Összefoglaló 2023. június 29., csütörtök

Bényei Ágoston: DVTK, válogatott, érettségi, pihenő, DVTK

Bényei Ágoston nem sokat pihenhet nyáron, mert alig ért véget az U21-es válogatott programja, máris mehetett érettségizni, majd egy hét pihenőt követően csatlakozott a felkészülést korábban elkezdő társaihoz. A Putnok elleni edzőmeccsen pedig gólt is lőtt a fiatal középpályás.

Bényei Ágoston: DVTK, válogatott, érettségi, pihenő, DVTK


Lejátszotta első felkészülési mérkőzését a DVTK, a Putnok ellen 3-1-re nyert a Kuznyecov Szergej csapata. Lukács Dániel beadása után Marin Jurina nyitotta meg a gólok sorát, majd Gera Dániel passza után a labdába belepiszkáló védő sem zavarta meg Bényei Ágoston, az utolsó gól pedig Lőrinczy Attila újabb mesteri szabadrúgásából esett.

- Később csatlakoztam a társakhoz, ezért jó érzés volt visszatérni közéjük, és jó volt újra pályára lépni is - kezdte Bényei Ágoston. - A Putnok ellen mindenki megkapta azt terhelést, amit kell ilyenkor, és a találkozó után még kompenzációs edzés gyanánt futottunk néhány kilométert. A mérkőzés elérte a célját, és győztünk is. Ugyanakkor kivette belőlünk az élt, ráadásul meleg is volt. Csütörtökön pihenünk egy kicsit, pénteken utazunk az edzőtáborba, szóval megyünk bele a kemény munkába.

Bényei Ágoston a Merkantil Bank Ligában öt gólt szerzett, és a Putnok ellen is betalált.

- A gólomat egy nagyon szép összjáték előzte meg - idézte fel -, Gera Dani, Jurina és talán Lukács Dani (utóbbi esetben megcsalta az emlékezete, helyesen Rudi Požeg Vancaš - a szerk.) vett benne részt. A gólpassz Gera Danitól érkezett, ráfordultam a labdára, és utána már csak az üres kapuba kellett belőni. Tényleg szép játék volt, öröm lesz visszanézni!

Mivel telt számodra a nyár? - tettük fel a következő kérdést.

- Elég elfoglalt voltam, de jutott idő egy kis pihenésre is. Két hétig az U21-es válogatottal készültem, és két felkészülési mérkőzést is játszottunk. A szlovákokat megvertük, Izlandtól sajnos kikaptunk, de az összetartás elérte a célját. Utóbbi mérkőzése után két nappal tettem le a szóbeli érettségit, ami szerencsére nagyon jól sikerült. A matek négyes lett, az összes többi tantárgy ötös, maximálisan elégedett vagyok az eredménnyel. Lement egy teher a vállamról, megnyugodhatok, mostantól csak a labdarúgó karrieremre kell koncentrálni. 

Az OTP Bank Liga 1. fordulójában a DVTK a PAFC csapatát fogadja. (A teljes sorsolás itt böngészhető.)

- Az a típusú játékos vagyok, aki nem foglalkozik azzal, hogy 2-3 hét múlva kivel játszunk. Azt tudom, hogy  a Puskás ellen kezdünk, de ha megkérdeznéd, a második meccset…, mondjuk azt is tudom, hogy Kövesdre utazunk, de a továbbit nem. Csak egy-két hétre tekintek előre, és azokra a rövid távú célokra fókuszálok - árulta el. 

A következő két hetet a DVTK Ausztriában tölti, ahol az edzések mellett négy felkészülési mérkőzést játszik német, osztrák és szlovák csapatok ellen.

- Kemény edzésekre számítok, ha jól tudom, akkor napi két foglalkozás vár ránk - osztotta meg Bényei Ágoston. - Kondi, futás és taktika, biztosan mindenre kitérünk. Úgy gondolom, hogy a csapat megfelelő fizikai, mentális állapotban tér vissza, és a taktikát is begyakoroljuk, azaz készen állunk majd a bajnoki rajtra. 

A DVTK felkészülési programja

2023. június 5., hétfő
Az egyéni felkészülés kezdete személyre szabott program alapján

2023. június 15-16., csütörtök-péntek
Orvosi vizsgálatok és fizikai állapotfelmérés (csütörtök és péntek)

2023. június 19., hétfő
A csapatedzés kezdete

2023. június 28., szerda
10:30 Diósgyőri VTK - Putnok FC 3-1 (2-1)

2023. június 30.-július 13.
Edzőtábor Ausztriában (Waidhofen an der Ybbs)

2023. július 5., szerda
17:00 FK Železiarne Podbrezová (Szlovákia, 1. osztály) - Diósgyőri VTK

2023. július 9., vasárnap
17:00 1. FC Nürnberg (Németország, 2. Bundesliga) - Diósgyőri VTK

2023. július 12., szerda
FC Blau-Weiß Linz (Ausztria, 1. osztály) - Diósgyőri VTK

2023. július 13.,csütörtök
??? - Diósgyőri VTK

2023. július 22., szombat
Diósgyőri VTK - FC Košice (Szlovákia, 1. osztály)

OTP Bank Liga 1. forduló

2023. július 28./29./30., péntek/szombat/vasárnap
Diósgyőri VTK - Puskás Akadémia FC
(teljes sorsolás)