Összefoglaló 2023. február 26., vasárnap

DSZC-Eötvös DSE - DVTK 0:3

A röplabda női NB I. hétvégi, 15. fordulójában egy rövidebb kirándulás várt a diósgyőriekre. Az összecsapás kissé döcögősen indult, de összességében megérdemelten, a szettek végére játékba lendülve múlták felül debreceni ellenfelüket a DVTK röplabdázói, ezzel továbbra is az NB I. élén állnak.

DSZC-Eötvös DSE - DVTK 0:3


Az előzetesen várt tüzes játék elmaradt a találkozó kezdetén, ahogy a koncentrációval is hadilábon álltak a csapatok. A szép labdamenetek és befejezett támadások hiányoztak, egymás hibáiból éltek a csapatok. Az első kétpontos diósgyőri előnynél egyből reagált a hazaiak mestere, Kiss pontja után időt kért Szombathy András (7-9). A játék képe ez után annyiban változott, hogy a hibák közé ász nyitások ékelődtek, ám a két csapat továbbra is fej-fej mellett haladt. A hazaiaknál Muldrow volt a vezér, egy pontot érő sánca után háromra nőtt a debreceni előny, ekkor Németh Szabolcs folyamodott időkéréshez (19-16). Ez a time-out már megtette a hatását, megrázták magukat a piros-fehérek, és ellenfelüknek már csak egy pontot engedve megnyerték a szettet (20-25).

Vajdová ászaival indult a második szett, a hamar kialakult négypontos diósgyőri fór szebb folytatást sejtetett. Ám gyorsan zárkózott az Eötvös, 6-6-nál beérték a vasgyáriakat a vendéglátók. Ezután megint meglépett a DVTK, előbb Egri pontjával három, majd Hollósi találatával négy pont is volt a piros-fehér előny. Hamar eltüntették azonban a különbözetet sárga-kékek, 14-14-nél Muldrow ászával egyenlítettek. Ezután felváltva szereztek pontokat a csapatok, ami nem tetszett Németh mesternek, időt kért (17-17). Sikerült visszaterelni a csapatot a rendes kerékvágásba, és bár a hazaiak is jelentkeztek egy játékmegszakítással, ám a végjátékot újfent a diósgyőriek bírták jobban és az előző szetthez hasonlóan, egy Tosic ponttal lezárták a játszmát.

A harmadik szettet Kiss és az ászai nyitották, ami után rövid időre átvette a vezetést az Eötvös, de utána beindult az Egri-Vajdová henger. Ezt nem hagyhatta szó nélkül Szombathy András, ötpontos diósgyőri előnynél időt kért (4-9). A szünet után megállítani nem, csak lassítani sikerült a lendületbe jövő diósgyőri gépezetet, a különbség nem csökkent, így újra időt kértek a hazaiak (11-16). Ám az utolsó szettben már más arcát mutatta a DVTK, nem volt kérdés, hogy melyik csapat akarata érvényesül a pályán. Üde színfoltjai voltak a harmadik szettnek a fiatalok, Bátori és Tóth is ásszal nyitott, továbbá a pontot az i-re Bátori pontjai tették fel, így a harmadik szettet és a találkozót is a DVTK nyerte (18-25).

Röplabda Női NB I. - 15. forduló

DSZC-Eötvös DSE - DVTK 0:3 (-20, -22, -18)

2023. február 26., vasárnap - Debrecen, Beregszászi Pál Szakközépiskola - 65 néző - Vezette: Rácz, Villás

UTE: Terzievska 4, Muldrow 10, Páldi 2, Kozma 1, Berza 6, Juhász 4. Csere: Végh (liberó), Kovács, Papp. Vezetőedző: Szombathy András
DVTK: Kiss 7, Tóth 1, Vajdová 15, Hollósi 2, Tosic 11, Egri 11. Csere: Kundrák, Lóczi (liberók), Bátori 4, Kalmár 1, Németh, Kovács. Vezetőedző: Németh Szabolcs

Edzői értékelés

Szombathy András: Büszke vagyok a csapatunkra, mert a listavezető ellen mindhárom szettben sikerült jó játékkal szoros eredményt elérni. Egészen más volt ez a mérkőzés, mint a bajnokság első fordulójában a miskolci találkozónk.

Németh Szabolcs: Aki csak az eredményt nézi meg, azt gondolja könnyed győzelem volt. Nem tudtunk kimagasló röplabdát nyújtani, egy ilyen csapat ellen mindig nehéz pályára lépni, de azért összességében a mi akaratunk érvényesült. A szettek közepéig mindig kerestük a játékunkat, a végjátékokra azonban ritmust tudtunk váltani. Örülök, hogy mindenkinek játéklehetőséget tudtam adni. Megyünk tovább, készülünk a BVSC ellen!

Tabella