Összefoglaló 2023. november 24., péntek

Paks - DVTK 4-1 (3-0)

Pakson veszített a DVTK az OTP Bank Liga 14. fordulójának nyitómeccsén péntek este. A találkozó elején Artem Odyntsovot fejen rúgták, ami minden bizonnyal szerepet játszott az első két gólban, majd le is cserélték a kapust. A folytatásban a hazaiak megszerezték harmadik góljukat is. A szünet után a DVTK Rudi Požeg Vancaš büntetőjével szépített, és továbbra is ment előre, ám a hajrában visszaállt a háromgólos különbség.

Paks - DVTK 4-1 (3-0)


OTP Bank Liga 14. forduló

Paksi FC - Diósgyőri VTK 4-1 (3-0)

Paks, 1712 néző. Játékvezető: PINTÉR Csaba (SZALAI Dániel, RÓZSA Dávid).
PFC: SZAPPANOS Péter - KOVÁCS Krisztián, SZÉLPÁL Norbert, KINYIK Ákos, SZABÓ János, OSVÁTH Attila - PAPP Kristóf, MEZEI Szabolcs, WINDECKER József - HAHN János, KÖNYVES Norbert. Vezetőedző: BOGNÁR György.
DVTK: Artem ODYNTSOV - SZATMÁRI Csaba, Bozhidar CHORBADZHIYSKI, Alexander VALLEJO, Bitok STEPHEN - Francisco FEUILLASSIER, HOLDAMPF Gergő, Rudi POŽEG VANCAŠ - LUKÁCS Dániel, Bright EDOMWONYI, Elton ACOLATSE. Vezetőedző: KUZNYECOV Szergej. 

Csere: Artem ODYNTSOV helyett Karlo SENTIĆ a 23., LUKÁCS Dániel helyett PERNAMBUCO és Francisco FEUILLASSIER helyett BOKROS Szilárd a 46., WINDECKER József helyett HORVÁTH Kevin az 51., HOLDAMPF Gergő helyett BÉNYEI Ágoston és KÖNYVES Norbert helyett HARASZTI Zsolt a 71., Elton ACOLATSE helyett Argyris KAMPETSIS a 75., HAHN János helyett PESTI Zoltán és SZAPPANOS Péter helyett SIMON Barnabás a 83. percben.
Sárga lap: SZATMÁRI Csaba a 45+2., Alexander VALLEJO az 57., SZÉLPÁL Norbert a 73. percben.
Gólszerző: KÖNYVES Norbert (1-0) a 10., MEZEI Szabolcs (2-0) a 21., SZABÓ János (3-0) a 26., Rudi POŽEG VANCAŠ (3-1, 11-esből) az 53., HAHN János (4-1) a 80. percben.


Kulcspillanatok

10. perc: Hazai oldalszabadrúgás balról, Mezei beadását Odyntsov oldalra ütötte, de pont Könyves Norbert lábára, aki egyből a kapuba passzolt, 1-0

21. perc: Mezei Szabolcs egyből elvállalta az elé kerülő labdát, és 20 méterről a kapu bal alsó sarkába lőtt, 2-0 

26. perc: Hazai szöglet balról, Mezei beadása után Sentić nagy bravúrral védte az első kísérletet, ám a labda Szabó János elé pattant, aki az üres kapuba lőtt, 3-0

53. perc: Edomwonyi beadásába kézzel ért bele a védő, Szélpál. 11-es a DVTK javára! Rudi Požeg Vancaš állt a labda mögé, és a jobbra dőlő kapus mellett a kapu bal oldalába helyezett, 3-1

80. perc: Hahn János kapott jó labdát a 16-oson belül, majd visszavette a labdát, és jobbról a kapu hosszú oldalába lőtt, 4-1

Edzői értékelések

Bognár György: - Az első félidőben egyértelműen jobbak voltunk, irányítottuk a játékot. Az előnyünk rányomta a bélyegét a második félidőre. Windecker kiválásával akadtak problémáink a félidő elején, de utána kiegyenesedtünk. Majd a fiatalok beállása után is tudtunk helyzetet kialakítani.
A 28 pont szép teljesítmény, és ez sokkal fontosabb, mint a jelenlegi helyezés.

Kuznyecov Szergej: - Kikaptunk sok minden erről nem lehet mondani, az ellenfél az elejétől kezdve jobban és hatékonyabban játszott.
Artem Odyntsovot fejbe rúgták, nem érezte jól magát, de azt mutatta, hogy tudja folytatni a játékot. A második gól után viszont azt mondta, hogy szédül, ezért lecseréltem.
De nem lehet rá kihegyezni mindent, négy gólt kaptunk, ami az egész csapat hibája, és elsősorban az enyém. Megpróbáltam pótolni a védelemből hiányzókat, ami nem jött be. És bármennyire készültünk a pontrúgásokra, mégis három gólt kaptunk ezekből a helyzetekből. Az ellenfélnek ma nagyon sok minden sikerült, gratulálunk a győzelemhez.
A szünetben reménykedtünk, hogy hamar gólt szerzünk, és vissza tudunk kapaszkodni a mérkőzésbe. Nem olyan korán, de szépítettünk, és ezt követően még nagyobb nyomást kellett volna helyezni az ellenfél kapujára, mert egy kicsit úgy lehetett érezni, hogy visszavettek a tempóból. Nem elég, amit nyújtottunk.