Összefoglaló 2023. november 17., péntek

Alexander Vallejo: A gólszerzés a legjobb érzés

Mindkét kapu előtt kiemelkedő teljesítményt nyújtott Alexander Vallejo a DVTK - Mezőkövesd mérkőzésen.

Alexander Vallejo: A gólszerzés a legjobb érzés


Hazai pályán nyert 2-0-ra a DVTK a Mezőkövesd ellen az OTP Bank Liga 13. fordulójában.

- Megnyertük a mérkőzést, és azon a délutánon ez volt számunkra a legfontosabb, hiszen néhány meccse elmaradtak az eredmények, régen örülhettünk győzelemnek - idézte fel Alexander Vallejo. - Néha el kell felejteni a győzelemhez vezető utat, csak a három pontra kell koncentrálni, mert tapadni akarunk az élmezőnyre. Azzal a határozott elképzeléssel vágtunk neki az idénynek, hogy mi domináljuk a találkozókat, és többet birtokoljuk az ellenfélnél a labdát. Ez sokáig működött, de a legutóbbi két meccsen már kevésbé, azonban a Mezőkövesd ellen így is szereztünk két gólt, amivel megnyertük a meccset, mert jól védekeztünk, Artem is mutatott be bravúrt, és a cserék is jól szálltak be.

Alexander Vallejo szinte az első pillanattól lenyűgözte a szurkolókat és a szakembereket a védekező középpályás posztján nyújtott teljesítményével, a PAFC és a Mezőkövesd ellen pedig a védelem közepén nyújtott kiemelkedőt.

- Egy hosszú idény során mindenki sokféle kihívással szembesül, amire csapatként kell reagálni, és segíteni kell egymásnak - mondta. - Sokáig az egyik alapember, Bárdos Bence szerepelt a bal oldali belső védő posztján, és amikor kiesett akkor újjá kellett szervezni a játékot. Számomra ez a váltás nem okoz nagy nehézséget, mert többé-kevésbé hasonlít egymásra a védekező középpályás és a középső védő feladata, talán utóbbinak jobban szemmel kell tartani az ellenfél támadóit. De ahogy mondtam, alkalmazkodni kell a feladathoz, mert - bár ne lenne -, de biztosan jön még olyan megoldásra váró probléma, amire most nem is számítunk.
Ezúttal is jól éreztem magam ebben a szerepkörben, még gólt is lőttem, ami nem az elsődleges feladata egy belső védőnek. Éppen ezért annak örülök a legjobban, hogy egymás után másodszor is megőriztük a kapunkat a góltól. 

Teljesen megújult a DVTK védelmének a közepe, hiszen Alexander Vallejo mellett Bozhidar Chorbadzhiyski is kezdőként játszik mostanában.

- Bozhi most került be a kezdőcsapatba, az első körben Bence és Csaba (Bárdos Bence és Szatmári Csaba - a szerk.) alkotta a védelem közepét. Erre is igaz, amit korábban mondtam, mindig alkalmazkodni kell a felmerülő helyzethez - nyomatékosította. - A védősorban rengeteget kell beszélni, mert a négy védő egy vonalban helyezkedik, és együtt mozog, hogy lesre tudja állítani a támadókat. Ezen kívül szemmel kell tartani a mozgásukat, és nem engedni befutni őket a hátunk mögé.
Bozhi spanyolul is beszél (a bolgár, az angol és a szerb/horvát nyelv mellett - a szerk.), így nekem még könnyebb mellette játszani, mert kiválóan megértjük egymást. Bízom benne, hasonlóan folytatjuk, és még tovább tudjuk nyújtani a kapott gól nélküli szériát.

Középső védőként sem hazudtolta meg magát a spanyol játékos, amikor lehetősége nyílt, akkor elindult a támadással.

- Labdaszerzést követően igyekszem egyből előre játszani a labdát, ám amikor mélyen védekezünk, akkor nem feltétlenül létezik ez az opció. Ezért ilyenkor nincs más, mint elindulni előre a labdával. 
Ahogy mondtam, most nem feltétlenül birtokoltuk annyit a labdát, mint korábban, de éppen ezért nagy területek nyíltak az ellenfél védelme mögött, amit a villámgyors Luki vagy Elton (Lukács Dániel és Elton Acolatse - a szerk.) be tudott futni. 

Végül mégsem egy gyors kontából, hanem pontrúgást követően duplázta meg az előnyét a DVTK. A gólt pedig Alexander Vallejo szerezte.

- Jól kezdődött a bajnokság, 12 mérkőzésen 2 gólt szereztem, ami elég furcsa érzés számomra, mert nem szoktam ennyiszer betalálni - mosolyog. - A Mezőkövesd ellen a beadás után figyeltem a labdát, és amikor lepattant, akkor a másodperc tört része alatt döntöttem a lövés mellett. A gólszerzés a legjobb egy futballista életében, ezért igen boldog voltam.Ezen kívül azért is vagyok elégedett, mert nyertünk, nem kaptunk gól, viszont az ellenfél kapuja előtt eredményes voltam, ennél többet nem is kívánhatok. 
Jól kezdtük az idényt, majd egy hullámvölgy következett, de most ismét ott vagyunk az üldöző bolyban. Így kell folytatni, mert a bajnokság hosszú, sok mérkőzés vár még ránk.
 

A válogatottak mérkőzései miatt szünetel az OTP Bank Liga ezen a hétvégén. 

- Kettővel kevesebben vagyunk az edzéseken, mert Vlad és Ágó (Vladislav Klimovich és Bényei Ágoston - a szerk.) a válogatottal készül, helyettük viszont több fiatal edzett velünk az akadémiáról. Az első hetet az akkumulátorok feltöltésére használtuk fel, egy rövid pihenőt követően minden nap keményen  dolgoztunk, igyekeztünk kijavítani a hibákat, és fejleszteni a csapatjátékot. Szombaton felkészülési mérkőzést játszunk Debrecenben, hétfőtől pedig a Paks ellen készülünk - vetítette előre Alexander Vallejo.