Összefoglaló 2023. október 22., vasárnap

DVTK - FTC 1-2 (0-1)

Szoros meccsen szenvedett vereséget a DVTK az OTP Bank Liga 10. fordulójában az FTC ellen. Az első negyedóra végén vezetést szereztek a vendégek, ami után felváltva támadtak a csapatok, és a játékrész hajrájához közelítve felváltva alakították ki a helyzeteket is, Artem Odyntsov is védett, de Dibusz Dénes két nagy bravúrt is bemutatott. A szünet után a a vendégek megduplázták az előnyüket, majd Rudi Požeg Vancaš egy jogos büntetőből szépített. A VAR-vizsgálatok miatt 10 percre nyúlt hosszabbításban a zöld-fehérek minden eszközzel tördelték a játékot, és húzták az időt - miként korábban is -, és végül megtartották az előnyüket a lefújásig.

DVTK - FTC 1-2 (0-1)


OTP Bank Liga 10. forduló

Diósgyőri VTK - Ferencvárosi TC 1-2 (0-1)

Miskolc, DVTK Stadion, 12178 néző. Játékvezető: BOGÁR Gergő (ALBERT István, SZERT Balázs).
DVTK: Artem ODYNTSOV - GERA Dániel, SZATMÁRI Csaba, BÁRDOS Bence, Bitok STEPHEN - Vladislav KLIMOVICH, HOLDAMPF Gergő, Rudi POŽEG VANCAŠ - PERNAMBUCO, Bright EDOMWONYI, LUKÁCS Dániel. Vezetőedző: KUZNYECOV Szergej.
FTC: DIBUSZ Dénes - BOTKA Endre, Myenty ABENA, Ibrahim CISSÉ, Cristian RAMIREZ - SIGÉR Dávid, Mohammed ABU FANI - Cebrail MAKRECKIS, Mohamed Ali BEN ROMDHANE, MARQUINHOS - VARGA Barnabás. Vezetőedző: Dejan STANKOVIĆ.

Csere: VARGA Barnabás helyett Aleksandar PEŠIĆ az 53., Myenty ABENA helyett Henry WINGO és Mohamed Ali BEN ROMDHANE helyett Owusu KWABENA a 63., Bright EDOMWONYI helyett Elton ACOLATSE a 75., LUKÁCS Dániel helyett Jérémie OBOUNET, Mohammed ABU FANI helyett PÁSZKA Lóránd és MARQUINHOS helyett BARÁTH Péter a 90.percben.
Sárga lap: VARGA Barnabás a 28., Mohammed ABU FANI az első félidő lefújását követően, PERNAMBUCO az 52., Henry WINGO a 67., MARQUINHOS a 75., BOTKA Endre a 90+6. percben.
Gólszerző: BOTKA Endre (0-1) a 14., Aleksandar PEŠIĆ (0-2) a 61., Rudi POŽEG VANCAŠ (1-2) a 69. percben.


Kulcspillanatok

14. perc: Marquinhos lőtt balról, Odyntsov védett, de a labda éppen Botka Endre elé pattant, aki közelről kihasználta a ziccert, 0-1

61. perc:  Aleksandar Pešić kapott jó indítást a bal oldalon, majd gurítása a hosszú oldali kapufáról pattant a kapuba, 0-2

69. perc: Klimovichot buktatták a 16-oson belül, 11-es! Rudi Požeg Vancaš állt a büntetőpontra letett labda mögé, és higgadtan a kapu jobb oldalába lőtt, 1-2

Edzői értékelések

Kuznyecov Szergej: Elsősorban azt szeretném kiemelni, hogy a pályára lépő csapatok és a két szurkolótábor egy fantasztikus futballünnepet teremtett. Minél több ilyen mérkőzés lesz a magyar NB I.-ben, annál színvonalasabb színvonalról beszélhetünk.
Ami a mérkőzést illeti, nagyon sok jó dolgot láttam, és nyilván hibákat is követtünk el. Végig partiban voltunk azzal a csapattal, amelyik megnyerte a legutóbbi öt bajnokságot, folyamatosan a nemzetközi kupák csoportkörében szerepel. Azt is megtapasztaltuk, hogy a helyzetkihasználás milyen sokat jelent, hiszen az ellenfelünk szinte az első helyzetből gólt szerzett. Nekünk is voltak helyzeteink, ám nem mentek be. A második félidőben pedig egy szép támadás végén duplázták meg az előnyüket. Nem adtuk fel, próbáltunk visszajönni a meccsbe, és szépítettünk. Szerettem volna, ha legalább egy döntetlent elérünk, de nem sikerült, mert néha elkapkodtuk a támadásokat, higgadtabban kellett volna kijátszani a labdát a szélre, és a félterületen bontani az FTC védekezését. El kell ismerni, hogy magas színvonalú játékosokból áll az ellenfél, ezért nem volt könnyű dolgunk. Illetve a helyzeteket értékesíteni kellett volna, hogy egy ilyen csapat ellen pontot tudjunk szerezni.
A vereség ellenére megdicsértem a csapatot az öltözőben - pedig senki ellen nem szeretek veszíteni -, mert mindent beleadtak ma. Sok pozitívumot láttam, és minden bizonnyal a szurkolók is élvezték a mérkőzést, sajnos nem jutott pont nekünk.
Tovább kell haladni az egy éve megkezdett úton, és ahhoz, hogy még jobb eredményeket érjünk el, ahhoz továbbra is keményen kell dolgozni az edzéseken. És bízom benne, hogy a hiányzók is minél hamarabb visszatérnek, és még erősebbek leszünk.

Dejan Stanković: Tudtuk a mérkőzés előtt, hogy milyen parázs mérkőzés, igazi rangadó vár ránk.
Egy nagy intenzitású, keményen meccset játszottunk telt ház előtt - élveztem a ma estét. Boldogok vagyunk, hogy ilyen szép stadionban, és teljesen megtelt stadionban játszottunk, és úgy gondolom, a szurkolók élvezték a meccset.
Az első félidőben talán több gólt is lőhettünk volna, de az is igaz, hogy Dibusz Dénes az utolsó pillanatban egy nagy bravúrt is bemutatott. És a második félidő is kemény volt. Gratulálok az ellenfélnek, az ellenfél edzőjének, mert jó mérkőzést játszottunk.