Összefoglaló 2023. április 9., vasárnap

NB III.: Hatvan - DVTK tartalék 2-4 (1-1)

Rendkívül fontos győzelemmel folytatta bajnoki szereplését a DVTK tartalék együttese. A fiatalok Hatvanban léptek pályára, ahol a gyors vezetés után a hazaiak egyenlíteni tudtak. A fordulás után azonban egyértelműen a piros-fehérek akarata érvényesült, ami gólokban is megmutatkozott.

NB III.: Hatvan - DVTK tartalék 2-4 (1-1)


NB III. Keleti csoport, 30. forduló

FC Hatvan - DVTK tartalék 2-4 (1-1)

Hatvan, Népkert Sporttelep, 300 néző. Játékvezető: Drabon Barnabás (Molnár István, Hegedűs Péter). 
FC Hatvan: Menczeles I. - Barthel G., Bárkányi A., Czibolya G., Kitl K., Szabó R., Karácsony D., Zsoldos B., Fellner K., Tarnóczi R., Sármány K. Vezetőedző: Spisljak Zoran. 
DVTK tartalék: Sándor K. - Oláh B., Ferencsik B., Mrva P., Demeter M., Bencsík D., Fülöp L., Balázs P., Balázsi L., Benkő P., Fekete V. Vezetőedző: Vincze Richárd. 

Csere: Fülöp L. helyett Balázsi L. a 64., Hetyei Sz. helyett Kollár M. a 64., Czibolya G. helyett Soós D. a 66., Zsoldos B. helyett Szabó B. a 66., Szabó R. helyett Laczik L. a 66. , Fekete V. helyett Fercsák R. a 76., Mrva P. helyett Kundrák G. a 78., Fillner K. helyett Dinka K. a 79. percben. 
Sárga lap: Bencsík D. a 24., Fekete V. az 53., Balázs P. a 82., Sándor K. a 88. percben. 
Piros lap: Spisljak Z. (kispadon) az 57. percben. 
Gólszerző:  Fekete V. (0-1) a 11., Czibolya G. (1-1) a 40., Zsoldos B. (1-2, öngól) a 47., Benkő P. (1-3) az 56., Benkő P. (1-4) az 58., Soós D. (2-4) a 84. percben. 

Kulcspillanatok

11. perc: Jobboldali szöglet után Fekete Vince emelkedett a legmagasabbra az öt és feles sarkán, majd szép mozdulattal a jobb sarokba fejelt, 0-1. 

40. perc: Pontos, baloldali beadásra Czibolya Gábor érkezett, aki a diósgyőri kapu bal oldalába továbbította a labdát, 1-1

47. perc: Fekete Vince beadásába beleért Zsoldos Bendegúz, akiről a saját kapujába pattant a labda, 1-2

56. perc: Középpályán történt labdaszerzés után Balázsi Levente adott középre. Hetyei érkezett, de az ő lövését még védte a hatvaniak kapusa. A labda azonban Benkő Péter elé került, aki közelről a hálóba továbbított, 1-3

58. perc: Hetyei kapott egy pontos kiugratást, aki Fekete Vinczéhez továbbított. Fekete elpasszolta a labdát a kapus mellett, így Benkő Péternek már csak az üresen maradt kapuba kellett továbbítania, 1-4

86. perc: Soós Dávid fordult rá a labdára a tizenhatos vonalánál, és nagy erővel kilőtte a jobb alsó sarkot, 2-4 
 

Vezetőedzői értékelés

Spisljak Zoran: - Kemény meccsre készültünk, ami meg is valósult. A DVTK gyorsan vezetést szerzett, ezután rendszert váltottunk, ennek köszönhetően talpra álltunk. Átvettük az irányítást, és visszajöttünk a meccsbe. A fordulás után a vendégcsapat egy szerencsés gólt szerzett, ezután viszont olyan dolgok történtek, amit nehéz elviselni. Ezen a szinten többet várunk azoktól az emberektől, akik irányítják, kézben tartják a meccset. A futballban azonban vannak ilyen dolgok, házon belül nyilván majd átbeszéljük a dolgokat. A DVTK-nak gratulálok, mert sokat tettek azért, hogy ezen a délutánon sikeresek legyenek. 

Vincze Richárd: - Az első harminc percben nagy fölényben játszottunk, ami annak volt köszönhető, hogy nàlunk volt a labda. Komoly nyomás alatt tartottuk az ellenfél kapuját, folyamatosan azt kerestük, hogyan tudjuk a fölényünket gólra váltani. Ha pedig elveszítettük a labdàt, akkor azonnal vissza is szereztük. Az első játékrész utolsó negyed órájában elkezdtünk kapkodni, ez pedig hozta magával a Hatvan egyenlítését. A találkozó második felét végig kontrolláltuk, gólratörően és nagy szenvedéllyel játszottunk. Ha egy picit rutinisabbak vagyunk, akkor 4-1 után nagyobb arányú győzelemmel zárhattuk volna a meccset. Nagyon büszke vagyok a srácokra, mert a játékunk egy olyan szintű fanatizmussal, szenvedéllyel, erővel és harci szellemmel párosult, ami jó példa minden fiatal diósgyőri focista számára.