Összefoglaló 2022. november 7., hétfő

U19: DVTK - MTK 3-2 (1-1)

Nagy bravúrt hajtott végre a Diósgyőri VTK U19-es együttese. Zsivoczky Gyula csapata ugyanis hazai pályán győzni tudott az ifjúsági Bajnokok Ligájában remeklő MTK Budapest ellen. A rangadón Fercsák Róbert két gólt szerzett, rajta kívül Fekete Vince talált be.

U19: DVTK - MTK 3-2 (1-1)


Országos U19-es bajnokság, 
Kiemelt csoport, forduló, 8. forduló

Diósgyőri VTK U19 - MTK Budapest U19 3-2 (1-1)

Diósgyőri VTK U19: R. Sherekhora - Bodnár B., Kövesi K., Fekete V., Silimon L., Fülöp L., Fercsák R., Bedő D., Vincze D., Paksai R., Ferencsik B. Vezetőedző: Zsivoczky Gyula. 
MTK Budapest U19: Szolár D. - Csernák K., Y. Matviv, Sági M., Hegedűs T., Gyuris A., Lépő K., Balogh M., Varga D., Tóth D., Necula K. Vezetőedző: Balogh Béla. 
Csere: Sági M. helyett Herczeg B. az 59., Fekete V. helyett Gulyás M. a 66., Gyuris A. helyett Szöllősi O. a 67., Fülöp L. helyett Horváth Zs. a 71., Silimon L. helyett Peisser S. a 81., Balogh M. helyett Molnár K. a 87. percben. 
Sárga lap: Paksai R. a 19., Vincze D. a 70., Varga D. a 85., Bedő D. a 90., Peisser S. a 90+2. percben. 
Piros lap: Csernák K. az 51. percben. 
Gólszerző: Fercsák R. (1-0) a 15., Varga D. (1-1) a 22., Fekete V. (2-1) az 55., Necula K. (2-2) a 78., Fercsák R. (3-2) a 85. percben. 

Zsivoczky Gyula: - Egy jó színvonalú, izgalmas mérkőzést játszottunk az MTK-val. Ismerjük az ellenfél játékerejét, ezúton is gratulálunk nekik a BL-ben történt továbbjutásához. Az első félidőben is a mi akaratunk érvényesült, szervezetten védekeztünk, a tanult játékelemeket, sablonokat nagyszerűen alkalmaztuk. Jó helyeken szereztünk labdákat, tudatosan építettük a támadásainkat, aminek meg is lett az eredménye. Megszereztük a vezetést, majd egy védelmi megingás után egyenlített az ellenfél. A fordulás után még jobban fokoztuk a fölényünket, megérdemelten jutottunk ismét előnyhöz. A játékrész elején történt egy második sárga lapos kiállítás az MTK-nál, így létszámfölénybe kerültünk. Ezt eleinte nem tudtuk kihasználni, sőt az ellenfél kiegyenlített. A csapat erejét azonban mutatja, hogy egy szöglet után Fercsák második fejesgóljával meg tudtuk nyerni a találkozót. Innentől kezdve mindig a győzelem lesz a célunk, mert csak ebben az esetben lesz esélyünk arra, hogy a céljainkat elérjük.