Összefoglaló 2023. május 18., csütörtök

Koman Vladimir: A szurkolók nélkül nehezebb lett volna

Koman Vladimir tette fel az i-re a pontot, amikor góljával 3-1-re alakította az eredményt a vasárnapi DVTK - ETO mérkőzésen. A találkozót követően pedig a csapat átvette a győztesnek járó kupát, és a játékosok, valamint a stáb tagjainak nyakába akasztották az aranyérmeket.

Koman Vladimir: A szurkolók nélkül nehezebb lett volna


A DVTK április 23-án Kozármislenyben biztosította be a feljutást, és egy héttel később matematikailag is biztossá vált a feljutás is. 

- Az egész bajnokság során hétről hétre készültünk, és még mindig maradt egy célunk - kezdte Koman Vladimir. - Az ETO elleni találkozó előtt is mindenki tisztában volt a célokkal, ezért nem okozott nehézséget a felkészülés, és jól sikerült a találkozó is.
Több célt is kitűztünk magunk elé: először fel akartunk jutni, másodszor meg akartuk nyerni a bajnokságot, a harmadik pedig az, hogy mi szerezzük meg a legtöbb pontot a 20 csapatos NB I.-ben. A legutóbbi még mindig a szemünk előtt lebeg, és megvalósítható, csak nyerni kell Szombathelyen. 

Vasárnap a pocsék időjárás ellenére 12606 néző látogatott ki a DVTK Stadionba.

- Szenzációs atmoszféra uralkodott a stadionban, mi is élveztük a mérkőzést, köszönet érte a kilátogató nézőknek - hálálkodott a 36-szoros válogatott labdarúgó. - És külön köszönet azoknak a szurkolóknak, akik egész évben buzdították a csapatot, nélkülük nehezebb lett volna. A diósgyőri közeg egyedi, de sikerült elnyerni a szurkolók szimpátiáját, és bízom benne, az NB I.-ben is hasonló nagyságú közönség előtt fogadhatjuk az ellenfeleket. 

A nyáron visszatérő Koman Vladimir 26 mérkőzésen lépett pályára a Merkantil Bank Ligában, ebből 16-szor kezdőként. Az ETO ellen viszont csereként szállt be a 73. percben.

- Jobban preferálom, ha kezdő vagyok (mosolyog - a szerk.), de ezzel minden játékos így van - ha nem, akkor ott valami probléma lehet. Az ősszel ellentétben tavasszal már a sérülések is elkerültek, így minden mérkőzésen készen álltam arra, hogy maximális erőbedobással segítsem a csapatot, akárhány percet is kaptam.
Már nem izgulok, ha 12 ezer néző előtt kell pályára lépni, mert játszottam néhányszor ekkora közönség előtt, de mindig nagy örömmel tölt el, ha ennyien jönnek ki a DVTK-nak szurkolni. És örülök, ha bármekkora szerepet kapok egy ilyen hangulatú mérkőzésen. 

A DVTK  - ETO mérkőzés 80. percében Bárdos Bence felpasszát Lukács Dániel a védők mögé pörgette, ahol Koman Vladimir érkezett, és halálos nyugalommal a kapu bal alsó sarkába passzolt. 

- Lecsaptam a labdára, figyeltem, hogy a kapus melyik oldalra dől el, valószínűleg benne volt az évek alatt összegyűjtött rutin ebben a megoldásban - idézte fel a gólját a középpályás. - Ahogy mondtam, már régen nem izgulok, szeretném ezt a nyugalmat átadni a társaknak is. Ha bármilyen módon segíteni tudok a csapatnak, annak csak örülök. 

A vasárnap csúcspontjaként pedig átvette a csapat a győztesnek járó kupát, és a játékosok valamint a stáb tagjainak nyakába akasztották az aranyérmeket.

-  Szenzációs évet tudunk a hátunk mögött! Megérdemeljük az ünneplést, mert mentálisan, és fizikailag is rengeteget dolgozott a csapat. És hatalmas örömöt okoz, hogy már fordulókkal a vége előtt megnyertük a bajnokságot. Ősszel az NB I.-ben ugyanígy szeretnénk folytatni, remélem, összejön ott is - zárta Koman Vladimir.