget a szépítésre, akkor újra sikerült őket lehűteni…
- Ez pontosan így van, kevés helyzetük volt. Csupán ívelgették a labdákat a tizenhatosunk környékére, és az ott lepattanókból igyekeztek a kapu elé kerülni. Valóban, jó ütemben jöttek a gólok. Az első két komoly helyzetünket berúgtuk, ami mindent megalapozott. Sokkal könnyebb, amikor így sikerülnek a dolgok. Ezután az ellenfélnek jobban meg kellett nyílnia, így a folytatásban nagyobb területünk volt a hazaiak térfelén.

- Úgy tűnik, hogy Kuznyecov Szergej vezetőedő és a stáb megtalálta a csapatát. Kevés a változtatás a kezdőben, de aki a padról száll be, az is pontosan tudja, hogy mi a dolga.
- Abszolút jó szellemű a csapat, a győzelmek pedig értelemszerűen még jobban összekovácsoltak bennünket. Korábban is előfordult, hogy néhányan kiestek a kezdőből, de a teljesítményünk színvonala ekkor sem esett vissza. Mindenki igyekszik hozzátenni a magáét, így alkotunk egy jó egészet. Nyilvánvaló, ha egy csapat folyamatosan együtt játszik, akkor idővel már egymás gondolatait is ismerjük. Erre jó példa volt a harmadik gólunk, Lukival (Lukács Dániel - a szerk.). Be se néztem, mert tudtam, hogy ott lesz, látatlanban adtam középre a labdát, és mégis gólt szereztünk belőle.

- Az első gól előtt te húztad ki a hazaiak bal oldali belső védőjét, utat nyitva ezzel Csimaz Istvánnak, a második diósgyőri találatot pedig magad szerezted. Fontos számodra a gólszerzés, vagy a csapat sikere az elsődleges?
- Támadó vagyok, ezért mindig jó érzés betalálni az ellenfél hálójába. A gólpassz is ugyanilyen fontos, de csak akkor lehet teljes a kép, ha győztesen vonulhatunk az öltözőbe. Mint Győrben. Az egy tökéletes találkozó volt minden szempontból. Bízom benne, hogy a folytatásban is így lesz.

- Ebben a naptári esztendőben még két feladat vár a DVTK-ra. Szombaton érkezik a Haladás, majd a tavaszról előrehozott első körben a Siófok. A szurkolók segítségével megőrizheti ezt a formát a társaság?
- Lépésről lépésre haladunk, ezért most az első feladattal kell foglalkoznunk. A Haladás változó teljesítményt nyújt, de legutóbb hazai körülmények között hat gólt szerzett. Természetesen azt szeretnénk, ha ismét győzelemmel örvendeztetnénk meg a szurkolókat és magunkat is. Mindenkinek az a célja, hogy begyűjtsük a három pontot, majd utána a Siófok ellen is. Ezt követően jöhet egy kis pihenő, majd egy jó alapozás, és tavasszal hasonló folytatás. Jó formában vagyunk, így szombaton a Haladás ellen nem is lehet más célunk, mint az újabb győzelem.