Összefoglaló 2023. április 26., szerda

DVTK - Szeged 2-1 (1-1)

A Merkantil Bank Liga 34. fordulójában az élvonalbeli tagságát az előző fordulóban biztosító DVTK hazai pályán nyert a Szeged ellen, és még egy lépéssel közelebb került a bajnoki címhez. Az első játékrészben a vendégek egy gyors kontra végén megítélt büntetőből gyorsan megszerezték a vezetést. Ezt követően a DVTK teljesen beszorította ellenfelét, akik továbbra is a kontrákban bíztak. Sorra érkeztek szögletből és szabadrúgásból középre a labdák, egy ilyen helyzetből Bárdos Bence egy szép fejessel egyenlített. A szünet után még jobban fokozta a nyomást a Diósgyőr, a szegediek már kontrázni sem tudtak, a vezető gól azonban ismét a hajráig váratott magára, amikor jött az idei csodacsere, Jurek Gábor.

DVTK - Szeged 2-1 (1-1)


Merkantil Bank Liga 34. forduló

Diósgyőri VTK - Szeged-Csanád Grosics Akadémia 2-1 (1-1)

Miskolc, DVTK Stadion, 3030 néző. Játékvezető: Sipos Tamás (Szalai Dániel, Varga Gábor).
DVTK: Branislav Danilović - Farkas Dániel, Szatmári Csaba, Bárdos Bence, Medgyes Sinan - Cseke Benjámin, Holdampf Gergő, Bényei Ágoston - Lukács Dániel, Lőrinczy Attila, Jérémie Obounet. Vezetőedző: Kuznyecov Szergej.
Szeged: Molnár-Farkas Tamás - Könczey Márk, Szilágyi Zoltán, Tóth Bence, Gera Norbert - Papp Áron, Szakály Dénes - Prosser Dániel, Gajdos Zsolt, Géresi Krisztián - Bíró Bence. Vezetőedző: Aleksandar Stevanović.

Csere: Bényei Ágoston helyett Jurek Gábor és Könczey Márk helyett Kővári Róbert a 74., Medgyes Sinan helyett Bokros Szilárd a 79., Jérémie Obounet helyett Könyves Norbert a 84., Szakály Dénes helyett Szatmári Lóránd és Papp Áron helyett Haruna Jammeh  a 87. percben.
Gólszerző: Géresi Krisztián (0-1, 11-esből) a 4., Bárdos Bence (1-1) a 31., Jurek Gábor (2-1) a 84. percben.


Kulcspillanatok

4. perc: Holdampf becsúszása után büntető a vendégek javára. Géresi Krisztián állt a labda mögé, és megvárta míg Danilović elmozdul, majd a kapu jobb oldalába passzolt, 0-1

31. perc: Diósgyőri szöglet jobbról, Lőrinczy beadását a tökéletes ütemben érkező Bárdos Bence a kapu bal oldalába fejelte 8 méterről, 1-1    

84. perc: Cseke bal oldali beadásába belecsúsztatott a rövid oldalon Lukács, így a labda a hosszún egyedül figyelő Jurek Gábor elé került, aki közelről az üres kapuba lőtt, 2-1

Edzői értékelések

Kuznyecov Szergej: A mai győzelem kapcsán minden érdem a játékosoké! Nem zavarta meg őket, hogy kaptunk rögtön a legelején egy gólt, próbálták megvalósítani az eltervezett agresszív támadójátékot és letámadást.
Az első félidőben elkövettünk néhány hibát a középső zónában, ezért az ellenfél kontrákat tudott vezetni, de a a szünetben megmutattuk nekik, mit kell javítani. Ennek köszönhetően a második félidőben nem csak kapura nem tudtak lőni, hanem még a felezővonalat sem gyakran lépték át. A hit, az akarat és a győzelmi vágy hozta meg ismét a győztes gólt az utolsó pillanatokban. Az öltözőben azt mondtam a srácoknak, hogy bravó, megérdemelten győztünk.
Jurek Gábor ezen a héten a rehabilitációs szakembereinkkel dolgozott, mert egy hónapja küzd a fájdalommal, az orvosi stáb nem is javasolta a szerepeltetését. Azonban a mérkőzés délelőttjén, az átmozgató edzés után azt mondta, hogy vállalja a játékot. Örülök, hogy van benne akarat, és mindent megtesz a csapatért. Ha létezik Kuznyecov time, akkor Jurek Gábor az Ole Gunnar Solskjær-féle csodacsere. Csak köszönet jár neki a szurkolók, a csapat és a stáb részéről, hogy sorra szállítja nekünk a győztes gólokat.
Sokszor kézilabdás módra járattuk a védőfal előtt a labdát, igyekeztünk gyorsan forgatni az oldalakat, és a széleken megbontani az ellenfelet, ám túl sokszor próbáltunk középen áttörni a tömör védelmet. De nem csak a kézilabdából, hanem a kosérlabdából is veszünk játékelemeket, ilyen például a hármas forgás, amivel meg tudjuk zavarni a védőket. Mindent szeretnék felhasználni, ami a csapat segítségére lehet.
Eppel Mártonon belgyógyászati műtétet végeztek el, így klasszikus center nélkül játszottunk. Kozármislenyben megpróbáltuk, hogy Lukács Dániel, Jérémie Obounet és Lőrinczy Attila folyamatosan cserélgette a helyét a támadósorban, de az első félidőben nem igazán működött ez a megoldás. Akkor döntöttem el, hogy a szélsőket hagyom a szélen, és Attilát hamis kilencesként használom, mint annak idején Pep Guardiola Lionel Messit. Ennek eredményeként jobban játszottunk, és több helyzetet dolgoztunk ki a folytatásban, így ma pedig egyből így kezdtünk. Elég jól nézett ki a szerkezet, csak pontosabban kellett volna játszani. Attilának is teszik ez a szabadabb szerep, csak egy kicsivel még jobb döntéseket kell hozni, és akkor még jobbak leszünk.

Aleksandar Stevanović: - Még egyszer gratulálok a DVTK-nak a feljutáshoz, ami nagy eredmény és a ami győzelemhez is. Megérdemlik mind a kettőt!
A mai mérkőzés jó alkalom volt arra, hogy felmérjük a jelenlegi felkészültségünket egy első osztályú ellenféllel szemben. Működött a taktikánk, jól és fegyelmezetten játszottunk az első félidőben, és egy kontrából megszereztük a vezetést. Ezután újabb kontrákból esélyünk volt a második, és talán a harmadik gól megszerzésére is, de nem sikerült, ezért veszítettünk ma. Egy ilyen jó játékosokból álló DVTK ellen egy pillanatra sem lehet kihagyni, mert megbüntetik. Ellenfelünk minden játékelemből végig veszélyt jelentett a a kapunkra, mindegy, hogy jól felépített támadásról, pontrúgásról vagy éppen kontráról beszélünk. Megmutatták, hogy miért jutottak fel az élvonalba.
Ma kaptunk egy jó leckét, de előre kell tekinteni a következő mérkőzésre, mert az a célunk, hogy elérjük a harmadik vagy a negyedik helyet a bajnokság hátralévő részében, bár ezután a vereség után nehéz dolgunk lesz.