Összefoglaló 2023. február 6., hétfő

DVTK - Tiszakécske 1-0 (1-0)

A Merkantil Bank Liga 22. fordulójában a DVTK alapításának 113. évfordulóját győzelemmel ünnepelték a Testgyakorlók a Tiszakécske ellen. Az első félidőben Lukács Dániel büntetőből szerezte meg a vezetést, majd a folytatásban sem forgott veszélyben a győzelem, de újabb gólt már nem sikerült lőni.

DVTK - Tiszakécske 1-0 (1-0)


Merkantil Bank Liga 22. forduló

Diósgyőri VTK - Tiszakécskei LC 1-0 (1-0)

Miskolc, DVTK Stadion, 1767 néző. Játékvezető: Csonka Bence (Horváth Róbert, Kovács Gábor).
DVTK: Branislav Danilović - Csirmaz István, Szatmári Csaba, Bárdos Bence, Medgyes Sinan - Lőrinczy Attila, Bényei Ágoston, Bertus Lajos - Könyves Norbert, Eppel Márton, Lukács Dániel. Vezetőedző: Kuznyecov Szergej.
Tiszakécske: Antal Botond - Balázs Benjámin, Végső Előd, Oláh Máté, Máté Zsolt, Farkas András - Zamostny Balázs, Szekér Ádám, Kiss Norbert, Biben Barnabás - Vachtler Csaba. Vezetőedző: Klausz László.

Csere: Biben Barnabás helyett Gyurján Bence, Vachtler Csaba helyett Winkler András és Zamostny Balázs helyett Vólent Roland az 59., Könyves Norbert helyett Jurek Gábor és Bertus Lajos helyett Cseke Benjámin a 66., Farkas András helyett Geiger Norbert és Szekér Ádám helyett Erdei Carlo a 75. percben.
Sárga lap: Kiss Norbert az 57. percben.
Gólszerző: Lukács Dániel (1-0, 11-esből) a 34. percben.


Kulcspillanat

34. perc: Diósgyőri oldalszabadrúgás balról, Lőrinczy beadása után a 16-oson belül Bárdostól Lukácshoz került a labda, aki felemelte a levegőbe azt, de egy védő belekapott, 11-es! Lukács Dániel állt a labda mögé, és higgadtan a kapu bal oldalába lőtt, 1-0

Edzői értékelések

Kuznyecov Szergej: - Először is gratulálok a szurkolóknak a klub 113. születésnapjához, és örülök, hogy győzelmet tudtunk aratni!
Ha rajtam múlna, akkor inkább két-három mérkőzést játszanánk hetente, de jó pályákon, mint ilyen körülmények között. A talaj teljesen átfagyott, és ilyenkor lehetetlen kitámasztani, beindulni. Nagy dicséret illeti a srácokat, mert mégis megpróbáltak futballozni, és helyzeteket alakítottak ki. Ilyenkor kiegyenlítődik a két csapat közti különbség, a védekező csapatnak könnyebb dolga van, mert a támadónak sokkal jobb játékot kell nyújtani a gólszerzéshez. A mérkőzés előtt az öltözőben is elmondtam, hogy ilyen körülmények között, a harcosság, a küzdelem és a koncentráció a legfontosabb, és amit ezen a téren mutattak, azért dicséret illeti őket.
A játék minőségéről most fölösleges beszélni, az majd akkor lesz téma, ha ismét jó minőségű pályán játszunk. Ma az a legfontosabb, hogy győztünk, nem kaptunk gólt, és senki sem sérült meg.

Klausz László: - Mindenekelőtt gratulálok a születésnaphoz! Megérdemelten győzött a DVTK 1-0-ra, mert voltak helyzetei. De a méregfogukat sikerült kihúzni, az erősségüket sikerült semlegesíteni, nem tudtak annyiszor helyzetbe kerülni, mint legutóbb a Soroksár ellen, vagy a korábbi mérkőzéseken. Egy kis koncentrációval elkerülhettük volna a 11-est, és akkor pontot is szerezhettünk volna. de alapvetően elégedett vagyok.
Az MTK kivételével a mezőny hátsó régiójában helyet foglaló csapatokkal találkoztunk amióta én irányítom a csapatok, és ellenük egészen mást játszottunk. Korábban sokat támadtunk, sok időt töltöttünk az ellenfél 16-osán belül, és 4-4-2-es felállásban léptünk pályára. Ma teljesen új felállásban játszottunk (5-4-1 - a szerk.), és egész héten arra készültünk, hogy semmi nem zökkenthet ki minket a koncentárcióból. Ez többnyire sikerült is. A támadó csapatrésszel viszont elégedetlen vagyok, többet vártam, bíztam benne, hogy az átmenetek jobban ülnek, néhányszor meg tudjuk tartani a labdát, de a mai mérkőzésen nagyon gyengék voltunk.