Összefoglaló 2023. március 13., hétfő

MTK - DVTK 4-2 (2-0)

A Merkantil Bank Liga 27. fordulójában a DVTK Budapesten játszott az MTK ellen. Az első félidőben a Diósgyőr támadott, sokszor egészen a 16-osig beszorította az ellenfelét, akik gyors kontrákkal próbálkoztak, amiből kétszer is eredményesek voltak. A szünet után büntetőből növelték előnyüket, majd Jurek Gábor nem sokkal pályára lépése után szépített. Az MTK megszerezte negyedik gólját is, a végeredményt pedig Jurek Gábor állította be második góljával nem sokkal a lefújás előtt.

MTK - DVTK 4-2 (2-0)


Merkantil Bank Liga 27. forduló

MTK Budapest - Diósgyőri VTK 4-2 (2-0)

Budapest, Új Hidegkuti Stadion, 3255 néző. Játékvezető: Csonka Bence (Szécsényi István, Horváth Zoltán).
MTK: Rácz Gergő - Poór Patrik, Szépe János, Bobál Dávid, Vadnai Dániel - Kata Mihály, Bognár István, Horváth Artúr -  Stieber Zoltán, Zuigéber Ákos, Nikolas Spalek. Vezetőedző: Horváth Dávid.
DVTK: Senkó Zsombor - Farkas Dániel, Szatmári Csaba, Bárdos Bence, Bokros Szilárd - Lőrinczy Attila, Holdampf Gergő, Cseke Benjámin - Könyves Norbert, Lukács Dániel, Jérémie Obounet. Vezetőedző: Kuznyecov Szergej.

Csere: Rácz Gergő helyett Somodi Bence a 15., Poór Patrik helyett Varju Benedek a 26., Jérémie Obounet helyett Jurek Gábor, Cseke Benjámin helyett Medgyes Sinan és Könyves Norbert helyett Koman Vladimir mind a 60., Stieber Zoltán helyett Németh Krisztián és Nikolas Spalek helyett Kovács Mátyás a 69., Lőrinczy Attila helyett Eppel Márton és Holdampf Gergő helyett Bertus Lajos a 79. percben.
Sárga lap: Farkas Dániel a 75., Zuigéber Ákos a 79., Bokros Szilárd a 82. percben.
Gólszerző: Horváth Artúr (1-0) a 27., Bognár István (2-0) a 38., Stieber Zoltán (3-0, 11-esből) az 59., Jurek Gábor (3-1) a 64., Zuigéber Ákos (4-1) a 74., Jurek Gábor (4-2) a 87. percben.


Kulcspillanatok

27. perc: Több blokk után Horváth Artúr elé pattant a labda a diósgyőri 16-oson belül, aki nagy erővel lőtt, Senkó beleért, de a kezéről a hálóba pattant a labda, 1-0

38. perc: Diósgyőri szöglet jobbról, Lőrinczy beadása után a védők felszabadítottak, és végigvitték a kontrát. A diósgyőri kapu előtt Bognár István jobbról befelé húzott, majd kilőtte a hosszú alsó sarkot, 2-0

59. perc: Bárdos és Zuigéber ütközését szabálytalannak látta Csonka játékvezető, és 11-est ítélt. Stieber Zoltán állt a labda mögé, és nagy érővel a hálóba lőtt, 3-0

64. perc: Bokros az alapvonalról visszafelé adta a labdát, amit Jurek Gábor a 11-es pont tájáról nagy erővel a kapu jobb oldalába lőtt, 3-1

74. perc: Szatmári tört előre, ám szerelték a felezővonalon. Bognár vezette a hazai kontrát, majd balra passzolt, és Zuigéber Ákos értékesítette a ziccert, 4-1

87. perc: Jurek Gábor jobbról befelé tolt egyet a labdán, és egy távoli lövéssel megduplázta saját és a DVTK góljainak szémát is, 4-2

Edzői értékelések

Horváth Dávid: - A mérkőzés kezdetén a DVTK kezdeményezett, mi pedig védekeztünk. A kontrákra készültünk, mert tudtuk, hogy a DVTK nagy létszámban támad, de nem akartunk ennyire passzívak lenni. Tudtuk, hogy a DVTK nagyon jól forog, amit szerettünk volna megakadályozni, ezért nagyon figyeltünk arra, hogy átadjuk egymásnak az embert. Egy rangadón mindig fontos, hogy ki szerzi meg az első gólt, ami megváltoztatta a játék képét, ezután után magabiztosabbak lettünk, és technikailag precízebben játszottunk.
A második félidő elején a labdabirtoklásban feljavultunk, és az ellenfél térfelén is tudtuk tartani a labdát. A harmadik gól eldöntötte a mérkőzést, hiába történt utána még sok minden.
Sok jó egyéni teljesítményeket láttam, szinte az szezon legjobb teljesítményét nyújtották a játékosok. Semmi nem zökkentette ki a játékosokat, még a sérülések sem, mert mentálisan erősek voltak, és egy rangadón ez a lényeg.

Kuznyecov Szergej: -  Fájdalmas vereséget szenvedtünk, ám katasztrófa nem történt. A saját utunkat járjuk, próbálunk támadójátékot játszani, ami mindig magában rejti a veszélyes pillanatokat, amikor az ellenfél kontrázik. Szöglet után gólt kaptunk, első kapura lövésből gólt kaptunk, volt egy 11-es, és egy fölösleges cselezés középen - ezeket a hibákat el lehetett volna kerülni, de emberek vagyunk, mi is hibázunk. Biztos vagyok benne, hogy a támadójáték kockázatos, de ez tetszik a szurkolóknak. Az MTK kontrára játszott, ügyesen megoldották. Ha valakinek ez tetszik, akkor nyugodtan..., nekem nem tetszik, mi mást szerettünk volna. Játékban jobbak is voltunk, és az is igaz, hogy fölösleges hibákat követtünk el, ezért vereséget szenvedtünk. Az ellenfél ezen a szinten is megbüntette a hibáinkat, ha majd magasabb szinten játszunk, akkor még jobban meg fogják büntetni.
A szünetben azt kértem, hogy folytassuk a saját játékunkat, de legyünk agresszívebbek, és többet kell kapura lőni. Soha nem fogom feladni, ezért a srácoktól is azt kérem, hogy az első perctől az utolsóig küzdjenek.
A hármas csere után az MTK a kényelmes előny birtokában várta a kontralehetőséget, míg nálunk a pihent játékosok új lendületet hoztak. Egyszerűbb lett a játékunk, de helyzeteket alakítottunk ki, és gólokat szereztünk. Jurek Gabinak jó bal lába van, két szép lövésből két gólt lőtt.
Jobbulást az ellenfél kapusának és a hátvédének!
Most mi tartozunk a szurkolóknak, akik ilyen sokan eljöttek, és az elejétől a végig szurkoltak. Nincs más hátra, mint a következő mérkőzéseken bebizonyítani, hogy tudunk magas színvonalon focizni.