Összefoglaló 2023. május 24., szerda

Góllal zárta az idényt a házi gólkirály

Stílszerűen góllal zárta a bajnoki idényt a DVTK házi gólkirálya, Lukács Dániel.

Góllal zárta az idényt a házi gólkirály


A DVTK bajnokként tér vissza az OTP Bank Ligába, ráadásul a 27 győzelemnél és 87 pontnál senki nem szerzett többet a 20 csapatos Merkantil Bank Liga történetében.

- Azzal a céllal vágtunk neki az idénynek, hogy jussunk fel az élvonalba, ezért ennek az elérését tartom a legnagyobb eredménynek - kezdte Lukács Dániel. - Ezt követően sem álltunk le, hanem mentünk tovább a többi célért: legyünk bajnokok, szerezzük meg a legtöbb győzelmet és végül szerezzük meg a legtöbb pontot. Hál’Istennek sikerült mindet elérni.

A zárófordulóban a DVTK magabiztos, 2-0-s győzelmet aratott Szombathelyen.

- Az első félidőben kiválóan játszottunk - idézte fel. - Gyorsan megszereztük a vezetést, és további helyzeteket alakítottunk ki, amit sajnos nem sikerült értékesíteni. A második félidő elején kicsit visszaestünk, de jókor jött a gól, így a vége sima lett. 

A mérkőzés egyik kulcsembereként Lukács Dániel előbb gólpasszt adott, majd lezárta a mérkőzést.

- Boldog vagyok, mert adtam egy gólpasszt és a végén lőttem egy gólt, de az első félidőben lőttem egy kapufát és kihagytam két ziccert - emlékezett vissza. - Nem csúszott kellőképpen a fű, ezért kétszer is beragadt alám a labda, de ez nem kifogás, ekkora helyzetet be kell rúgni. Természetesen csalódott voltam, viszont nagyon jólesett, hogy a szurkolók mögém álltak egy rigmussal. 

A házi gólkirályi címet Lukács Dániel szerezte meg 19 góllal, emellett 20 diósgyőri gól előkészítéséből vette ki közvetlenül a részét. A bajnokság utolsó öt mérkőzésén pedig zsinórban öt gólpasszt adott.

- Az előző idényhez képest kicsivel kevesebb gólt szereztem, viszont sokkal több gólpasszt adtam, amit előrelépésnek érzek, és boldog vagyok, hogy ezen a téren is tudtam fejlődni - reagált. 

Kuznyecov Szergej a sajtótájékoztatón úgy fogalmazott, hogy ha lehetne, szívesen látná még a pályán ezt a DVTK-t, mert nagyon élvezték a játékot a labdarúgók, egyre jobban játszottak, egyénileg is egyre jobban ment a játék. 

- Elértük az összes célunkat, most már ráfér egy kis pihenés a csapatra, hogy megújult erővel készüljünk az élvonalra. Várhatóan az NB I.-ben is küzdős csapat leszünk, és nagyon szeretnénk minél 
előrébb végezni. Magamtól minél több gólt várok, de mindenekelőtt szeretnék az NB I.-ben játszani - zárta Lukács Dániel.